Campings reserveren in Amerikaanse National Parks

door Onze redactie do 4 feb. 2016 12:51 bijgewerkt op ma 18 jan. 2021 8:50

Als je tijdens je reis door de VS in een National Park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Campings reserveren in Amerikaanse National Parks gaat via de website www.recreation.gov. Maar... hoe doe je dat nou precies? Let op! Door Covid-19 is de gang van zaken bij sommige campings anders dan je gewend bent. Lees hieronder verder.

Campings reserveren

Covid-19

Door Covid-19 gaat het reserveren van campings soms anders dan je gewend bent. Sommige campings hebben beperkte capaciteit (zoals Mather Campground in de Grand Canyon), andere zijn nog helemaal niet te reserveren (South Campground in Zion, North & Lower Pines in Yosemite). De campings die al wel beschikbaar zijn, zullen daarom nóg sneller vol zijn. Wil je informatie over een specifieke campground, kijk dan op www.recreation.gov. Zoek je camping via de grote zoekbalk. Op de pagina van de campground vind je bovenaan details over reserveren en Covid-19.

Waarom reserveren?

Campings in nationale parken zijn vaak snel vol. Deze kampeerplaatsen liggen namelijk op prachtige plaatsen, vaak midden in de natuur. Omdat de voorzieningen er eenvoudig zijn, is je overnachting relatief goedkoop: circa $18-30 per voertuig per nacht. Amerikanen en toeristen weten hun plek naar deze campings gauw te vinden. Lees vast onze blog over handige zaken om te weten over campings.

Wanneer moet je reserveren?

Meestal kun je campings in nationale parken al een half jaar van tevoren reserveren via recreation.gov (overheidswebsite). Op 1 januari kun je reserveren tot met aankomst op 1 juli. Op 2 januari kun je reserveren voor de nacht van 2 op 3 juli. Enzovoorts.

Uitzonderingen: Yellowstone en Yosemite

Yellowstone en Yosemite zijn uitzonderingen. De campings in Yellowstone worden niet door de National Park Service/overheid beheerd en daardoor gelden andere regels: je kunt meestal al vanaf mei voor de zomer daarna reserveren. In Yosemite komen elke vijftiende van de maand de kampeerplekken beschikbaar voor aankomst 4 t/m 5 maanden later. Er ontstaat dan een ware run op kampeerplekken. Zorg dat je goed voorbereid bent en doe je voordeel met onze tips over campings reserveren in Yosemite. We raden aan om campings in nationale parken altijd te reserveren. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, reserveer je zo vroeg mogelijk. De campings zijn heel populair en raken vrijwel altijd volgeboekt, helemaal in de zomervakantie en weekenden.

De camping in het nationale park is vol, wat nu?

Er zijn genoeg alternatieve campings buiten de nationale parken. Deze campings hebben meer voorzieningen (denk aan wifi, zwembad) en zijn daarom iets duurder. Deze campings hanteren allemaal hun eigen reserveringsprocedure. Kijk op de website van de betreffende campings voor meer informatie. In onze campingdatabase vind je contactgegevens, adressen en camping-beoordelingen.

Stap voor stap: campings reserveren

Hieronder lees je hoe je campings reserveert in nationale parken via www.recreation.gov.

Account aanmaken

 1. Ga naar www.recreation.gov
 2. Maak eenmalig een account aan door te klikken op ‘Sign Up’, rechtsboven in je scherm.
 3. In het scherm dat verschijnt, vul je de gevraagde gegevens in. Denk eraan bij je telefoonnummer te beginnen met 0031 en vervolgens de eerste 0 van het netnummer of van 06- weg te laten. Ook kies je een wachtwoord. Klik op 'Create account'.
Campings reserveren in National Parks

Een camping vinden

 1. Ga terug naar de startpagina van www.recreation.gov
 2. Typ in de balk in het midden de plaats waar je een camping zoekt. Bijvoorbeeld: Bryce Canyon National Park. Er verschijnen suggesties onder de balk, klik de goede aan. Klik daarna op de groene knop Search.
 3. Er verschijnt een nieuw scherm (zie foto hieronder). Vul in de balk bovenin de filters in. Kies je data bij check-in en check-out. Klik All Booking open en kies Camping. Klik Filters open. Als je iets naar onderen scrollt, zie je het kopje Recreation Site Type. Kies hier voor RV/Motorhome. Iets daaronder kun je de lengte invoeren in feet. Vervolgens kies je Hide filters. Nu komen de zoekresultaten in beeld. Let op! Je moet stap voor stap alle vakjes invullen. Sla je bijvoorbeeld de data over, dan krijg je niet alle campingmogelijkheden te zien.
 4. Je selecteert een camping uit de lijst door te klikken op de blauwe button View Details. Let op dat de naam van het National Park waar je wilt slapen onder de campingnaam staat (zie groen omlijst in onderstaande foto). We gaan reserveren bij North Campground.
Campings reserveren in National Parks

Een kampeerplaats kiezen

 1. Je hebt op View Details geklikt.
 2. Op de volgende pagina kies je voor Check Availabilty aan de rechterkant.
 3. Er verschijnt een nieuw pagina. Bovenin kun je eventueel nog extra filters invullen, bijvoorbeeld wanneer Length (ft) vergeten bent. Hier vul je de lengte van je camper in, gemeten in feet. Klik weer op het tabje filters om weer terug op de reserveringspagina te komen.
 4. Aan de rechterkant van de pagina zie je een kaart. Wanneer je met je muis over de beschikbare plekken beweegt kun je per specifieke plaats de details bekijken. Dit doet je door op View Details te klikken. Check wel éérst of de plaats beschikbaar is, aan de linkerkant van de pagina. Kies een plek en selecteer de datum.
Campings reserveren in National Parks

Een plaats reserveren

 1. Wanneer je de datum juist hebt ingevoerd, je de juiste gegevens hebt ingevuld én je tevreden bent over de plek, kun je je boeking compleet maken. Dit doet je door onderin voor Book Now te kiezen.
 2. Hier vul je alle gegevens in. LET OP: Ze vragen om een pas (rood omlijnd in onderstaande foto) en dit vak kun je helemaal wegklikken tenzij je één van de betreffende passen hebt (dit is vaak niet het geval). Nadat je alle gegevens hebt ingevuld klik je op Proceed to Cart .
 3. Bij het kopje 'phone' zijn regelmatig moeilijkheden, omdat je Nederlandse nummer niet geaccepteerd wordt. Vul hier 9999999999 of 3106150165 in.
 4. Vul bij Number of Occupants in met hoeveel personen je komt. Bij Number of Vehicles geef je aan of je met een extra voertuig reist, bijvoorbeeld een auto of motor naast je camper. Reis je alleen met een camper? dan vul je in: 1.
 5. Vul vervolgens in hoe lang je voertuig is in feet, bijvoorbeeld 25 of 30.
 6. Scroll naar beneden en zet een vinkje voor ‘Yes, I have read and understood this important information’
Campings reserveren in National Parks

Payment Info

 • Controleer in de stap Shopping Cart of alle gegevens kloppen. Klik hierna op Proceed to payment . Vul je creditcardgegevens in. Selecteer je type kaart, vul het kaartnummer en de beveiligingscode in. Vermeld ook wanneer je creditcard vervalt. Wanneer de betaling is afgerond ontvang je een boekingsbevestiging. Controleer hier ook nog eens de gegevens, vooral de datum: soms is deze ineens versprongen. Dit is een technisch probleem bij Recreation.gov dat soms voorkomt (niet altijd...) en waar wij helaas niet van weten hoe je het voorkomt. Je kunt contact opnemen met Recreation.gov indien er iets mis is met je reservering. Campingreserveringen zijn altijd je eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard staan wij wel voor je klaar met raad, daad en advies!
  Campings reserveren in National Parks

  Aanbevolen artikelen:

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!