Onderhoud Mariposa Grove Yosemite

Deze blog is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt.

Op 6 juli 2015 werd de Mariposa Grove in Yosemite National Park gesloten voor bezoekers. De Mariposa Grove, Yosemites grootste sequoia-boomgaard, ondergaat een grote opknapbeurt en gaat naar verwachting op 15 juni 2018 weer open voor bezoekers. Wil je al eerder graag sequoiabomen zien? Lees dan verder!

Wat gaat er veranderen in de Mariposa Grove?

  • De gift shop verdwijnt
  • De parkeerplaats wordt verplaatst en verkleind
  • Bij de zuidelijke parkingang komt een grotere parkeerplaats. In de toekomst kun je vanaf hier een gratis shuttlebus naar de Mariposa Grove nemen.
  • Er komt een rolstoeltoegankelijk pad naar de Grizzly Giant
  • Het oude toiletgebouw maakt plaats voor modern sanitair
Tunnel Tree, Mariposa Grove Mariposa Grove, Yosemite

Mariposa Grove Road en Lower Mariposa Grove

Door het sluiten van de Lower Mariposa Grove en Mariposa Grove Road zijn beroemde bomen als de Grizzly Giant en de California Tunnel Tree tijdelijk niet meer te bezoeken. De Outer Loop Trail blijft open, je bereikt deze trail via Wawona of Fish Camp. Omdat je de beroemdste bomen vanaf dit wandelpad niet kunt zien én je relatief lang moet lopen, hebben we betere opties voor je.

Waar kan ik nu sequoia-bomen zien?

Tuolumne Grove & Merced Grove

Aan de Tioga Road ligt de Tuolumne Grove. Dit is een sequoiaboomgaard met 25 volgroeide sequoiabomen. Via een wandeling van 3,2 kilometer kun je ze zien. De parkeergelegenheid is beperkt, ga dus vroeg op pad! Houd er ook rekening mee dat de Tioga Road doorgaans alleen van mei/juni tot oktober/november open is. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de Merced Grove, gelegen aan de Big Oak Flat Road nabij Yosemites westingang. Na een wandeling van 2,4 kilometer bereik je de boomgaard. Ook hier is beperkte parkeergelegenheid.

Kings Canyon & Sequoia National Parks

Als je route en de tijd het toelaten, raden we een bezoek aan Kings Canyon & Sequoia National Parks aan. Deze twee aan elkaar grenzende parken liggen ten zuiden van Yosemite National Park. Hier zijn twee indrukwekkende sequoiaboomgaarden van Amerika te zien: de General Grant Grove en het Giant Forest. Dé publiekstrekker is de circa 2.500 jaar oude General Sherman Tree. Dit is de grootste boom ter wereld in volume. Veel andere sequoia’s in het Giant Forest en in de General Grant Grove doen echter nauwelijks voor deze beroemdheid onder.

Route en overnachten: Vanaf de zuidelijke ingang van Yosemite volg je Highway 41 naar Fresno. Daar neem je Highway 180 East naar Grant Grove Village in Kings Canyon. Rijd door naar de Generals Highway, waar het Giant Forest ligt. Deze reis duurt ongeveer drie uur. Overnachten kan in Visalia. Als je met een camper reist, kun je ook kiezen voor een overnachting in het park.

Onderoud Mariposa Grove Yosemite
Mariposa General Sherman Tree, Sequoia National Park

Lees meer

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan