Crystal River, Florida

crystal river florida bezienswaardigheden De plaats Crystal River ligt aan de Nature Coast van Florida. De Nature Coast telt volgens sommigen de mooiste stranden van het land én veel zoetwaterbronnen met een vrij constante temperatuur van 22,5 graden Celsius. De bronnen trekken van november t/m maart honderden zeekoeien, die de koudere zeewateren ontvluchten. In sommige springs zijn ook in de zomer zeekoeien te zien. In Crystal River (en het nabijgelegen Homosassa Springs) zijn organisaties die snorkel- en zwemexcursies met zeekoeien aanbieden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zwemmen met zeekoeien

Zeekoeien ('manatees') zijn speelgrage en nieuwsgierige waterwezens. Ze leven het hele jaar door bij Kings Spring en Three Sisters Spring. De heldere wateren met hun aangename temperatuur zijn ideaal voor een zwempartij met deze dieren. Tijdens een excursie krijg je een wetsuit en snorkel en ga je het kristalheldere water in. Er zijn ook kajak- en boottours, waarbij je de schildpadden, roggen en manatees goed kunt zien. De beste periode om de zeekoeien te zien is tussen november en maart, wanneer ze de warmere binnenwateren van Florida opzoeken. Bij de Kings Spring en Three Sisters Spring leven het hele jaar door zeekoeien, maar de populatie dunt in de zomer flink uit. Het is nooit gegarandeerd dat je de zeekoeien daadwerkelijk ziet, houd hier rekening mee!

Zeekoe bij Crystal River

Homosassa Springs Wildlife State Park

In dit park worden gewonde en verzwakte zeekoeien opgevangen en opgelapt om weer vrijgelaten te worden. Via een onderwatertunnel kun je zeekoeien van heel dichtbij zien. Ook leven er beren en alligators in het park en kun je er wandelen en boottochten maken met een gids.

Crystal River

Crystal River Preserve State Park

Fietsen, vissen, varen, kajakken/kanoën en wandelen zijn populaire activiteiten in dit staatspark. Crystal River Preserve State Park is een prachtig natuurgebied met ongerepte eilanden, vergeten meertjes en bossen. Het park is - niet verrassend - populair onder natuurliefhebbers en fotografen. Er is elf kilometer aan paden waarover je kunt wandelen en fietsen, langs de route staan informatieborden met leuke weetjes over de omgeving. Visliefhebbers wandelen het korte pad naar Mullet Hole, waar het prima hengelen is. Je kunt in het park ook een kano of kajak huren om over de Crystal-rivier te peddelen.

Mangroven bij Crystal River

Crystal River State Archaeological State Park

Dit uitgestrekte natuurpark staat bekend om het erfgoed van de Native American ('indianen'). Jaarlijks bezoeken ongeveer 7.500 Native American de plaats, die ze zien het als ceremonieel centrum. Daarnaast is het staatspark prachtig gelegen aan een moeras. Crystal River State Archaeological State Park is onderdeel van de Great Florida Birding Trail en je hebt er goede kans om verschillende soorten vogels te zien. Daarnaast kun je er varen, picknicken, vissen, fietsen en picknicken. Ook is er een museum dat bezoekers informeert over het park en de vroegere inwoners.

Vogels bij Crystal River

Yulee Sugar Mill Ruins Historic State Park

Ooit lag op deze plaats een bloeiende suikerplantage. Eigenaar was David Levy Yulee, een rijk staatsman. Vandaag de dag herbergt het park de sporen van de vroegere plantage: een twaalf meter hoge kalkstenen schoorsteen, oud gereedschap en een (suiker)rietpers. Ook is er een molen, die van 1851 tot 1864 werd gebruikt om de zuidelijke troepen tijdens de Burgeroorlog van suikerproducten te voorzien. Dit park is gelegen in het plaatsje Homosassa, een kwartier rijden ten zuiden van Crystal River. Je kunt er ook picknicken.

Homosassa Wildlife State Park

Feiten

Staat Florida
Regio Citrus County
Oppervlakte 17,7 km²
Inwoners 3.062

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan