Food & Drinks in Ottawa

Een beverstaart eten en dineren in restaurant Gezellig. In Ottawa kan het! Lees snel verder voor onze verzameling leuke adresjes voor Food & Drinks in de Canadese hoofdstad Ottawa.

Food and Drinks beavertail Ottawa

Cheers

Ottawa heeft een levendige craft beer scene. In gewoon Nederlands: je kunt er prima biertjes drinken. Er zijn talloze lokale brouwerijen en pubs met speciaalbiertjes op de tap. Met Trail Map van Backroom Deals and Muddy Wheels stippel je je eigen kroegentocht uit. Als je je graag laat rijden, ga dan mee met een halve (of hele!) dagtour van Brew Donkey’s. Het proeven waard de Earl Grey Marmalade Saison van Dominion City Brewing Co. en de traditionele biertjes van Kichesippi Beer Co. In de Bier Markt proef je 150 biertjes uit 30 landen.

Bierbrouwerijen Ottawa

Beerfest

In de zomer kun je proosten op een van de bier-gerelateerde festivals. Begin juni is het Gatineau Beerfest, half juni het Ottawa Beer Fest, op 1 July is het Dominion Day, en in september zijn er oktoberfesten. Daarnaast is er op bepaalde zaterdagen nog de Ottawa Brewery Market. Filmpje https://youtu.be/XO5y91TWxi0

Beaver Tail

Wees gerust, dit zijn geen echte beverstaarten. Het gaat om Canada’s beroemdste lekkernij: deegwaar dat met de hand in de vorm van een beverstaart gekneed is. Je kiest zelf je topping. Denk aan banaan, Oreo-koekjes en hazelnoot. In de ByWard Market is een permanenten kiosk.

Beaver Tail eten in Ottawa

Gezellig

Overal in Ottawa vind je Nederlandse tintjes. Zo kun je pardoes op het restaurant ‘Gezellig’ stuiten. Niet dat je hier stamppot en pannenkoeken voorgeschoteld krijgt, hoor. Het verwijst vooral naar de fijne sfeer. Er staan gerechten van over de hele wereld op het menu.

Restaurant Gezellig in Ottawa

Restaurant Gezellig in Ottawa

Food Tours

Wil je liever van alles wat proeven? Dan kun je mee met een Food Tour. Een goed aangeschreven tour is C’est Bon Cooking. Je ervaart de stad ‘as locals do’, je ontmoet de chefs en krijgt proeverijtjes van het beste dat Ottawa te bieden heeft.

Foodtour Cest Bon Cooking

Meer Ottawa

Benieuwd wat de Canadese hoofdstad Ottawa nog meer te bieden heeft?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan