Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park Utah Als je vanuit Moab naar het goed bereikbare Island in the Sky-gebied van Canyonlands National Park gaat, kun je een tussenstop maken in het Dead Horse Point State Park (aan Highway 313).

Bezienswaardigheden & activiteiten

Dead Horse Point: Dead Horse Point Het mooiste uitzichtpunt is het Dead Horse Point. Hier sta je 600 meter boven de Colorado-rivier en heb je een schitterend uitzicht over de canyons in het zuidoosten van Utah en de bijzondere vormen van Canyonlands.

East Rim Trail: Dead Horse Point State Park, Utah Een leuke en eenvoudige wandeling langs de kloofrand is de East Rim Trail. Dit wandelpad begint bij het Visitor Center en brengt je naar het uitzichtpunt Dead Horse Point (4 km round trip). Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de bergen en vlaktes met jeneverbessen. De East Rim Trail is een overwegend vlakke route die je kunt uitbreiden door een kort zijpad van 1 km naar de Basin Overlook te volgen.

Filmlocatie: Dead Horse Point State Park, Utah Leuk weetje: in Dead Horse Point State Park werd de beroemde klimscène met Tom Cruise voor de film Mission Impossible 2 gedraaid. Daarnaast deed het dienst als achtergronddecor voor diverse andere films en tv-series, waaronder de serie Westworld.

Sterrenkijken: Dead Horse Point State Park, Utah Reis je per camper? De camping in Dead Horse Point is een echte aanrader. Door de geringe lichtvervuiling kijk je 's nachts - bij helder weer - je ogen uit onder de prachtige sterrenhemel. Wel even van tevoren je plaatsje reserveren!

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan