De mooiste meren van Rocky Mountain National Park

bijgewerkt op zo 9 jul 2023 10:00

Eerder schreven we al een blog over de hoogtepunten aan de Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park. Tijd om iets te laten zien van het 'andere' Rocky Mountain National Park: de prachtige meren! In het oosten ligt een regio met talloze meren, die bij Amerikanen heel populair is, maar door andere toeristen – vaak wegens tijdnood – wordt overgeslagen. Met deze foto's proberen we daar verandering in te brengen!

Sprague Lake

Sprague Lake is een fotogeniek meer met hoge bergen op de achtergrond. Je rijdt er zo naartoe, parkeert vlakbij en wandelt in een klein half uur rond het meer.

Sprague Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Bear Lake

Dé ultieme (toeristische!) bestemming in Rocky Mountain National Park is Bear Lake. Zeker de moeite waard, maar om de drukte te ontvluchten ga je vroeg op pad naar een van de volgende meren.

Bear Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Dream Lake

De naam zegt het al! Het lijkt wel een droom, zo mooi is dit meer. 's Morgens vroeg werpt de zon een feloranje licht op de rotsen, wat leidt tot een surrealistisch beeld.

Dream Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Nymph Lake

Wandel je van Dream Lake naar Emerald Lake, dan kom je onderweg langs Nymph Lake. Niet de mooiste uit de rij, maar zeker een kodakmomentje waard.

Nymph Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Emerald Lake

De naam 'Dream Lake' had hier ook niet misstaan. Het is bijna drie kilometer lopen vanaf Bear Lake, maar zoals de foto's al laten zien: elke stap is de moeite waard.

Emerald Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Emerald Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Mills Lake

Wandel je de 4,5 kilometer naar Mills Lake, dan zie je onderweg de Alberta Falls. Bij Mills Lake zelf heb je een uitzicht op Longs Peak, dat volgens velen een van Rockies mooiste 'views' is.

Alberta Falls in Rocky Mountain National Park, Colorado

Mills Lake in Rocky Mountain National Park, Colorado

Tip!

Het kan erg druk zijn rond Bear Lake. Ga daarom vroeg op pad. Soms staat al op borden aangegeven dat de parkeerplaats vol is. Je kunt dan op de shuttlebus stappen en je eigen auto of camper laten staan. Ook wel eens fijn! In onze uitgebreide tekst over Rocky Mountain National Park, lees je meer over shuttlevervoer onder het kopje 'vervoer'.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan