Road Bear RV Wegbrengspecial Elkhart

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecial van Road Bear RV vanuit de fabriek in Elkhart, Indiana. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je minstens 30 dagen voor het ophalen van je camper online incheckt om een afspraak te maken voor de ophaaltijd. Liefst check je zo snel mogelijk na je boeking al in.

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou van de fabriek naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies. Ook zijn de campers gewinterized, wat inhoudt dat het watersysteem niet zomaar gebruikt kan worden: de camper moet eerst gedewinterized worden. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.


Welke camper krijg ik mee?

Je brengt een spiksplinternieuwe camper naar een van de verhuurlocaties. Bij Run of Fleet bepaalt de camperverhuurder het model dat je meekrijgt (C-model). De lengte kan variëren van 23 t/m 32 ft. Er kunnen maximaal 3 volwassenen en 2 kinderen in de kleinste camper, waardoor dit het maximum aantal personen voor de special is. De camper haal je op bij de fabriek in Elkhart, Indiana en breng je naar Los Angeles, San Francisco, Las Vegas of Seattle.


Wat is inbegrepen?

Op je nota en voucher staat alles wat is inbegrepen bij je camper: van het aantal mijlen tot inventarissen en verzekeringen.

De huurprijs is inclusief:

 • specifiek aantal mijlen (zie hieronder)
 • 1 inventaris per persoon (camper- en persoonlijke inventaris)
 • preparation fee
 • one-way fee
 • VIP-verzekering (meer over verzekeringen)
 • sales tax

Mijlen, inbegrepen:

 • max. 7 nachten: 2000 mijl
 • max. 14 nachten: 2500 mijl
 • max. 21 nachten: 3000 mijl
 • max. 28 nachten: 3500 mijl

Je kunt vooraf extra pakketten van 500 mijl kopen. Overige extra gereden mijlen betaal je ter plekke. Dit kost $ 0,47 per mijl (excl. tax).


Wat moet/kan ik bijboeken?

 • Transfer naar de fabriek (aan te raden): Zodra je de camper reserveert, raden we je aan ook de bustransfer van het Wyndham Chicago O'Hare in Chicago (adres: 1450 East Touhy Avenue, Des Plaines, IL 60018) naar de fabriek in Indiana reserveren. Je hebt dan gegarandeerd een plek in de bus. Ter plaatse je transfer regelen is niet meer mogelijk, je moet dan op eigen gelegenheid gaan. Ook voor baby's en kinderen dien je de transfer te reserveren en te betalen. Kinderzitjes zijn niet beschikbaar, deze moet je zelf regelen.
 • Een SLI-verzekering. In plaats van de SLI-verzekering van Road Bear, raden wij de eigenrisicoverzekering van a.s.r. aan, dan hoef je ter plaatse geen extra SLI-verzekering meer af te sluiten. (Meer over verzekeringen)

Ter plaatse kun je campingstoeltjes huren voor $10 per stuk. Alleen contant af te rekenen.

Extra gereden mijlen worden betaald bij het inleveren van de camper ($ 0,47 per mijl excl. tax).

Kinderzitjes en babystoeltjes kun je bij de wegbrengspecial niet huren, deze moet je zelf meebrengen (of ter plekke kopen).

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.


Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

 • Minimumbedrag van $100
 • 90-60 dagen voor pick-up: 50% van het totaalbedrag (excl. de transfer)
 • 59-0 dagen voor pick-up: 100% van het tottaalbedrag (incl. de transfer)


Moet ik online inchecken?

Ja. Check uiterlijk 30 dagen voor aankomst online in via http://roadbearrv.sci.thlonline.com/. Het liefst doe je dit direct nadat je van ons de reispapieren ontvangt. Gebruik hiervoor het reserveringsnummer van Road Bear, dit staat bovenaan op je campervoucher! Je moet een geldig e-mailadres invullen, zodat Road Bear jou alvast belangrijke informatie kan doorsturen. Lees deze informatie thuis alvast door: dit scheelt veel tijd bij het ophalen. Ook vraagt Road Bear om je vluchtdata en -gegevens door te geven. Heb je al eerder de wegbrengspecial van Road Bear gedaan? Meld dit dan bij het online inchecken en de kans is aanwezig dat het ophaalproces dit keer sneller gaat.

De opmerking bij het online inchecken over een internationaal rijbewijs is niet van toepassing op Nederlandse rijbewijzen. Dit gaat om rijbewijzen in het Chinees, Russisch, et cetera.


Waar overnacht ik en waar vertrekt de shuttlebus?

De shuttlebus vertrekt vanaf het Wyndham Chicago O'Hare. Het adres is: Wyndham Chicago O'Hare 1450 East Touhy Avenue Des Plaines, IL 60018 +1(847)296-8866

Je kunt hier overnachten of in een van de nabij gelegen hotels.

Alternatieve hotels

Op circa 10 minuten rijden liggen ook de volgende overnachtingsmogelijkheden:

 • Hyatt Place Chicago/O'Hare Airport, 6810 Mannheim Rd, Rosemont
 • Best Western Hotel O'Hare, 10300 W Higgins Rd, Rosemont
 • Holiday Inn & Suites Chicago-O'Hare/Rosemont, 10233 W. Higgins Rd, Rosemont
 • Sheraton Gateway Suites Chicago O'Hare, 6501 N. Mannheim Road, Rosemont
 • Comfort Inn O'Hare - Convention Center, 2175 E Touhy Ave, Des Plaines
 • Hampton Inn & Suites Rosemont Chicago O’Hare, 9480 W Higgins Rd, Rosemont
 • Hilton Garden Inn Chicago OHare Airport, 2930 S River Rd, Des Plaines
 • Comfort Suites O'Hare Airport 4200 N. River Road, Schiller Park

Je kunt per taxi/Uber van/naar het Wyndham Chicago O'Hare (op eigen kosten), waar de shuttlebus vertrekt.


Wanneer vertrekt de transfershuttle?

Als je de bustransfer hebt geboekt, dan kun je opgehaald worden tussen 06 en 10 uur bij het Wyndham Chicago O'Hare. De exacte tijd wordt vooraf per e-mail aan je bevestigd. Deze e-mail ontvang je ca. een week voor vertrek van Road Bear. Zorg dus dat je uiterlijk 30 dagen voor vertrek online incheckt en daarbij het goede e-mailadres doorgeeft! Zorg dat je uiterlijk een kwartier voor vertrek aanwezig bent. De rit naar de fabriek duurt ongeveer 2,5 tot 3,5 uur met de bus. Let op, er komt een uur tijdverschil bij op, want Elkhart ligt in een andere tijdszone dan Chicago. Bij de fabriek teken je de huurovereenkomst.

Kan ik ook op eigen gelegenheid naar de fabriek?

Ja, dan moet je een auto huren op het vliegveld en zelf rijden. Dit kan alleen als er twee mensen in je reisgezelschap een rijbewijs hebben. Je rijdt dan naar de fabriek, haalt de camper op en levert de auto vervolgens in bij een locatie dichtbij (wij kunnen dit voor je uitzoeken). Ga je op eigen gelegenheid, dan moet je eerst online inchecken en vervolgens uiterlijk één week voor vertrek contact opnemen met Road Bear om de pick-uptijd bij de fabriek af te spreken. Meestal is de ophaaltijd rond 13:00. Je tekent de huurovereenkomst dan pas ter plaatse.


Wat is de procedure in de fabriek?

Als je een transfer bijgeboekt hebt word je per shuttle bij de fabriek afgezet. Hier is het Factory Office van Road Bear. Je wordt gewezen op de namenlijst met tijden waarop de camper voor je klaarstaat. Je tekent de huurovereenkomst en krijgt in een groepje uitleg over de camper. Vooraf krijg je al een video en gebruikershandleiding gemaild. Lees deze alvast goed door! Houd ongeveer één tot drie uur aan voor de gehele procedure bij de fabriek en neem voldoende eten & drinken mee, voor zowel de transfer als de (mogelijke) wachttijd bij het ophalen. Eten/drinken is hier niet of nauwelijks verkrijgbaar.

Het is daarnaast slim om thuis vast de gebruikershandleiding te bekijken:

Lees ook goed de info door die je van Road Bear krijgt nadat je online hebt ingecheckt. Deze informatie is leidend.

Wat heb ik nodig voor het tekenen van de huurovereenkomst?

De huurovereenkomst wordt getekend bij de fabriek. Houd hiervoor bij de hand:

 • Het reserveringsnummer van Road Bear (zie voucher)
 • Papierwerk dat je na het online inchecken hebt ontvangen
 • Creditcard van de hoofdbestuurder (naam moet overeenkomen met de naam op de reservering), prepaid-kaarten worden niet geaccepteerd
 • Rijbewijzen en paspoorten van alle bestuurders
 • Kopie van alle rijbewijzen (voor- & achterkant)

Hoe bereik ik Road Bear?

Je belt Road Bear voor vragen over je reservering via +1 (562) 485-9339 of je kunt ze mailen op direct@roadbearrv.com. Houd er rekening mee dat het vaak een dag duurt voor je antwoord krijgt in verband met het tijdsverschil. Op werkdagen tussen 9 februari en 15 maart kun je contact opnemen met de medewerkers in de fabriek Indiana via +1 (800) 845-7267 of je kunt ze mailen op factoryUSA@thlonline.com. Houd er rekening mee dat e-mails soms pas de volgende werkdag in behandeling worden genomen.


Is de camper gewinterized?

Ja, de camper is gewinterized! Het water- en afvoersysteem is leeg en mag pas gebruikt worden zodra de temperaturen boven het vriespunt zijn. Dit kan - afhankelijk van je bestemming - een aantal dagen duren. Tot die tijd kun je gebruikmaken van de watervoorzieningen op de campings. Zoek dus campings uit met douche- en toiletgebouwen. Meer informatie over winterizen vind je hier.

Heb je de watersystemen gebruikt, maar dalen de temperaturen daarna weer tot onder het vriespunt? Dan moet de camper weer gewinterized worden. De verhuurder kan je hier meer over vertellen. Schade door bevriezing van de leidingen wordt bij de huurder in rekening gebracht. Laat je bij het ophalen van de camper goed informeren over de procedure m.b.t. (de)winterizen.


Wat doe ik bij problemen/klachten onderweg?

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. Je hebt geen recht op compensatie voor dit oponthoud. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.


Inleveren van de camper

Je moet de camper inleveren tussen 08:00 en 10:30 (ma-za) op de afgesproken inleverlocatie. Zorg dus dat je op tijd op de verhuurlocatie bent om je camper in te leveren. Er zijn geen transfers mogelijk vanaf de inleverlocatie. Je gaat op eigen gelegenheid (en eigen kosten) naar je volgende bestemming.


Hoe is het weer?

In februari en maart is het in deze regio nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen en voorzieningen in nationale parken nog niet zijn geopend. Informatie daarover vind je op www.nps.gov.


Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Elkhart naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.


Mag ik ook naar Canada?

Nee, je mag vrij rondreizen door Amerika, maar je mag niet de grens over.


Algemene praktische informatie over camperhuur

Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}