Top 5 bezienswaardigheden Olympic National Park

Voor ongerepte natuur ben je in Olympic National Park aan het juiste adres. Hier vind je nog ongetemde wildernis met ruige kuststroken, bergen en gletsjers. Én een van de natste plekken van de Verenigde Staten: het Hoh Rain Forest. Een gematigd regenwoud waar je over een tapijt van mossen en varens loopt en omgeven wordt door groene bomen. Ontdek onze top vijf bezienswaardigheden in Olympic National Park.

Olympic National Park in het kort

  • Waar: Washington, VS
  • Beste reistijd: Van mei t/m oktober
  • Aantal dagen: Eén tot twee
  • Good to know: het noorden van Olympic draait om bergen en valleien. Vanuit Port Angeles bereik je heel makkelijk het Olympic National Park Visitor Center. Van hieruit rijd je eenvoudig naar bezienswaardigheden als de Hurricane Ridge en Sol Duc Valley. Het westen van Olympic is veel vlakker met het Hoh Rain Forest en de stranden.

5 tips voor Olympic National Park

1. Hurricane Ridge

Hurrican Ridge, Olympic National Park

Hurrican Ridge is het best toegankelijke berggebied van Olympic National Park dat gevormd werd door sneeuw en wind. Vanuit Port Angeles slingert de 30 km lange Hurricane Ridge Road zich omhoog naar zo’n 1600 meter. Hoewel de weg steil en bochtig is, zijn de uitzichten adembenemend! Zo zie je de met sneeuw bedekte Mount Olympus (2.430 m) liggen. De weg eindigt bij het bezoekerscentrum. Trek vooral de stoute (wandel)schoenen aan om het gebied te verkennen. Je kunt kiezen uit diverse wandelroutes en uitzichtpunten, zoals de High Ridge (0,8 km) waar je verrast wordt met een panoramisch uitzicht. In de winter wordt dit gebied omgetoverd tot wintersportgebied waar je kunt skiën, langlaufen of sleeën.

2. Elwha Valley

Elwha Valley, Olympic National Park

De grootste trekpleister in de Elwha Valley is de Elwha-rivier. De bouw van twee dammen, zo’n 100 jaar geleden, verstoorde het eco-systeem flink. Sinds de dammen in 2014 werden afgebroken, herstelt de natuur zich langzaam. De rivier is vooral geliefd bij watersporters die hier naar hartelust kunnen raften en kajakken. Ook kun je een kort pad (150 meter) volgen naar de 18 meter hoge Madison Falls. Check voor bezoek of het gebied toegankelijk is; het kampt namelijk regelmatig met overstromingen. Vanuit Port Angeles is Elwha Valley eenvoudig bereikbaar via Highway 101 (afslag Elwha).

3. Lake Crescent

Lake Crescent, Olympic National Park

Het diepe water van Lake Crescent in het noordwesten van Olympic is glashelder. Je komt bij dit gletsjermeer als je Highway 101 volgt. De mist die vaak rond het meer hangt, zorgt voor een mysterieuze sfeer. Het gaafst is om het spiegelgladde meer te verkennen per kajak of door een wandeling te maken. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes. Sommige routes nemen je mee de bergen in, andere voeren je door groene bossen en langs beekjes. Zo begint bij het Storm King Ranger Station een wandelroute naar de 27 meter hoge Marymere Falls (1,4 km one-way). Voor wie van een uitdaging houdt, is de pittige en steile Storm King Trail (8,5 km roundtrip) een aanrader.

4. Sol Duc Valley

Sol Duc Valley, Olympic Park

Langs de Sol Duc-rivier slingert de twintig kilometer lange Sol Duc Road die je steeds dieper meeneemt in de Sol Duc-vallei. Je rijdt door eeuwenoude wouden en langs meren met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Volgens oude legenden van inheemse stammen zijn de warmwaterbronnen in dit gebied ontstaan door draken. De parkeerplaats aan het eind van de Sol Duc Road is het startpunt van de wandelroute naar de 27 meter hoge Sol Duc-waterval (1,3 km one-way). Als je via de brug de ravijn oversteekt kom je bij de Salmon Cascades: een geliefde plek tijdens de zalmtrek in het najaar. Wil je lekker relaxen dan zijn de mineraalbaden van het Sol Duc Hot Springs Resort een aanrader. Vanaf Port Angeles is het ongeveer een uur rijden naar Sol Duc Falls Trailhead.

5. Hoh Rain Forest

Hoh Rain Forest, Olympic Park

Mossen en varens sieren het Hoh Rain Forest. Het gematigde regenwoud strekt zich uit van Mount Olympus tot aan de kust. Je bereikt het woud via de Upper Hoh Road vanaf Highway 101. Jaarlijks valt er ongeveer vier meter (!) regen. Daarmee is het een van de natste gebieden in de Verenigde Staten. Het resultaat is een groen bos, vol reusachtige bomen waarvan de takken zijn bedekt met mossen en varens. Bezoek vooraf eerst het Hoh Rain Forest Visitor Center voordat je aan een van de wandelingen begint. Het populairst is de Hall of Mosses Trail. Tijdens deze sprookjesachtige wandeling van iets meer dan een kilometer zie je niets anders dan mossen. In ongeveer 50 minuten rijd je vanuit Forks naar het bezoekerscentrum.

Bonus: ruige kustlijn en stranden

Rialto beach, Olympic Park

Krabbetjes zoeken, zandkastelen bouwen of wandelen langs de ruige kustlijn. Olympic National Park beschikt over prachtige stranden. Aan de westkust van het Olympic-schiereiland vind je Mora en Rialto Beach met de bekende rotsformaties oftewel ‘seastacks’. In het zuidwesten van Olympic zijn de stranden genummerd. In ongeveer een kwartier rijd je over Highway 101 van South Beach (in het zuiden) naar Ruby Beach (in het noorden). Deze laatste staat bekend als een van de mooiste stranden waar veel vogels nestelen. Ook is dit het leefgebied van walvissen, zee-otters en zeeleeuwen. Voor meer informatie kun je terecht bij het Kalaloch Information Station (tussen Beach 2 en Beach3).

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan