Redactionele blogs

Excursies in West-Canada met jonge kinderen

Door Elske Oldeboer op do 14 dec 2023 9:00:00

Wil je op reis met jonge kinderen? Doen! Het is als jong gezin een waanzinnige ervaring om samen een verre reis te maken. Je bent niet afhankelijk van schoolvakanties, lees: je reist buiten het duurdere hoogseizoen. En nog een leuke bijkomstigheid: kinderen tot 2 jaar vliegen vaak met een zeer hoge korting. Ook mogen ze vaak kosteloos mee met excursies. Welke excursies dan? We horen het je denken en geven graag een paar suggesties.

Hopen dat je een walvis ziet tijdens een walvissafari

Kerstverbod

Door Maurits van den Toorn op di 19 dec 2017 19:50:00 bijgewerkt op wo 6 dec 2023 16:00:00

We kunnen zonder overdrijven zeggen dat Kerst in de Verenigde Staten uitbundig wordt gevierd. Maar wist je dat het ooit in Boston en omgeving verboden was om aandacht te schenken aan Kerst? Wie dat wel deed, kon een flinke boete krijgen.

Kerst Amerika

Lovely Lakes in West-Canada

Door Emma Broekhuizen op zo 31 jul 2016 10:00:00 bijgewerkt op do 30 nov 2023 8:00:00

West-Canada herbergt veel spetterende meren. Iedereen kent 'Jewel of the Rockies' Lake Louise in Banff en Maligne Lake in Jasper, maar er is nog zo veel meer! In deze blog: zes adembenemende meren in West-Canada.

Mooiste meren van West-Canada

Top Trails: Anhinga Trail

Door Lisa Huis in 't Veld op wo 13 jul 2016 16:00:00 bijgewerkt op zo 26 nov 2023 12:00:00

In Zuidwest-Florida ligt Everglades National Park, de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Deze ‘rivier van gras’ met hammocks (kleine eilandjes van bomen) bezit een bijzondere schoonheid en is van groot ecologisch belang. Er leven meer dan 350 soorten vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen, waaronder alligators. Een mooie wandeling om dit alles te ontdekken is de Anhinga Trail.

bezienswaardigheen Everglades National Park

Reis in beeld: New Englander

Door Emma Broekhuizen op di 3 jan 2017 8:30:00 bijgewerkt op wo 22 nov 2023 12:00:00

Pittoreske dorpjes, klaterende watervallen en uitgestrekte stranden trekken veel bezoekers naar New England. Deze regio, in het noordoosten van Amerika, is vooral populair tijdens de Indian Summer, als de bomen getooid zijn met een felrood of knalgeel bladerdak en de temperaturen een zomerse opleving maken. Tijdens deze auto- of camperrondreis verken je naast bossen, heuvels en meren ook wereldsteden als New York en Washington. Reis je mee?

vakantie in New England

Voordelen reizen in het voor- en najaar

Door Onze redactie op zo 19 nov 2023 6:43:00

Uiteraard zijn juli en augustus, het hoogseizoen, prachtige maanden om Amerika en Canada te bezoeken. Maar mocht je niet aan deze maanden gebonden zijn, is wellicht het voor- of najaar ook een mooie optie. Denk aan Zuidwest-Amerika, deze regio is prima te bezoeken van april tot en met oktober. Wij zetten graag de voordelen voor je op een rij.

Voorjaar: april, mei en juni
Najaar: september en oktober

Voorjaar in Revelstoke National Park, Canada

Formule 1

Door Onze redactie op za 18 nov 2023 7:00:00

Gierende banden, spectaculaire sprintraces, meeslepende achtervolgingen en het iconische geluid van bloedsnelle Formule 1-wagens. Dat is waar het om draait wanneer raceliefhebbers een Formule 1-race bezoeken in Canada of Amerika. Wist je dat er tegenwoordig maar liefst drie Grand Prix zijn in Amerika en één in Canada? Hieronder laten we je zien welke Grand Prix er zijn, wat de circuits uniek maakt en hoe je deze kunt opnemen in je eigen camperrondreis of autorondreis.

Formule 1, Amerika

Kosten rondreis Amerika en Canada

Door Onze redactie op zo 23 jul 2017 10:00:00 bijgewerkt op do 16 nov 2023 8:05:00

Je hebt gespaard en je rondreis door Amerika of Canada is geboekt. De vakantie kan beginnen! Met welke kosten moet je ter plekke nog rekening houden? In deze blog geven we je een indruk, gebaseerd op een camperreis door West-Amerika. Hierdoor krijg je een algemene indruk van de kosten die je ter plekke nog maakt tijdens een rondreis door Amerika of Canada. De kosten zijn indicaties en verschillen per regio, reisgezelschap, voertuig en wensen!

Kosten rondreis Amerika of Canada
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan