Vraag offerte

  Dakota's & Yellowstone

Deze autorondreis voert je door de prairies en badlands van North en South Dakota. Je bezoekt in Minneapolis de Mall of America: het grootste winkelcentrum van Amerika! Dan volg je de oever van Lake Superior en roadtrip je over de kaarsrechte Highways uit de film Fargo door de 'Graanschuur van Amerika'. Plains vol grazende bizons en uitgestrekte vlaktes worden hier omzoomd door besneeuwde bergpieken. Deze autoreis sluit je af in Yellowstone National Park.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Autoreis van Minneapolis naar Salt Lake City van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 3016 kilometer / 1874 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Minneapolis

Je reis begint in Minneapolis. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Minneapolis vormt samen met het aangrenzende Saint Paul de Twin Cities. Waar Saint Paul veel historische panden telt, is Minneapolis de moderne broer. Minneapolis is de culturele hoofdstad van de Midwest. Bezoek zeker het Minneapolis Institute of Art. De zeer diverse collectie varieert van Amerikaans modernisme tot de Romeinen. Het museum is gratis toegankelijk. Ook First Avenue is een bezoek waard. Op de muren van deze nachtclub prijken namen van sterren als Lenny Kravitz en UB40. First Avenue was het main stage van Prince, die er scenes uit zijn muziekfilm Purple Rain opnam.

Minneapolis, Minnesota

Dag 2. Minneapolis

Je hebt vandaag de tijd om de omgeving van Minneapolis te verkennen. populair is de 16 meter hoge Minnehaha Falls in het gelijknamige park. Ook leuk is Fort Snelling, een fort waar tijdens de Burgeroorlog vrijwilligers voor de Union werden getraind. Tijdens de Dakota-oorlog van 1862 werden er Dakota-indianen gevangengehouden. Ook een bijzondere ervaring is de Mall of America in buurstad Saint Paul. Naast 550 winkels vind je er ook nog een reusachtig aquarium, LEGO-world, achtbanen en wildwaterbanen. Je kunt er ook trouwen.

Minneapolis, Minnesota

Dag 3. Minneapolis - Duluth

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het stadsbeeld van Duluth wordt bepaald door de Aerial Lift Bridge; een brug die verticaal omhoog getild kan worden. Voor spoorliefhebbers is het historische treindepot Duluth Depot een aanrader. In het stadspark Leif Erikson Park wacht een oud Vikingschip op je tussen de (antiek)winkeltjes en cafés. Voor natuur kun je een wandeling maken bij Lake Superior, dat deze regio domineert. Ook een bezoek waard is het Jay Cooke State Park, waar de zestig meter lange hangbrug over de St. Louis River de show steelt. Jay Cooke ligt twintig minuten rijden ten zuidoosten van Duluth, richting Minneapolis.

Duluth, Minnesota

Dag 4. Duluth - Fargo

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Midden in een van de vruchtbaarste gebieden van de Great Plains ligt Fargo, de grootste stad van North Dakota. Fargo is de thuisbasis van de North Dakota State University, die een belangrijke rol speelt in het culturele aanbod met musea en theaters. Bezoek het Plains Art Museum voor moderne kunst of het Air Museum, vol propellers en landingsgestellen. De thriller Fargo (1996) van The Coen Brothers zette de thriller het plaatsje voorgoed op de kaart. Begin je bezoek in het Fargo-Moorhead Visitor Center aan 44th Street South voor informatie over actuele activiteiten en bezienswaardigheden.

Fargo North Dakota

Dag 5. Fargo

Bij Fargo denk je misschien meteen aan de legendarische Coen Brothers film. Maar een jammerlijk feitje is dat hoewel de film op de stad geïnspireerd is, de de opnames elders plaatsvonden. Desalniettemin heeft deze stad zijn sporen verdiend, met een ruime hoeveelheid bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kun je naar het prachtige Fargo Theatre in art deco stijl, waar klassiekers en kaskrakers worden vertoond. Of kies voor lekkere lokaal gebrouwen biertjes en bezoek de Brewing company.

Fargo North Dakota

Dag 6. Fargo - Bismarck

Afstand: 310 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Midden in de Great Plains ligt Bismarck, de hoofdstad van North Dakota. Bismarck was een belangrijk punt in de beroemde tocht van Lewis en Clark, die begin negentiende eeuw de eerste Amerikaanse expeditie naar de kust van de Grote Oceaan leidden. Ga aan boord van de Lewis and Clark Riverboat en vaar in de voetsporen van deze ontdekkers. Karakteristiek voor de skyline van Bismarck is het North Dakota State Capitol. North Dakota heeft als enige staat in de VS een 19 verdiepingen tellend capitoolgebouw.

Bismarck North Dakota

Dag 7. Bismarck - Medora

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De stad Medora ligt bij de zuidingang van het Roosevelt National Park: de ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, wandelen en paardrijden. In het zuidelijke deel van Theodore Roosevelt NP leven bizons, wilde paarden, elanden en witstaartherten. Ga naar het bezoekerscentrum voor de parkfilm en tips van de rangers. Aan de parkweg zijn mooie uitkijkpunten en starten een aantal wandelroutes. In de North Unit kun je ook wandelen. Verder heb je hier uitzichten over de Badlands en de Missouri-rivier.

Medora North Dakota

Dag 8. Medora

Medora ontstond in 1883 aan de transcontinentale spoorlijn van de Northern Pacific Railway. De stichter was de notabele Marquis de Mores. Hij vernoemde de nederzetting naar zijn vrouw Medora en liet naast een fabriek ook een huis bouwen: Chateau de Mores. Tegenwoordig is het een State Historic Site. In de omgeving van Medora kun je het Little Missouri State Park bezoeken, tussen een ruig decor van Badlands. Ook de Enchanted Highway tussen Medora en Bismarck is de moeite waard. Je rijdt naar het plaatsje Regent, waar enorme metalen sculpturen langs de weg staan.

Medora, North Dakota

Dag 9. Medora - Rapid City

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Rapid City heeft als bijnaam de ‘Gateway to the Black Hills’. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het beeldhouwwerk Mount Rushmore en zijn indiaanse tegenhanger Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore bestaat uit de hoofden van oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Het Crazy Horse Memorial is het antwoord van de Native Americans en nog altijd in aanbouw. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn.

Mount Rushmore, Rapid City

Dag 10. Rapid City

Vanuit Rapid City rijd je gemakkelijk naar Custer State Park: het grootste natuurreservaat van South Dakota. Dit park is beroemd vanwege zijn vergezichten over weidse prairies en haar kudde van zo'n 1.400 bizons. Je hebt de grootste kans om de bizons te zien op de Wildlife Loop Road in het zuiden van het park, met name in de ochtend en avond. Ook leven in Custer State Park elanden, muildierherten, berggeiten en poema’s.

Custer State Park, Rapid City

Dag 11. Rapid City

Als je voldoende tijd hebt in Rapid City, kun je nog een bezoek brengen aan Badlands National Park. Dit park staat bekend om zijn kale, kleurrijke rotslandschappen en ligt op anderhalf uur rijden ten oosten van Rapid City. Heb je Badlands al gezien? Dan kun je een bezoek brengen aan het grottenstelsel in Wind Cave National Park.

Rapid City, South Dakotal

Dag 12. Rapid City - Devils Tower

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Devils Tower rijst zo abrupt op uit het landschap dat het niet verwonderlijk is dat men door de eeuwen heen allerlei verklaringen voor dit fenomeen bedacht. Het rotsblok is een heilige plaats voor lokale indianenstammen, zij delen meerdere legendes over het ontstaan ervan. Devils Tower is bijna 250 meter hoog en de top is zo groot als een voetbalveld. Je kunt de rots en de omringende bossen en weiden van de Black Hills verkennen via meerdere wandelpaden. Tower Trail is het populairst: in 2 kilometer wandel je rondom het rotsblok.

Devils Tower

Dag 13. Devils Tower - Sheridan

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Met zijn authentieke Main Street, cowboywinkels met zadels en lasso's en de Bighorn Mountains op de achtergrond is Sheridan een leuke plaats om te overnachten. Tussen Yellowstone en Sheridan rijd je dwars door de Bighorn Mountains, ook wel 'het zusje van de Rocky Mountains' genoemd. Het weidse landschap is gevarieerd. Je ziet tijdens je rit onder andere bossen, grasvlakten, schilderachtige bergen, valleien en kristalheldere meren.

Sheridan, Wyoming

Dag 14. Sheridan - Yellowstone National Park

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. Je kunt alle bezienswaardigheden bereiken via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, deze loopt in een 8-vorm door het park. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als je een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet. Een vaak geziene inwoner is de elk (wapitihert). In Yellowstone leven maar liefst 35.000 herten; het is de grootste populatie elks ter wereld.

Yellowstone bizons

Dag 15. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind je in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Je kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

Old Faithful Yellowstone

Dag 16. Yellowstone National Park

Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

Grand Prismatic Spring

Dag 17. Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Vlak onder Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. In het oosten van dit gevarieerde landschap slingert de Snake-rivier door het brede Jackson Hole-dal. In het westen zie je de besneeuwde toppen van de steile Teton Range. Mormon Row is het fotograferen waard: deze twee schuren uit 1880 vormen in het ochtendlicht een prachtig plaatje. Je kunt dit park prima per auto of camper verkennen via de Inner – en Outer Park Road, maar vergeet niet onderweg te stoppen voor een verbluffend uitzicht of een stevige wandeling.

Je overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Jackson Hole.

Grand Teton National Park

Dag 18. Grand Teton National Park

Het glasheldere Jenny Lake District is een populaire bestemming onder wandelaars in Grand Teton National Park. In het zomerseizoen vaart er een veerpont. Hoogtepunten langs het meer zijn Cascade Canyon, het uitzicht bij Inspiration Point en de Hidden Falls (een 60 meter hoge waterval). Ook langs het grote Jackson Lake is het prachtig wandelen. Informatie over de kunst en cultuur van indianen vind je in het bezoekerscentrum van Colter Bay District.

Jenny Lake, Grand Teton National Park

Dag 19. Grand Teton National Park - Salt Lake City

Afstand: 480 km / 300 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Ook is Salt Lake City het centrum van de mormoonse kerk, met Temple Square als hoofdkwartier. Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter bevinden zich verschillende mormoonse gebouwen, waaronder de Salt Lake Temple. Een andere bezienswaardigheid is het Salt Lake Tabernacle, dat een van de grootste orgels ter wereld herbergt. Met wat geluk kun je hier het enorme Tabernacle-koor horen zingen.

Salt Lake City

Dag 20. Salt Lake City

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Salt Lake City, Great Salt Lake

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Autoreis van Minneapolis naar Salt Lake City van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 3016 kilometer / 1874 mijl
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan