De leukste stop-overs voor jouw reis naar Amerika en Canada

Gaat jouw volgende verre reis naar Amerika of Canada? Dan is het leuk om na te denken over een mooie stop-over/overstap tijdens die lange vlucht. Het breekt niet alleen lekker de reis op, het biedt je ook nog gelegenheid om één extra fantastische plek mee te pakken voor je aan de ultieme roadtrip begint. Je haalt het maximale uit jouw vluchtroute. Wij zetten in deze blog de leukste en meest interessante stop-overs voor jouw reis naar Amerika of Canada op een rij!

Wat is een stop-over? Een stop-over is een overstap tijdens je vlucht, waarbij je eigenlijk wat langer op de plek van de overstap blijft. Vraag bij jouw reisadviseur naar de mogelijkheden. Het kan een goede manier zijn om een lange afstandsvlucht op te breken en bovendien zie je onderweg zo meer. In sommige gevallen ben je zelfs geen extra kosten kwijt aan een stop-over, behalve natuurlijk aan bijvoorbeeld de hotelovernachting(en). Zo maak je van een reisonderbreking een leuk extraatje!

1: Op bezoek bij de watervallen en maanlandschappen in IJsland

Vlieg je met Icelandair, dan maak je altijd een korte tussenstop op Reykjavik. Dit is meteen bij uitstek de voordeligste stop-over in deze blog want passagiers die met Icelandair vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar de talloze aanvlieghavens in Noord-Amerika vliegen, mogen kosteloos een meerdaagse tussenstop maken op IJsland van maximaal zeven dagen. Vanuit Reykjavik kun je fantastische trips ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de magische Gouden Cirkel route, een populaire dagtrip vanuit de stad. Hierbij bezoek je de razende Gulfoss-waterval, het dampende geisergebied Geysir en Nationaal park Thingvellir. Vanuit Reykjavik vertrekken talloze onvergetelijke excursies: wat dacht je van een Whale & Puffin tour?

PS: Voor ViaTioga (de mooiste reizen in Europa) schreven we eerder al een blog over de hoogtepunten van Zuid-IJsland.

Gullfoss watervallen (Gouden Cirkel), IJsland

2: New York, New York…

‘’Start spreading the neeews, I’m booking a short staaaaay.’’ Veel reizigers die van Amerika dromen, hebben twee dingen bovenaan hun bucketlist: een rondreis in Zuidwest-Amerika en een citytrip New York. Waarom niet combineren? Vlieg in acht uur naar New York en neem vanaf daar een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld San Francisco, het perfecte startpunt voor je Zuidwest rondreis. Slenter door Central Park met een bak dampende koffie in je hand, fiets over de verlichte, fonkelende Brooklyn Bridge of kies uit een van de andere talloze hoogtepunten in The city that never sleeps. Vraag bij je reisadviseur naar de mogelijkheden en prijzen.

New York, Amerika New York, Amerika

3: Even gluren bij het Witte Huis

Voor je de ongerepte wildernis van bestemmingen als Zuidwest-, of Noordwest-Amerika intrekt, kun je nog even terecht voor een portie cultuur snuiven in Washington DC. Ga langs beroemde bezienswaardigheden als het Witte Huis, het Capitoolgebouw en het Washington Monument. Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op in de hoofdstad van de VS; Washington DC heeft een breed aanbod aan (gratis) musea en bezit het grootste deel van Amerika's belangrijkste monumenten en gedenktekens. Ben je hier niet zo lang? Boek dan een van de leuke excursies om in een korte tijd bijzondere herinneringen te maken.

Washington DC, Amerika Washington DC, Amerika
Washington DC, Amerika Washington DC, Amerika

4: Pauzeren in Philly

Nog zo’n plek voor liefhebbers van de (Amerikaanse) geschiedenis. In Philadelphia vind je talloze musea, onder andere het National Constitution Centre maar ook bijvoorbeeld het American Jewish History en het African American Museum. Al dat cultuur snuiven maakt je natuurlijk hongerig en laat nou net Philadelphia bekend staan om de rijke foodie scene. Je kan natuurlijk op zoek gaan naar de allerbeste ‘Philly Cheese Steak’ of laat ons een lekkere food tour voor je boeken.

Philadelphia, Amerika

5: Boom(ing) Chicago

Overstappen in Chicago? Blijf even hangen! Hoewel de ‘Windy City’ vaak verkeert in de schaduw van grote broer New York, zijn veel reizigers ontzettend lovend over de stad. Chicago staat bekend om de geweldige architectuur (talloze wolkenkrabbers), maar ligt ook fraai aan de oevers van Lake Michigan en beschikt dus over meerdere leuke stranden. Verken de stad per hoogtepunt, zoals de Chicago Water Tower of de Navy Pier. Sla upcoming buurt Wicker Park ook niet over, hier zitten de leukste koffiezaakjes, barretjes en (tweedehands) winkels. Door deze wijk loopt ook de ‘606’, een strook groen vervlochten met een oud treinspoor in de stad, vergelijkbaar met New York’s High Line.

Chicago, Amerika Chicago, Amerika

6: Best of both worlds in Boston

Maak je een tussenstop in Boston, dan ben je in de gelegenheid moeiteloos cultuur, geschiedenis en ongerepte natuur met elkaar te combineren. Het leuke van deze havenstad is dat het nog enkele oude gedeeltes kent en talloze musea kunnen je over de lokale geschiedenis vertellen. En vergeet natuurlijk een bezoek aan de wereldberoemde universiteit Harvard niet. Daarnaast ben je ook zo de stad uit, het water op, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de Boston Harbor Islands. Maar echte wildlife-liefhebbers willen natuurlijk maar één ding: walvissen spotten vanuit de haven!

Boston, Amerika Boston, Amerika

7: Tussenstop in Toronto

En last but not least is er natuurlijk nog je overstap in Canada. Vlieg via Toronto voor je naar je uiteindelijke bestemming doorreist. Deze stad van wereldformaat biedt rustig een paar dagen vermaak. De stad barst van de bezienswaardigheden, denk aan plekken als het gezellige Waterfront vol barretjes en het aan de roze parasolletjes herkenbare Sugar Beach, of de rustigere Toronto Islands. Vanuit de spectaculaire CN Tower kun je op een heldere dag een andere geliefde attractie zien liggen: de Niagara Falls. Op zo’n twee uur rijden van de stad ligt dit bulderende wereldwonder. Je kent misschien de boottochten in de gekleurde poncho’s wel, maar wist je dat je via ons ook tickets voor een ziplinetocht over de falls kunt boeken?

Toronto, Canada Niagara Falls, Canada

Ook naar Amerika of Canada? Kom naar een gratis infodag!

Wil je ook Amerika of Canada ontdekken? Bezoek een informatiedag op ons kantoor in Zwolle of kom langs op een beurs zodat we samen jouw ultieme droomreis uit kunnen stippelen.

Bekijk de populairste reizen

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan