Sequoia & Kings Canyon National Parks, Californië

Sequoia National Parks staat vol sequoiabomen

Voor ‘s werelds grootste bomen moet je beslist een bezoek brengen aan Sequoia & Kings Canyon National Parks, twee aan elkaar grenzende parken. De publiekstrekkers zijn de reuzensequoia’s (mammoetbomen). De circa 2.500 jaar oude General Sherman Tree in Sequoia National Park is de grootste boom ter wereld in volume. Veel andere sequoia’s in het Giant Forest en in de General Grant Grove doen echter nauwelijks voor deze beroemdheid onder. Van beide parken heeft Sequoia de meeste voorzieningen en bezienswaardigheden. Naast de grote bomen vind je er een museum, grot, bezoekerscentrum en talloze wandelmogelijkheden. Kings Canyon bestaat uit twee afzonderlijke delen. In het zuidwestelijke deel liggen het bezoekerscentrum en de General Grant Cove, langs de weg in het centrale deel zijn een aantal uitzichtpunten. Let op: campers/trailers langer dan 22 feet kunnen beter niet via de zuidelijke toegang bij Three Rivers naar het Giant Forest rijden. Neem de Big Stump Entrance (Highway 180). zie het kopje 'Vervoer'.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sequoia National Park

Hieronder staan eerst de bezienswaardigheden in Sequoia National Park beschreven. Daaronder staan de mooiste plekken in Kings Canyon op een rij.

Giant Forest Museum

In het Giant Forest, het bekendste sequoiabos, ligt het Giant Forest Museum met tentoonstellingen over de bomen en korte video’s over ecologie en bosbranden. Het Giant Forest ligt aan de Generals Highway. Ben je met een camper, dan raden we je aan om vanuit het noorden aan te rijden. De National Park Service raadt het namelijk af om het zuidelijke deel van de Generals Highway te rijden met campers die langer zijn dan 22 feet (6,7 meter). Het gaat om het gedeelte van de Potwisha Campground tot het Giant Forest.

Giant Forest Museum in Sequoia National Park

General Sherman Tree

Een van de leukste trekpleisters in Sequoia National Park is de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld in volume. Hij is 83,8 meter hoog, 11,1 meter in doorsnee en 2.300 tot 2.700 jaar oud. Veel andere sequoias in het Giant Forest (en in de General Grant Grove in het westelijke deel van Kings Canyon) doen echter nauwelijks voor deze beroemdheid onder.

General Sherman Tree, grootste boom ter wereld in volume

Crystal Cave

Crystal Cave is in 2023 gesloten wegens herstelwerkzaamheden. Een andere publiekstrekker is de Crystal Cave. Deze 5,5 kilometer lange grot bestaat uit marmer en kalksteen en bevat prachtige stalactieten en andere rotsformaties. De tienduizend jaar oude grot werd uitgesleten door een ondergrondse rivier. Van mei tot eind november is de grot met een gids te bezoeken. Tickets zijn te koop in het Foothills of Lodgepole Visitor Center (tot 15:30 uur), niet bij de grot zelf. Let op: de autoweg naar de grot is geopend van mei tot eind november. De weg is verboden voor voertuigen langer dan 22 feet. De 800 meter lange wandelroute naar de grot is steil. Draag stevige schoenen en vergeet je jas of trui niet; in de grot is het zo’n 10 graden.

Crystal Cave, grot in Sequoia

Moro Rock, Tunnel Log en Crescent Meadow

Via de Crescent Meadows Road bereik je Moro Rock, Tunnel Log en Crescent Meadow. Moro Rock biedt, na beklimming van 400 treden die in de rots uitgehouwen zijn, een panoramisch uitzicht over de Sierra en de canyons. Het is een van de populairste wandelroutes in Sequoia National Park. Een eindje verderop aan de route kom je bij Tunnel Log, een omgevallen boom waar je met een personenauto onderdoor kunt rijden. De weg eindigt bij Crescent Meadow, een grote weide met talloze wandelmogelijkheden. Crescent Meadows Road is niet toegankelijk voor voertuigen langer dan 22 feet (6,7 meter) en is in de weekenden gesloten voor al het verkeer. Van eind mei tot begin september zijn de twee bezienswaardigheden per shuttlebus te bereiken. Je parkeert dan bij het Giant Forest Museum.

Moro Rock, met panoramisch uitzicht over de Sierra

Kings Canyon National Park

Kings Canyon bestaat uit granieten pieken, bergmeren, hooggelegen weiden en watervallen. Het indrukwekkende landschap is vernoemd naar de Kings Canyon: met 2.438 meter een van de diepste kloven van Noord-Amerika.

General Grant Tree

Deze boom is de grootste sequoia in Kings Canyon en de tweede grootste ter wereld (na de General Sherman Tree in Sequoia). De 1.650 jaar oude boom is 81,5 meter hoog en heeft een diameter van 8,8 meter. Je vindt hem in het westelijke parkdeel. De boom ligt in een indrukwekkende groeve met meerdere sequoiabomen (General Grant Grove). Breng ook een bezoekje aan de nabijgelegen Fallen Monarch, een omgevallen sequoia die ooit dienstdeed als saloon, hotel en paardenstal. Je kunt er doorheen lopen. Een goede wandelroute voor als je de drukte wilt omzeilen, is de North Grove Loop (2,4 km). Je wandelt langs weiden met wilde bloemen, beekjes en een afdak van statige sequoia's.

General Grant Tree, grootste seqouia in Kings Canyon

Uitzichtpunten

Langs de weg in het noordwesten van Kings Canyon National Park liggen verschillende mooie uitzichtpunten. Stop bij Kings Canyon Overlook voor een uitzicht op de kloof en de wildernis van de High Sierra. Bij Redwood Mountain Overlook zie je het grootste sequoiabos ter wereld, de Redwood Mountain Grove. Langs de weg in het noordelijker gelegen parkdeel zijn Grizzly Falls (net voor de parkingang), Canyon View en Roaring River Falls mooie stoppunten. Aan het eind van de doodlopende weg beginnen langere wandeltochten, bijvoorbeeld naar Mist Falls, een van de grootste watervallen van het park. Reizigers met een auto kunnen de bochtige Panoramic Point Road (3,7 km) volgen naar de parkeerplaats. Daar start een korte wandelroute naar een uitkijkpunt, waar je ziet hoe besneeuwde bergen en steile kloven zich voor je ontvouwen. Hiervoor rijd je vanaf het bezoekerscentrum in Grant Grove Village over Highway 180 in oostelijke richting over het verharde pad. Na 160 meter sla je linksaf, vervolgens rechtsaf bij John Muir Lodge.

Grizzly Falls in Kings Canyon National Park

Mist Falls Hike

Als je langer de tijd hebt in Kings Canyon en van een stevige wandeling houdt, is de Mist Falls Trail een aanrader. Deze wandeling is ruim 13 kilometer lang en kost drie tot vijf uur. Je wandelt door bos en langs de Kings-rivier, waar je via een in de stenen uitgehakte trap omhoog klimt naar een mooi uitkijkpunt waar je Avalanche Peak en de puntige Sphinx kunt zien. Je klimt in totaal ongeveer 183 meter tot je de schitterende Mist Falls bereikt, een van de hoogste watervallen van Kings Canyon National Park. Ga vroeg in de ochtend op pad in verband met de warmte en breng voldoende eten en drinken mee!

Mist Falls in Kings Canyon National Park

Vervoer

Belangrijk: restricties voor campers

  • Generals Highway: deze weg is smal met veel haardspeldbochten. Daarom gelden er lengterestricties op het 16 mijl lange gedeelte vanaf de zuidingang van Sequoia National Park (Highway 198) naar het Giant Forest:
    • Voertuigen langer dan 24 feet (7,3 meter): afgeraden tussen Foothills Visitor Center en Potwisha Campground
    • Voertuigen langer dan 22 feet (6,7 meter): afgeraden tussen Potwisha Campground en Giant Forest Museum
    • Aangeraden wordt om de noordingang Big Stump Entrance te nemen (Highway 180). Of reserveer de betaalde Sequoia Shuttle (zie 'openbaar vervoer' hieronder), die tussen eind mei en begin september rijdt tussen Visalia en het Giant Forest Museum. Vanaf het Giant Forest Museum naar het noorden en naar Moro Rock rijden in dezelfde periode gratis shuttlebussen die je niet hoeft te reserveren. Via de noordingang is het Giant Forest voor alle voertuigen toegankelijk.
  • Crystal Cave Road & Moro Rock/Crescent Meadow Road: Op deze wegen zijn campers langer dan 22 feet verboden. De Crystal Cave Road is geopend van mei tot eind november (afhankelijk van het weer). De Moro Rock/Crescent Meadow Road is geopend van mei tot begin september. Tussen eind mei en begin september kun je voor een bezoek aan Moro Rock/Crescent Meadow je voertuig parkeren bij het Giant Forest Museum en daar de gratis shuttlebus nemen. Let op: het kan in weekenden en tijdens vakanties erg druk zijn op deze parkeerplaats.
  • Mineral King Road en Panoramic Point: Campers zijn verboden op allebei deze wegen.
  • Kijk voor meer informatie over deze restricties op www.nps.gov/seki/planyourvisit/vehicle-restrictions.htm.
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan