Kamperen in Amerika of Canada

door Onze redactie di 3 nov. 2015 9:30 bijgewerkt op zo 30 apr. 2017 8:06

Tijdens je camperreis door Amerika of Canada overnacht je op campings. Gaat kamperen daar eigenlijk hetzelfde als in Frankrijk of Spanje? Het is zeker vergelijkbaar, maar deze vijf dingen zijn belangrijk om te weten!

1.Wat voor campings zijn er?

Amerika en Canada kennen, grofweg, twee soorten campings: natuurcampings en “commerciële” campings. Je moet in Amerika en Canada slapen op campings: wildkamperen is niet toegestaan.

Natuurcampings

Natuurcampings liggen doorgaans in National Parks of State Parks, op korte afstand van natuurlijke bezienswaardigheden en wandelroutes. De voorzieningen zijn beperkt tot een kraantjes (vaak met koud water) en toiletten. Soms zijn er alleen 'vault toilets' of 'pit toilets', die je niet kunt doorspoelen. Natuurcampings hebben meestal geen douches: je bent aangewezen op de voorzieningen in de camper. Een natuurcamping kost ongeveer $15 à $30 per plaats per nacht. Natuurcampings in National Parks moet je altijd vooraf reserveren, zie het kopje Campings reserveren hieronder!

Hoe lang kan ik zonder elektriciteit? Op een natuurcamping zonder hook-up kun je gewoon gebruikmaken van het fornuis, de koelkast/diepvries, boiler en de verlichting in de camper. Die schakelen namelijk automatisch over op propaangas of op de accu. De stopcontacten en magnetron in de camper werken echter niet zonder aansluiting op elektriciteit. Je kunt best een dag of drie zonder hook-up, afhankelijk van hoe vaak je doucht, de koelkast opent, lampen laat branden en het gasfornuis gebruikt. Je kunt af en toe checken hoe de propaantank ('propane') ervoor staat - indien nodig kun je deze op bepaalde campings en bij benzinestations (laten) aanvullen. Bijna alle natuurcampings hebben een kraantje waar je de watertank kunt aanvullen en het afvalwater kunt lozen; dus even douchen op een natuurcamping is geen probleem.

Kamperen in Amerika

Commerciële campings

Commerciële campings liggen buiten natuurparken en zijn luxer dan natuurcampings. Meestal zijn er kampeerplaatsen met elektriciteit, water en/of riolering (hook-up). Ook is er vaak een zwembad, wasmachine, WiFi en een winkeltje. Voor commerciële campings betaal je gemiddeld $30 à $50 per nacht, maar op populaire plaatsen zoals de Pacific Coast in Californië en bij parken als Zion en Arches kan dit duurder zijn (bijvoorbeeld $60 tot $80).

Welk ampère moet ik kiezen? Reserveer je een camping met hook-up, kies dan voor het laagste ampère. Bij normaal gebruik, zoals het opladen van mobiele apparaten en het gebruik van je laptop, koelkast/diepvries en de magnetron, is dit voldoende. Wil je per se een spelcomputer aansluiten, met drie man tegelijk je haren föhnen en tv kijken via de kabel, dan kun je kiezen voor een hoger ampère.

Kamperen in Amerika

2. Campings reserveren

Wij adviseren: Reserveer altijd voor campings in National Parks. Reis je tussen juni en september dor Amerika, reserveer dan bij voorkeur alle campings. Dit kan al vanaf zes maanden van tevoren! Je hebt anders grote kans dat je flink moet zoeken naar een campingplaats. In bijvoorbeeld Yosemite en Grand Canyon raken de campings altijd volgeboekt. Alternatieve campings liggen een uur rijden vanaf de parkingang. Het zou jammer zijn als die bij aankomst óók vol blijken. Reserveer dus ruim op tijd als je zeker wil zijn van een kampeerplaats.

Informatie over campings reserveren

Houd er rekening mee dat als je campings reserveert, je deze direct moet (aan)betalen. Wil je onderweg je route wijzigen of ergens langer blijven dan gepland, dan kun je de reservering niet altijd (kosteloos) wijzigen of annuleren.

Reis je buiten het hoogseizoen, dan kun je onderweg campings reserveren voor een paar dagen later: bel de camping (vaak gratis als je belt vanuit een telefooncel of met een lokale simkaart/telefoon) of raadpleeg het online reserveringssysteem als dat beschikbaar is. Je kunt bij fastfoodketens als Starbucks en McDonald's terecht voor wifi.

Kamperen in Amerika

3. Hoe vind ik een camping?

Overal in Amerika en Canada zijn campings voor campers. Vaak krijg je van de verhuurder ook een vuistdikke gids mee waar campings in staan. Om campings te vinden (en te reserveren!) die passen bij jouw wensen, bieden wij twee handige hulpmiddelen:
  • Campingdatabase: een grote verzameling campings, bezocht en beoordeeld door onze reizigers en reisadviseurs.
  • Informatieboek: Je krijgt van ons een informatieboekje over de regio waar je naartoe gaat. Hierin staan op alfabetische volgorde belangrijke toeristische plaatsen besproken. In de kantlijn vind je één of meerdere campingsuggesties.

4. First-come, first-served

Sommige campings kun je niet reserveren. Er geldt dan een first-come, first-served-systeem. Wie als eerste op de camping arriveert, krijgt als eerste een plek. Voor first-come, first-served moet je snel zijn, rond 11:00 zijn vaak alle plaatsen al bezet.

Dat gaat vaak als volgt: je rijdt de camping op en zoekt een lege plaats uit. Kijk op het paaltje naast de kampeerplek of er een briefje hangt. Is dit niet zo, dan is de plek vrij. Je pakt dan bij de ingang een envelop, stopt het verschuldigde bedrag erin en beantwoordt de vragen op de envelop. Deze gooi je in de brievenbus bij de ingang. De afscheurstrook van de envelop bevestig je, ingevuld en wel, aan de paal naast je kampeerplek: deze is nu van jou!

Lees ook

Kamperen in Amerika
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
Wegbrengspecial Apollo. Huur een gloednieuwe camper al vanaf €1 per dag!
Bekijk de special
30% korting op Escape campervans bij ophalen in Miami!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden