Top 8 staatsparken in Florida

Schitterende stranden, adembenemende uitzichten, prachtige natuurgebieden en de aanwezigheid van wilde dieren maken de staatsparken in Florida zeker een bezoek waard. In deze top 8 vind je zwemmen met zeekoeien, te paard over het strand galopperen, kajakken naar een subtropisch eiland en fantastische zonsondergangen.

1. Amelia Island State Park

Prachtige stranden waar je schelpen en haaientanden kunt zoeken of dieren kunt spotten. Ontdek dit staatspark vanaf de rug van een paard. Dit is namelijk het enige staatspark in Florida waar je mag paardrijden op de stranden. Op Amelia Island nestelen veel vogels, vandaar dat de stranden soms gesloten kunnen zijn.

Amelia Island State Park

2. Bahia Honda State Park

Vanaf Bahia Honda heb je een adembenemend uitzicht op Florida Keys. Je kunt er genieten van zonovergoten zandstranden, glashelder water en fantastische zonsondergangen. Het park is de perfecte plek voor het observeren van vogels. Ook kun je er kajakken en snorkelen. Een boot kan je naar het rif brengen om te snorkelen.

Bahia Honda State Park

3. Crystal River Preserve State Park

Crystal River Preserve State Park is een prachtig natuurgebied met ongerepte eilanden, vergeten meertjes en bossen. Voor wandel- en fietsliefhebbers zijn er elf kilometer aan paden en langs de route staan informatieborden met leuke weetjes over de omgeving. Visliefhebbers wandelen het korte pad naar Mullet Hole, waar het prima hengelen is. Wil je zeekoeien in het wild zien? Van november tot en met maart vind je ze in het ondiepe en warme water van de Crystal rivier.

Crystal River Preserve State Park

4. John Pennekamp Coral Reef State Park

Dit staatspark staat bekend om zijn geweldige onderwaterwereld. Ontdek kleurrijke koraalriffen en ervaar het zeeleven vanaf een boot met glazenbodem, door te snorkelen of te duiken. Wandel door mangrove moerassen of volg een andere natuurroute door (een gedeelte van) het park. Ook populair in dit staatspark zijn kanoën en kajakken.

John Pennekamp Coral Reef State Park

5. Lignumvitae Key Botanical State Park

Bijzonder is dat dit staatspark alleen met een boot of kajak te bereiken is. Het is een tropische eiland dat wordt omringd door turquoise water waar je heerlijk in kunt snorkelen. Op dit botanische eiland is een bezoekerscentrum aanwezig.

Lignumvitae Key Botanical State Park

6. Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park

In dit park zijn de natuurlijke flora en fauna van Florida te bewonderen. En voor het spotten van wildlife zit je hier ook goed. In dit staatspark leven bijvoorbeeld lamantijnen, ook wel zeekoeien genoemd. Een bijzondere ervaring is de mogelijkheid om te snorkelen tussen deze zeekoeien.

Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park

7. Myakka River State Park

Eén van de oudste en grootste parken in Florida is Myakka River State Park. Ongerepte wetlands, prairies vol wilde bloemen, mooie dennenlandschappen en hammocks liggen aan de oevers van de Myakka rivier. Vissen, kanoën, kajakken, met de boot, wandelen en fietsen zijn populaire activiteiten in dit park. Op de rivierbedding kun je alligators en schildpadden zien genieten van de zon.

Myakka River State Park

8. Wekiwa Springs State Park

Dit unieke staatspark vlakbij Orlando is perfect voor het observeren van wilde dieren of voor verkoeling tijdens een warme dag. Wandel, fiets of ga te paard op ontdekking in de subtropische wildernis of verken het park vanaf het water met een kano of kajak. Neem een verfrissende duik in het azuurblauwe water van de Wekiwa bronnen en houd je ogen open om wilde dieren te spotten. Dit is namelijk het leefgebied van de zwarte beer, schildpad, alligator en tal van vogelsoorten.

Wekiwa Springs State Park

Meer Florida?
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan