San Simeon, Californië

Zeeolifant bij San Simeon San Simeon is een geliefde stopplaats aan de Pacifische kust tussen San Francisco en Los Angeles. Het wijnbouwgebied trekt jaarlijks veel toeristen, die bijna allemaal komen voor een bezoek aan Hearst Castle, het luxueuze en imposante landhuis van krantenmagnaat William Randolph Hearst. Een aantal kilometer ten noorden van de plaats ligt Piedras Blancas, een strand dat vaak bevolkt wordt door zee-olifanten.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hearst Castle

Hearst Castle is dé bezienswaardigheid van San Simeon. Het is een luxueus en imposant landhuis dat krantenmagnaat William Randolph Hearst liet bouwen. Als tienjarig jongetje reisde hij met zijn moeder door Europa en zo ontstond de droom om een huis te bouwen waarin zijn favoriete bouwstijlen samenkwamen. Het complex ligt op een heuvel bij San Simeon, met zicht op de Grote Oceaan. Hearst Castle bestaat uit vier gebouwen met 56 slaapkamers, 61 badkamers, 19 zitkamers, een binnen- en buitenzwembad (met Oud-Griekse beelden), een bioscoop en privévliegveld. Om Hearst Castle te bezoeken dien je tickets te reserveren voor een georganiseerde tour. Dit kan al vanaf acht weken van tevoren. In het hoogseizoen zijn de tours snel uitverkocht.

Hearst Castle in San Simeon

Hearst San Simeon State Park

Hearst San Simeon State Park is een van de oudste parken van Californië. De rotskusten, kapen en onbelemmerde uitzichten op de oceaan maken het de moeite waard om het park te bezoeken. Door San Simeon State Park loopt een wandelroute van ongeveer vijf kilometer, met onderweg uitzichtpunten en borden met meer informatie over de lokale flora en fauna. San Simeon State Park ligt tussen San Simeon en Cambria, op circa 10 minuten rijden vanuit San Simeon.

San Simeon state Park, staatspark bij San Simeon

Piedras Blancas

Een aantal kilometer ten noorden van San Simeon, langs Highway 1, ligt Piedras Blancas, een strand dat erg geliefd is onder zee-olifanten. Van december tot februari planten ze zich hier voort, maar ook in de overige maanden zijn ze in groten getale aanwezig. Ook zeer de moeite waard zijn het Julia Pfeiffer Burns State Park en het Pfeiffer Big Sur State Park, beide gelegen in het hart van de Big Sur-regio. Andere mooie plaatsen langs de kust rond San Simeon zijn Moonstone Beach (bij Cambria) en Jade Cove (vijftig kilometer ten noorden van San Simeon).

Zeeolifanten bij Piedras Blancas

Omgeving

Pfeiffer Big Sur State Park

Een mooie bezienswaardigheid is het Pfeiffer Big Sur State Park, dat geroemd wordt vanwege de watervallen en sequoiabomen. Rijd je van San Simeon richting San Francisco of andersom, stop hier dan zeker. Het Julia Pfeiffer Burns State Park is een van de fotogeniekste punten aan de Pacific Coast Highway. Vanuit San Simeon noordwaarts is het Julia Pfeiffer Burns State Park circa 1,5 uur rijden, het Pfeiffer Big Sur is een half uurtje verder.

Pfeiffer Big Sur State Park

Feiten

Staat Californië
County San Luis Obispo
Oppervlakte 2.063 km²
Hoogte 70 meter
Inwoners 460
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In het gebied rond San Simeon heerst een aangenaam mediterraans klimaat. De zomers zijn er vaak warm en zonnig, met weinig neerslag. De maximumtemperatuur ligt rond de 27 graden Celsius. In de winter is het koeler en vochtiger in San Simeon, met maxima tussen de 10 en 15 graden Celsius - hoewel zelfs dan de temperatuur nog ruim boven de 20 graden kan komen.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan