Top 5 bezienswaardigheden Arches National Park

bijgewerkt op do 11 apr 2024 9:30

Ga je naar het zuidwesten van Amerika, dan is de kans groot dat je Arches National Park bezoekt. Een grillig landschap, gekenmerkt door rode rotsen en gigantische bogen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat je nergens ter wereld zoveel natuurlijke gevormde bogen bij elkaar vindt. De bogen zijn een resultaat van natuurkrachten door de eeuwen heen en nog steeds veranderen de bogen van vorm. Sommige verdwijnen zelfs volledig, zoals de in 2008 ingestorte Wall Arch. Met zoveel bijzondere plekken, werd het tijd dat we onze top vijf bezienswaardigheden op een rij zetten!

Welkom in Arches National Park

Arches National Park in het kort:

  • Waar: Utah
  • Beste reistijd: Voor- en najaar
  • Aantal dagen: Eén dag
  • Good to know: Ga je in de zomer? Het kan dan erg warm zijn. Begin vroeg aan je trip (of ga aan het eind van de middag) en neem voldoende water mee. En kijk of je vooraf je entreeticket moet reserveren.

Waarom naar Arches National Park?

Rijd, wandel of cross door het relatief kleine park met zijn dik tweeduizend rotsbogen. Er loopt een verharde weg door Arches National Park die toegankelijk is voor auto's en campers. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en uitzichtpunten vanwaar je het park verder kunt verkennen. Zie hoe het zonlicht met de bogen speelt en hoe de verschillende bogen per dagdeel er anders uitzien. Zelfs ‘s nachts is Arches betoverend, door de duizelingwekkende sterrenhemel.

5 tips voor Arches National Park

1. Zie de zon opkomen bij Delicate Arch

Bekijk de Delicate Arch bij zonsopkomst

Het is klimmen en klauteren geblazen, maar wat is het de moeite waard. Doe je best om voor zonsopgang de 2,4 kilometer lange weg richting Delicate Arch af te leggen. Het symbool van de staat Utah is vijftien meter hoog en bijzonder indrukwekkend. Wil je liever niet zo ver wandelen? Je kunt Delicate Arch op zo’n 1,4 kilometer afstand zien vanaf het uitzichtpunt.

2. Bewonder de langste boog: Landscape Arch

De langste boog: Landscape Arch

Aan het eind van de verharde weg door Arches National Park begint een aantal wandelroutes. Een daarvan leidt je naar een van de langste natuurlijke bogen in de wereld: Landscape Arch. 90 meter lang en super smal, dus de vraag is hoelang hij nog intact blijft! De wandeling is door zijn 2,6 kilometer geschikt voor kinderen en bovendien zie je onderweg nog verschillende andere bogen.

3. Verdwaal (niet) in Fiery Furnace

Skull Arch is één van de bogen in Fiery Furnace

Zin in een doolhof zoals je ‘m nooit meer mee gaat maken? Dat is Fiery Furnace. Smalle paadjes tussen rotswanden en een hoop klimmen en klauteren. Zoals het een beetje hoort bij een doolhof, is het bezoeken niet helemaal zonder risico’s. Mensen verdwalen snel doordat er niet echt gebaande paden zijn, of bezeren zich tijdens het klimmen. Je mag dan ook niet zelfstandig op pad gaan. Je dient (ver) van te voren een tour te boeken. Kijk op de website van Arches onder Fiery Furnace voor meer info.

4. Spaar ze allemaal: Windows Section

Bewonder onder andere Balanced Rock

Bij de Windows Section tref je de jackpot van Arches National Park aan. Hier vind je namelijk de ene na de andere boog, in allerlei vormen en maten. En niet onbelangrijk: allemaal even fotogeniek. Ze hebben namen als Double Arch, Cove Arch, North Window en South Window. Ook zie je hier de bijzondere Balanced Rock, waarvan het lijkt alsof ‘ie ieder moment kan omkukelen. Als je wilt pronken met mooie foto's, maak dan een foto van de Turret Arch, omkaderd door de boog North Window.

5. Crossen door Arches per 4X4

Canyonlands

Ontdek het achterland van Arches met een 4X4-tour. Je doorkruist de rotswoestijn en stopt onderweg voor belangrijke uitzichtpunten. Je komt op plekken die je anders niet zult zien. Zo grillig als het landschap is, zo comfortabel is de rit. Je zit namelijk in een ruime, volledige gesloten en van airconditioning voorziene 4X4.

Bonustip: Devils Garden Primitive Loop

Devils Garden, Grand Staircase Devils Garden, Grand Staircase

Het is de langste wandeling in het park (11,5 km), waarbij je wordt beloond met de meeste bogen. De wandeling is niet voor iedereen weggelegd: het ene moment klauter je over gladde rotsen, om je vervolgens tussen smalle rode blokken door te wurmen. Voor de doorgewinterde, fitte wandelaar een echte aanrader.

Verder lezen over (de omgeving van) Arches

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan