Reis in beeld: Unspoiled Northwest

door Lisa Huis in 't Veld zo 5 feb. 2017 9:00 bijgewerkt op zo 17 sep. 2017 11:00

Natuurliefhebbers weten het al lang: Noordwest-Amerika is een verrassend mooie regio vol ruige, ongerepte natuur. Denk aan grillige kustlijnen, vulkanen en uitgestrekte regenwouden. Een fijne bijkomstigheid is dat de noordwestelijke staten Oregon en Washington lang niet zo druk bezocht worden als hun zuiderbuur Californië. Redenen genoeg om dit deel van de VS eens in het zonnetje te zetten in onze blogserie Reis in beeld. Reis met ons mee!

Vista House in de Columbia River Gorge Olypic National Park in Noordwest-Amerika

Muzikaal Seattle

Je start je reis door Noordwest-Amerika in Seattle of Portland. Vancouver (Canada) is ook een optie. Wat je onderweg allemaal gaat zien en doen, kun je zelf bepalen. Hieronder tippen we vast enkele dingen die je zeker niet mag missen.

In Seattle legden bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains de basis voor de grunge rock. In het interactieve muziekmuseum Experience Music Project kom je meer te weten over de Amerikaanse popmuziek en de muzieklegendes van Seattle. Bezoek ook de 184 meter hoge Space Needle en neus rond in de Boeing-fabriek. Sla ook Pike Place Market niet over. Dit is de oudste boerenmarkt van de VS, waar de vissen je om je oren vliegen.

Onze blogger Maurits is gek op deze stad en schreef meerdere blogs met tips voor Seattle, onder andere over de ondergrondse stad!

Olympic National Park

Een paradijs voor nature lovers met ruige kusten, verstilde meren, bergen met gletsjers en ogenschijnlijk ondoordringbaar regenwoud: Olympic National Park heeft het allemaal. Neem wel je paraplu mee, want Olympics regenwoud behoort tot de natste plekken van het Amerikaanse vasteland. Er valt jaarlijks zo'n vier meter regen.

Crescent Lake in Olympic National Park Noordwest-Amerika Olympic National Park heeft een groen regenwoud

Vulkanen

Noordwest-Amerika barst van de vulkanen. Een van de beruchtste is Mount Saint Helens in Washington. In 1980 barstte deze - nog steeds actieve - vulkaan voor het laatst uit. Het was de hevigste vulkaanuitbarsting in de Amerikaanse geschiedenis. In het Johnston Ridge Observatory wordt het verhaal verteld. Een andere vulkanische locatie is Crater Lake National Park in Oregon. Na de uitbarsting van 7.700 jaar geleden vulde dit kratergat zich met smelt- en regenwater. Doordat er geen andere water toe- en afvoer is, heeft het water een bijzondere blauwe kleur. Sommigen beweren dat dit het blauwste meer van de VS is.

Mount Saint Helens in Washington State Crater Lake in Oregon

Portland en omgeving

In Wie is de Mol zagen we al de tuinen vol rozen, foodtrucks en een mansion met fabelachtig uitzicht op de stad. Portland is bovendien een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Natuurliefhebbers vinden op een steenworp afstand van de stad de Columbia River Gorge. De Multnomah Falls en Oneonta Gorge zijn onze favorieten – al deel je deze plekken wel met veel anderen.

Multnomah Falls bij Portland Oneonta Gorge in de Columbia River Gorge

De Oregon Coast

De kust van Oregon bestaat uit baaien, kliffen, losse kustrotsen en idyllische zandstranden. De foto's hieronder spreken voor zich. In de kustwateren leven walvissen, zeehonden en zeeleeuwen. In onze informatie over Cannon Beach en Newport lees je meer over de bezienswaardigheden aan de kust van Oregon.

Cannon Beach in Oregon Route 1 langs de Oregon Coast

Zelf je route samenstellen

De reis 'Unspoiled Northwest' bevat alle bovenstaande hoogtepunten. Kies hieronder je reisrichting en aantal dagen en je krijgt een mooi route-overzicht van dag tot dag.

Is de route vervolgens net niet zoals jij 'm wilt, dan kun je 'm verder aanpassen. Klik in het linkermenu op 'Pas deze route aan'. De route opent in de routeplanner. De routeplanner werkt het beste op een computer of laptop.

CalifornieOregonBritish ColumbiaWashingtonNevada

Een autoreis door Noordwest-Amerika met alle hoogtepunten van Oregon en Washington. Met de auto reis je door de Unspoiled Northwest, met ongerepte wouden, woeste kusten en vulkanische landschappen. Oregon en Washington tellen vele natuurlijke bezienswaardigheden en nationale parken, maar worden lang niet zo druk bezocht als hun zuiderburen. Je start je autoreis door Noordwest-Amerika in Seattle.

Crater Lake, Oregon, Wizard IslandCoos Bay OregonCannon BeachBend Oregon
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting!
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden