Kamperen in Amerika of Canada

door Onze redactie di 3 nov. 2015 9:30

Tijdens je camperreis door Amerika of Canada overnacht je op campings. Gaat kamperen daar eigenlijk hetzelfde als in Frankrijk of Spanje? Het is zeker vergelijkbaar, maar deze vijf dingen zijn handig om alvast te weten!

1. Natuurcampings versus “commerciële” campings

Amerika en Canada kennen, grofweg, twee soorten campings: natuurcampings en “commerciële” campings. Natuurcampings liggen in National Parks, op korte afstand van bezienswaardigheden en wandelroutes. De voorzieningen zijn er beperkt: naast toiletten en wastafels (vaak met koud water) zijn er niet altijd douches. Een natuurcamping kost ongeveer $15 à $30 per plaats per nacht. Commerciële campings liggen buiten nationale parken en zijn doorgaans luxer dan natuurcampings. Meestal zijn er kampeerplaatsen met elektriciteit en/of water en riolering (hook-up). Ook is er vaak een zwembad, wasmachine, WiFi en een winkeltje. Voor commerciële campings betaal je gemiddeld $30 à $50 per nacht, maar op (populaire) plaatsen kan dit duurder zijn. Je bent in Amerika en Canada aangewezen op campings: wildkamperen wordt bestraft met hoge boetes!

Kamperen in Amerika

2. Campings reserveren!

Wij adviseren: Reserveer altijd voor campings in National Parks. Dit kan al vanaf zes maanden van tevoren (zie de linkjes hieronder). Reis je in het hoogseizoen (half juni - half september) door Amerika, reserveer dan bij voorkeur alle campings. In bijvoorbeeld Yosemite en Grand Canyon raken de campings altijd volgeboekt. Alternatieve campings liggen een uur rijden vanaf de parkingang. Het zou jammer zijn als die bij aankomst óók vol blijken te zijn. Wil je dus zeker zijn van een kampeerplaats: reserveer dan ruim voor je reis begint!

Houd er wel rekening mee dat als je campings reserveert, je deze direct moet (aan)betalen. Wil je onderweg je route wijzigen of ergens langer blijven dan gepland, dan kun je de reservering niet altijd (kosteloos) wijzigen of annuleren. Reis je buiten het hoogseizoen, dan kun je onderweg campings reserveren voor een paar dagen later: bel de camping (vaak gratis als je belt vanuit een telefooncel of met een Amerikaanse/Canadese simkaart/telefoon!) of raadpleeg hun online reserveringssysteem (indien aanwezig, Starbucks en McDonald’s hebben altijd WiFi).

Kamperen in Amerika

3. Campings selecteren

Overal in Amerika en Canada zijn campings voor campers. Om campings te vinden die passen bij jouw wensen, bieden wij twee handige hulpmiddelen:
  • Campingdatabase: een grote verzameling campings, bezocht en beoordeeld door onze reizigers en reisadviseurs.
  • Informatieboek: Je krijgt van ons een informatieboekje over de regio waar je naartoe gaat. Bij elke plaats die wordt besproken, zijn één of meerdere campings geselecteerd.

4. First-come, first-served

Sommige campings kun je niet reserveren. Er geldt dan een first-come, first-served-systeem. Wie als eerste op de camping arriveert, krijgt als eerste een plek. Dat gaat vaak als volgt: je rijdt de camping op en zoekt een lege plaats uit. Kijk op het paaltje naast de kampeerplek of er een briefje hangt. Is dit niet zo, dan is de plek vrij. Je pakt dan bij de ingang een envelop, stopt het verschuldigde bedrag erin en beantwoordt de vragen op de envelop. Deze gooi je in de brievenbus bij de ingang. De afscheurstrook van de envelop bevestig je, ingevuld en wel, aan de paal naast je kampeerplek: deze is nu van jou! Voor first-come, first-served moet je snel zijn, rond 11:00 zijn ze vaak allemaal al bezet.

5. Laat aankomen

De receptie van veel campings in Canada en Amerika sluit tussen 17:00 en 18:00. Als je een plaats gereserveerd hebt, maar (te) laat dreigt aan te komen, is het verstandig om de camping onderweg te bellen en te vragen naar de procedure. Heb je niet gereserveerd, maar is de campingreceptie al gesloten? Dan kun je vaak buiten de receptie informatie vinden over beschikbare plekken en of/hoe je deze kunt innemen.

Kamperen in Amerika

Nog vragen?

Kamperen in Amerika
Tarieven Road Bear 2018 bekend
Bekijk de aanbiedingen