Key Largo, Florida

Key Largo, Florida Zwemmen, snorkelen en duiken tussen een scheepswrak, levende koraalriffen en een bijzonder standbeeld: dat kan op Key Largo. Dit grootste eiland van de Florida Keys noemt zichzelf niet voor niets ‘Dive Capital of the World’. Liever niet het water in? Ga dan mee met een boot met glazen vloer en bekijk het koraal met zijn tropische vissen, roggen en schildpadden. Ook op het vasteland is genoeg te beleven. Zwem met dolfijnen, vermaak je met de hele familie in Harry Harris Park of bezoek het Everglades National Park, dat vlakbij ligt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Overseas Highway (Route 1)

Deze overzeese weg verbindt de Keys met elkaar en telt maar liefst 42 bruggen. Locaties aan de Overseas Highway worden aangeduid met Mile Markers (MM), bordjes waarop het aantal mijlen vanaf het beginpunt zijn aangegeven. De nummering begint in het meest westelijke punt, Key West met Mile Marker 0. Key Largo, het eerste eiland van de Florida Keys, ligt rond Mile Marker 100/105. Van Key Largo naar Key West is het ongeveer tweeënhalf uur rijden zonder oponthoud en zonder te stoppen. Je kunt er ook gerust een of meerdere dagen over doen: onderweg is veel te zien en te beleven. Kijk bij het kopje 'Omgeving'.

Overseas Highway

Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park

Met 84 beschermde plant- en diersoorten, waaronder katoen en de Amerikaanse krokodil is dit park een goede bestemming voor natuurliefhebbers. Spot de zeldzame planten en dieren via de wandelpaden, die vaak ook voor fietsers toegankelijk zijn. Langs de ‘self-guided’ Nature Trail staan panelen met informatie over de ecosystemen en dieren. Ook zijn er tours. Het staatspark ligt ten noorden van Mile Marker 105.

Key Largo, Florida

John Pennekamp Coral Reef State Park (MM 102,5)

Het eerste onderwaterpark van de VS toont het kleurige leven van een koraalrif en mangrovemoerassen. Erg bijzonder is het Key Largo Dry Rocks Reef. Hier staat op zes meter diepte het beeld Christ of the Deep, dat je al duikend of snorkelend kunt bekijken. Er zijn boten en kajaks/kano’s te huur en er vertrekken boottours die je naar de riffen brengen om te zwemmen en te snorkelen. Ook zijn er tochten met boten met glazen bodem. Deze varen vaak naar het verder uit de kust gelegen Florida Keys National Marine Sanctuary. Op het vasteland is een bezoekerscentrum, waar natuurwandelingen met een gids georganiseerd worden. Het bezoekerscentrum heeft een zeewateraquarium en andere (natuurhistorische) tentoonstellingen. Voor de kust van Key Largo ligt ook de Spiegel Grove, een 150 meter lang schip van de Amerikaanse marine. Het werd in 2002 tot zinken gebracht om een nieuw rif voor duikers te maken. Sindsdien is er een gevarieerd zeeleven op, in en om het schip ontstaan.

Christ the Abyss, Key Largo, Florida

Kamperen

Op en om de eilanden van de Florida Keys liggen veel natuurgebieden en staatsparken. Als je in een van de staatsparken wilt kamperen, dan moet je er vroeg bij zijn met reserveren. Probeer zes maanden voor je geplande overnachting een plek te bemachtigen, als het kan zelfs nog eerder (zeker in het hoogseizoen). De meeste reserveringen gaan via www.reserveamerica.com en reserveren kan vaak al vanaf 11 maanden van tevoren.

Key Largo

Omgeving

Plantation Key/Tavernier

Op Plantation Key ligt het Florida Keys Wild Bird Center (MM 93,5). Hier worden gewonde en zieke dieren opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten. Via een boardwalk loop je langs de verblijven. In Tavernier vermaken geschiedenisliefhebbers zich opperbest met oude oude treinstations, kerken, pioniershuizen en winkels.

Plantation Key

Windley Key

Op Windley Key ligt de State Fossil Reef Geological Site (MM85). De Florida East Coast Railway haalde hier in de jaren 1900 materiaal vandaan voor de aanleg van de overzeese spoorlijn. Maak een wandeling langs de groeve, bekijk het versteende koraal en duik in de geschiedenis van de groeve.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In Key Largo heerst een tropisch klimaat, waardoor in de zomer tropische temperaturen bereikt worden en er vaak tropische regenbuien vallen, die weliswaar hevig zijn, maar nooit lang duren. In de winter zijn de temperaturen bijzonder aangenaam en vriest het nooit. 's Winters valt er vrij weinig neerslag.

Geschiedenis

Key Largo is niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook om zijn rijke geschiedenis. Al in de eerste helft van de zestiende eeuw arriveerden de Spanjaarden onder leiding van de beroemde ontdekkingsreiziger Juan Ponce de León op de Florida Keys. De Spaanse ontdekkers noemden het grootste eiland van de Florida Keys 'Cayo Largo', wat 'lange rotsachtige zandbak' betekent. Terwijl het vasteland van Florida zich in de eeuwen daarna in rap tempo ontwikkelde, bleven de Florida Keys - hoewel zij eerder ontdekt waren - vrij van koloniale invloeden.

Pas in de de jaren 1920 maakte Key Largo een echte groeispurt door. Dit kwam onder andere door de voltooide overzeese spoorlijn. De Keys werden op deze manier ontsloten en toegankelijk voor het grote publiek. In de weekenden reden er excursietreinen, vol met mogelijk nieuwe bewoners die de ontwikkeling van het gebied kwamen bekijken. Toch werden er uiteindelijk niet zo veel nieuwe huizen gebouwd. De plaatselijke inwoners richtten zich weer voornamelijk op het verbouwen van fruit, met name ‘keycitroenen’ en grapefruit. Het toerisme begon wel flink te groeien in die tijd en er kwamen veel vissers naar het eiland.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan