Top Trails: Johnston Canyon

bijgewerkt op ma 1 apr 2024 10:32

Banff National Park is een pareltje in de Canadese Rocky Mountains. Naast turkooizen meren, besneeuwde bergtoppen, dichte naaldbossen en prachtige parkwegen, vind je er de ruige Johnston Canyon. Als je van wandelen houdt, heb je geluk. Er zijn diverse wandelpaden in Banff. Een aanrader is de korte of langere wandeling naar de Johnston Canyon.

Johnston Canyon

  • Waar: Banff National Park, Alberta (West-Canada).
  • Lengte: 2,4 kilometer retour (Lower Falls) of 4,8 kilometer retour (Upper Falls).
  • Beste tijd: Einde voorjaar, zomer, begin najaar.
Banff, Johnston Canyon Trail Banff, Johnston Canyon Trail

Een sprookjeslandschap, die term omschrijft de Johnston Canyon het beste. Het turkooizen water, de lichte rotswanden en de overhellende bomen: het is bijna niet op de gevoelige plaat vast te leggen. Bekijk het allemaal vanaf het (vlonder)pad dat door de kloof is aangelegd. Als kers op de taart eindigt het eerste stuk van de wandeling bij de Lower Falls, een waterval die een perfecte kom in de rotsen heeft uitgesleten. Fanatiekelingen wandelen langs kleine watervallen verder naar de Upper Falls, die als een waaier over een goudkleurige rotswand stroomt. Ga in het hoogseizoen vroeg op pad om de drukte voor te zijn. Johnston Canyon is een van de populairste attracties van Banff National Park, dat op zijn beurt weer tot de mooiste natuurgebieden van Canada behoort.

Wandel door de Johnston Canyon

Via Google Street View kun je alvast een kijkje nemen in de Johnston Canyon. Klik op het pad en je wandelt zo de kloof door.

Wandel zelf de Johnston Canyon Trail

Bekijk eens onze auto- en camperreizen door West-Canada!
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan