Aanraders voor Highway 1

door Onze redactie do 16 mrt. 2017 9:00

Tips voor een onvergetelijke reis, ondanks de wegafsluiting! Reizigers moeten tot en met 30 september 2018 omrijden wegens een wegafsluiting op Highway 1 in Californië. Wees niet getreurd, want de allermooiste plekken zijn gewoon bereikbaar, namelijk de 17-Mile Drive, de (omgeving rond) Bixby Creek Bridge en Julia Pfeiffer Burns State Park.

1. 17-Mile Drive, parel van de kust (noordzijde afsluiting)

De 17-Mile Drive bij Carmel en Monterey is het állermooiste deel van Highway 1. Goed nieuws: je kunt 'm gewoon rijden. Deze panoramische route langs de kust is alles wat je je had voorgesteld van Highway 1. Je geniet 17 mijl lang van woeste kusten, hoge kliffen, stille baaien, witte zandstranden, luxueuze buitenverblijven en hier en daar een groen golfresort. In de zee spartelen zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters. Je moet een klein tolbedrag betalen. Trek ongeveer twee uur uit voor de route en vergeet niet een foto te maken van de Lone Cypress, hét icoon van Highway 1.

Lone Cypress 17 Mile Drive California 17 Mile Drive, langs de weg

2. Idyllisch Point Lobos (noordzijde)

Point Lobos State Natural Reserve is een beschermd natuurgebied langs Highway 1, net ten zuiden van Carmel. De kust is hier verre van saai. Golvende landtongen reiken ver de zee in en worden afgewisseld met baaien, weides en bossen. Er zijn zelfs grotten waarin je kunt zwemmen! Dieren die er leven zijn witstaartherten, grijze vossen, zeeotters en zeeleeuwen. De mooiste plekken liggen in het zuidelijke deel: China Cove (foto) en Gibson Beach. Je bereikt ze via de Bird Island Trail. De parkeerplaatsen in het park kunnen op mooie dagen snel vol raken. Wees er vroeg bij. Je kunt eventueel ook aan Highway 1 parkeren.

Point Lobos aan Highway 1 California, China Cove

3. Spectaculaire Bixby Creek Bridge én Big Sur (noordzijde)

Hoera! De spectaculairste brug van Highway 1 staat nog fier overeind. Vanuit Carmel rijd je er in 20 minuten naartoe. Aan dit ruige deel van de kust worden de klassieke plaatjes geschoten. Parkeer vlak voor of na de brug en geniet van de views. Als je iets verder rijdt, rijd je dwars door Big Sur State Park. Bedenk: Je rijdt dezelfde route terug (campers) of gaat via de Fergusson Road (auto's). Tip: Het noordelijke deel is mooier dan het zuidelijke deel van Highway 1. Als je beperkt de tijd hebt, pak dan in ieder geval nummer 1 en 3 mee.

Bixby Creek Bridge Highway 1

Bixby Creek Bridge Highway 1

4. Wandelen in Garrapata State Park (noordzijde)

Wie ondanks de wegafsluiting van Big Sur wil genieten, doet er goed aan Garrapata State Park te bezoeken. Je rijdt er dwars doorheen als je naar de Bixby Creek Bridge gaat. Het park begint ongeveer een kwartier rijden ten zuiden van Carmel en strekt zich kilometers uit langs de kust. Highway 1 gaat er dwars doorheen. Er zijn verschillende (soms slecht gemarkeerde) afslagen. Vanaf hier brengen wandelpaden je dieper het park in, naar de prachtige kustlijnen, de adembenemende Santa Lucia Mountains en Soberanes Point, waar je met wat geluk walvissen voorbij ziet zwemmen.

Garrapata State Park California Garrapata State Park California

5. Julia Pfeiffer Burns State Park (noordzijde)

Je zult menigeen jaloers maken met je plaatjes van Julia Pfeiffer Burns State Park. Het park zelf is niet zo heel groot, maar het uitzicht op dit droomachtige plekje is onvergetelijk. De felblauwe baai, de waterval die uitkomt op het strand... We laten de foto voor zich spreken. Dit staatspark ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Carmel/Monterey (zonder file, zonder te stoppen!).

Julia Pfeiffer Burns State Park aan Highway 1 California

6. San Simeon State Park & zeeolifanten (zuidzijde)

San Simeon is een prachtig plaatsje ten zuiden van Big Sur. Tussen San Simeon en de plaats Cambria ligt het Hearst San Simeon State Park. Je geniet hier van kliffen en weidse uitzichten over de oceaan. Als je je benen wilt strekken, neem je de wandelroute van ongeveer vijf kilometer. Rijd daarna door naar Piedras Blancas, dat een paar minuten noordelijker ligt. Dit strand ligt vaak vol met zee-olifanten. Je hoort en ruikt deze bijzondere schepsels al van verre!

San Simeon Highway 1 California Highway One zeeolifanten

7. Hearst Castle (zuidzijde)

Bovenop een heuvel in San Simeon ligt een over the top Amerikaans landhuis. William Randolph Hearst liet Hearst Castle bouwen en hij leefde zich helemaal uit. Er zijn 61 badkamers, 19 zitkamers, een binnen- en buitenzwembad in Griekse stijl en een bioscoop. Reserveer vooraf vast je tickets (dit kan vanaf acht weken van tevoren).

Hearst Castle California Highway 1

Misschien vind je dit ook interessant

Zoals je hebt gezien en gelezen, valt het wel mee met de wegafsluiting. De mooiste plekken zijn gewoon bereikbaar! Ben je je reis aan het voorbereiden en zoek je nog meer tips en informatie? Doe je voordeel met ervaringen van reizigers die jou voorgingen:

Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden