Redactionele blogs

9 hoogtepunten van San Francisco

Door Irene Hummel op do 15 sep 2016 19:00:00 bijgewerkt op zo 14 jan 2024 12:00:00

“If you're going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”. San Francisco, de stad van de Golden Gate Bridge, de steile straten, gevangeniseiland Alcatraz en de cable car. Eind jaren ’60 ontstond hier de hippiecultuur. Daarmee werd San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Tegenwoordig heeft de stad de grootste gay community van de Verenigde Staten. Nog steeds heeft San Francisco grote aantrekkingskracht op muzikanten, kunstenaars en creatievelingen. Dit zijn de 9 hoogtepunten van San Francisco die je wat mij betreft niet mag missen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

Top 10 stranden in Amerika

Door Onze redactie op wo 10 jan 2024 16:00:00

Wist je dat Amerika enkele van 's werelds mooiste stranden heeft? Van de oostkust tot aan de westkust vind je een overvloed aan unieke en uiteenlopende kustgebieden. We vertellen je meer over de tien mooiste stranden die Amerika te bieden heeft, wat je er kunt doen en wat elk strand uniek maakt.

Kauai, Hawaii

Top Trails: Angels Landing

Door Emma Broekhuizen op do 19 nov 2015 10:15:00 bijgewerkt op di 2 jan 2024 8:55:00

Beroemd en berucht is de wandeling naar Angels Landing in Zion National Park (Utah). Beroemd vanwege het fabelachtige uitzicht vanaf de rotsklif, die 453 meter boven de Virgin-rivier uittorent. Berucht door de steile hellingen, smalle paden en het niet geringe gevaar waarmee je soms oog in oog komt te staan. Angels Landing is beslist geen wandeling voor mensen met hoogtevrees, maar wie sportief is aangelegd en een inspanning wil leveren voor een schitterend uitzicht, moet het zeker eens proberen.

Big Bend vanaf Angels Landing

Top 5 bezienswaardigheden Banff National Park

Door Irene Hummel op zo 15 dec 2019 8:00:00 bijgewerkt op vr 29 dec 2023 15:00:00

Helderblauwe meren die scherp afsteken tegen de besneeuwde bergtoppen. We staan in het hart van de Rocky Mountains, in het prachtige Banff National Park om precies te zijn. Met schilderachtige bezienswaardigheden als Lake Louise, Moraine Lake en Johnston Canyon snap je ook meteen waarom Banff National Park het populairste park van Canada is. Dit zijn wat ons betreft de vijf bezienswaardigheden in Banff National Park die je niet mag missen!

Moraine Lake, Banff

Goedkoop kamperen in Amerika of Canada

Door Emma Burgers op di 23 okt 2018 0:00:00 bijgewerkt op di 19 dec 2023 11:00:00

Slapen onder een sterrenhemel en magische zonsondergangen: je leeft de droom tijdens een rondreis door Amerika en Canada. Nu is het natuurlijk heel avontuurlijk om op iedere mooie plek onderweg je tentje of camper neer te zetten. Maar helaas verschillen de regels voor wildkamperen, ook wel Drycamping genoemd, per staat. Hieronder zetten we een aantal gratis en goedkope opties voor kamperen in Amerika & Canada voor je op een rij.

Kamperen in Amerika

Reis in Beeld: rondreis Zuidwest-Amerika 21 dagen

Door Lisa Huis in 't Veld op do 19 jan 2017 13:11:00 bijgewerkt op zo 17 dec 2023 8:00:00

Een rondreis door Zuidwest-Amerika in 21 dagen: dit is 'm helemaal! Fietsen over de Golden Gate Bridge, een gokje wagen in Vegas, wandelen langs Utahs rode rotsen: dit is misschien wel de allermooiste reis van Amerika. Ga je mee met de populaire rondreis Best of the West? Beste reistijd: april tot en met oktober. Reisduur: wij gaan in deze rondreis uit van 21 dagen Zuidwest-Amerika uit en thuis. Maar wees gerust, langer of korter kan ook! Al onze reizen zijn aan te passen en zelf samen te stellen.

Fietstocht over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Gratis bezienswaardigheden in New York

Door Emma Broekhuizen op do 30 jun 2016 9:00:00 bijgewerkt op vr 15 dec 2023 13:30:00

‘Start spreading the news, I'm leaving today - I want to be a part of it, New York, New York’, brengt Frank Sinatra zijn ode aan de wereldstad. New York voert de verlanglijstjes van veel reisliefhebbers aan. Hier kun je dagen, weken, maanden rondstruinen om alle uitzichten, parken, wolkenkrabbers en musea te bewonderen. Omdat zo’n stedentrip al prijzig genoeg is, tippen we zeven gratis bezienswaardigheden in New York.

Gratis attracties New York
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan