Vraag offerte

  Camperreis van 22 dagen vanuit Chicago

Laatste wijziging: 4 Sep 2019 15:09

Leuk dat je een route hebt gemaakt met onze routeplanner! Hieronder vind je een samenvatting van jouw reis. In de tabbladen vind je diverse opties om de route op te slaan en te delen. Met de oranje knop vraag je eenvoudig een offerte aan voor de door jou uitgestippelde reis.

Totale afstand: 4339 kilometer / 2696 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Chicago do 5 apr 2018

Je reis begint in Chicago.

Enorme wolkenkrabbers tekenen de skyline van Chicago. De 442 meter hoge Willis Tower is een van de bekendste. Vanaf het Skydeck (103e verdieping) heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De 'Windy City' is daarnaast de thuisbasis van de jazz- en bluesmuziek. Bezoek in de zomermaanden zeker een (gratis) concert in Millenium Park. Hier vind je ook veel kunstwerken, waaronder Cloud Gate ('The Bean'), Crown Fountain en BP Bridge.

Chicago, Illinois

Dag 2. Chicago - Middlebury vr 6 apr 2018

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Chicago en vervolgt je weg naar Middlebury.

Middlebury is de startplaats van veel camperwegbrengspecials van onder andere Road Bear, Best Time RV en El Monte. Hier staat namelijk een grote fabriek waar gloednieuwe campers van de band rollen. Vanuit Middlebury rijden veel mensen direct door naar bijvoorbeeld Indianapolis (Indiana) of Springfield (Illinois).

Camper

Dag 3. Middlebury - Bloomington za 7 apr 2018

Afstand: 370 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Bloomington ligt in het hart van de staat Illinois en vormt een tweelingstad met Normal. De stad heeft een oud centrum met veel prachtige, statige woonhuizen. Een groot evenement is het jaarlijks terugkerende Illinois Shakespeare Festival, waarbij werken van William Shakespeare op verschillende manieren worden opgevoerd. Het festival vindt elke zomer (van juni tot eind augustus) plaats in het theater dat deel uitmaakt van het landgoed van Ewing Manor. Ook bezienswaardig zijn de Vrooman Mansion en de David Davis Mansion. Deze statige gebouwen geven een indruk van de welvaart van weleer.

Bloomington Illinois

Dag 4. Bloomington - Saint Louis zo 8 apr 2018

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Saint Louis is de grootste stad van de Great Plains en ligt aan de Mississippi-rivier. De stad heeft een rijke cultuur en geschiedenis. In St. Louis werden namelijk veel muzieklegendes groot, onder wie Tina Turner, Chuck Berry en Miles Davis. Van oudsher is Saint Louis ‘The Gateway to the West’, het speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jonge Verenigde Staten. De 192 meter hoge Gateway Arch, het symbool van de stad, herdenkt deze rol. Wie wil, kan met een trammetje naar de top van de boog!

Saint Louis bezienswaardigheden

Dag 5. Saint Louis - Springfield ma 9 apr 2018

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Springfield, Missouri noemt zichzelf graag de geboorteplaats van de US Route 66. Dat is dan ook overal voelbaar, of het nu gaat om countrymuziek in cafés of het decor van het Route 66 Springfield Visitor Center. Hier vind je een replica van een vijftiger jaren ‘diner’ en een benzinestation. Andere leuke bezienswaardigheden in Springfield zijn het Commercial Street Historic District en de vele parken waar je doorheen kunt struinen, ook is er een dierentuintje: de Dickerson Park Zoo.

Springfield Missouri

Dag 6. Springfield - Oklahoma City di 10 apr 2018

Afstand: 460 km / 290 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Oklahoma City wordt gekleurd door parken en is verdeeld in verschillende wijken met karakteristieke kenmerken. In het Adventure District vind je attracties zoals de Oklahoma City Zoo en het National Cowboy & Western Heritage Museum. In Bricktown zijn restaurants en bruist het nachtleven, Paseo is juist kunstzinnig en historisch. In het Oklahoma City National Memorial (Arts District) worden slachtoffers herdacht die vielen op 19 april 1995 tijdens een bomaanslag op een overheidsgebouw in het centrum van Oklahoma (Oklahoma City Bombing).

Oklahoma City, Oklahoma

Dag 7. Oklahoma City - Amarillo wo 11 apr 2018

Afstand: 410 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Als je 'the way to Amarillo' hebt gevonden, ben je in het noordwesten van Texas. Amarillo ontstond uit verschillende ranches; de western- en cowboy-cultuur speelt nog altijd een grote rol. Bezoek de fameuze Cadillac Ranch (een verzameling bontgekleurde kunst-Cadillacs) en koop een graffiti-spuitbus om het kunstwerk een persoonlijk tintje te geven. Andere tips zijn het American Quarter Horse Museum en het nabijgelegen Palo Duro Canyon State Park.

Cadillac Ranch bij Amarillo

Dag 8. Amarillo - Santa Fe do 12 apr 2018

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

'The City Different', zo luidt de bijnaam van Santa Fe. Hier, in de hoofdstad van New Mexico, bepaalt men zijn eigen regels. Bezoek in het historische stadscentrum van Santa Fe zeker het Barrio de Analco Historic District. Struin door de kleurrrijke straatjes, gluur in winkeltjes met inheemse kunst en sieraden en sla zeker de San Miguel-kapel niet over. Voor een ijsje of lunch kun je terecht op Santa Fe Plaza, waar de San Franciscus-basiliek staat die de stad kenmerkt.

Santa Fe, New Mexico

Dag 9. Santa Fe - Mesa Verde National Park vr 13 apr 2018

Afstand: 410 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Mesa Verde National Park geeft een fascinerende indruk van de levenswijze van de Native Americans die er tot de dertiende eeuw woonden. Op beschutte plekken in ravijnen liggen oude nederzettingen, die goed bewaard zijn gebleven. Doordat de Native Americans dichter bij elkaar gingen wonen naarmate hun aantal toenam, ontstonden er gelaagde complexen van soms wel vijf verdiepingen hoog. Sommige woningen kun je zelfstandig bezoeken, voor andere ga je mee met een rondleiding van een parkranger. Mesa Verde is het enige National Park dat niet om natuur, maar om cultuur draait.

Mesa Verde

Dag 10. Mesa Verde National Park za 14 apr 2018

In Mesa Verde National Park vind je vijf grote nederzettingen: Balcony House, Cliff Palace, Spruce Tree House, Long House en Step House. Om het historisch erfgoed te bewonderen, moet je soms steile, ongelijke paden op en af of een ladder beklauteren. Cliff Palace, Balcony House en Long House zijn alleen onder leiding van een ranger te bezoeken. Je kunt een rondleiding reserveren in het bezoekerscentrum. Hier kun je ook een brochure krijgen met meer informatie over dit bijzondere park.

Mesa Verde

Dag 11. Mesa Verde National Park - Monument Valley zo 15 apr 2018

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Monument Valley is prachtig: de eindeloze en desolate woestijn wordt af en toe onderbroken door grote, rode zandsteenformaties en tafelbergen. Het lijkt alsof je in een westernfilm bent beland! Monument Valley staat bekend om de door erosie gevormde buttes. Een butte (spreek uit: 'bjoet') is een vrijstaande, smalle en hoge rotsformatie, met steile zijden en vaak spitse pilaren. Monument Valley is een Tribal Park dat wordt beheerd door de Navajo. Je mag niet alle wegen met eigen vervoer betreden: soms moet je mee met een tour.

Monument Valley

Dag 12. Monument Valley - Page ma 16 apr 2018

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De grootste publiekstrekker in de omgeving van Page is de Antelope Canyon. De canyon bestaat uit twee delen. De Upper Canyon is toegankelijker en daarom drukker bezocht dan de Lower Canyon. Je loopt door een verticale opening in de rotsen, waarna je uitkomt in de kloof. In de Lower Canyon zijn de doorgangen smal en daal je via ladders af. We raden aan om de tours ruim van tevoren te (laten) boeken, zeker als je reist in het hoogseizoen.

Page Antelope Canyon

Dag 13. Page - Capitol Reef National Park di 17 apr 2018

Afstand: 420 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Torens, koepels en hoge kliffen in uiteenlopende kleuren: daarvoor moet je naar Capitol Reef. Dit veelkleurige nationale park dankt zijn naam deels aan het beroemde Capitoolgebouw in Washington DC. In het witte Navajo-zandsteen bevinden zich namelijk koepels die aan het gebouw doen denken. Een van de belangrijkste publiekstrekkers zijn de fruitboomgaarden en gerestaureerde historische gebouwen in Fruita, een voormalige mormoonse nederzetting.

Capitol Reef Fruita

Dag 14. Capitol Reef National Park - Bryce Canyon National Park wo 18 apr 2018

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bryce Canyon is een van de mooiste canyons van Amerika. In de hoefijzervormige kloof staan door erosie gevormde muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren. Je verkent het park via de 29 kilometer lange (doodlopende) Scenic Drive. Voor een onvergetelijke ervaring maak je een wandeling over de kloofbodem. Rijd je in een camper van 23 ft of langer en bezoek je Bryce tussen half april en half oktober, dan moet je in een deel van het park gebruikmaken van de gratis shuttlebussen.

Bryce Canyon National Park

Dag 15. Bryce Canyon National Park do 19 apr 2018

Van een afstand zijn de hoodoos al behoorlijk indrukwekkend, maar het wordt zowaar nog spectaculairder als je tussen deze grote pilaren wandelt. Bij het uitzichtpunt Sunset Point begint de populaire Navajo Loop Trail, die de 'inner canyon' ingaat. Deze wandeling in de doolhof van hoodoos zul je niet snel vergeten. Als je niet via dezelfde weg terug wilt, kies dan op de terugweg de Queens Garden Trail, ook een erg populaire en mooie route.

Navajo Loop Trail

Dag 16. Bryce Canyon National Park - Zion National Park vr 20 apr 2018

Afstand: 140 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Zion National Park bestaat uit een grote kloof, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-rivier. Hoe verder je het nationale park in gaat, hoe smaller de kloof wordt. De rode rotswanden vormen een mooi contrast met de groene oase langs de rivier. De toeristische route door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes.

Zion National Park

Dag 17. Zion National Park - Las Vegas za 21 apr 2018

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika: Las Vegas. Het centrum strekt zich uit over één straat, de Strip. Aan deze weg liggen de grote hotels, met casino’s en andere attracties zoals pretparken, dierentuinen en grote theaterzalen. ’s Avonds is de straat een oase van licht. Naast casino's zijn er in Las Vegas talloze trouwkapelletjes. Vergeet aan de Strip niet het beroemde Las Vegas-bord te fotograferen!

Las Vegas Sign

Dag 18. Las Vegas zo 22 apr 2018

De hotels langs de Strip vertegenwoordigen ieder een eigen thema. In Mirage duik je in een tropisch regenwoud, in The Venetian waan je jezelf in het Italiaanse Venetië en in Excalibur komen de middeleeuwse tijden van Koning Arthur tot leven. Het ultieme familiehotel van Las Vegas is Circus Circus, met een heus kindercircus en een gigantisch overdekt attractiepark. Andere aanraders zijn de fonteinshows bij het Bellagio en de piratenshow bij Treasure Island.

Las Vegas Strip

Dag 19. Las Vegas ma 23 apr 2018

Benieuwd naar het authentieke Vegas? Ga dan naar de Fremont Street. Deze overdekte straat is alleen toegankelijk voor voetgangers. Aan de onderkant van het dak worden lichtshows geprojecteerd. De casino's, restaurants en winkeltjes liggen dicht bij elkaar; in tegenstelling tot de Strip wandel je hier gemakkelijk van locatie naar locatie.

Fremont Street Las Vegas Strip

Dag 20. Las Vegas di 24 apr 2018

Langs de Strip is ontzettend veel te zien en te doen. Een nieuwe attractie is de High Roller, een 168 meter hoog reuzenrad dat tot de hoogste ter wereld behoort! Een nog hoger uitzicht heb je vanuit de Stratosphere Tower, het uitkijkplatform bevindt zich op 265 meter hoogte. Wandel na afloop langs het Paris Hotel, compleet met replica’s van de Arc de Triomphe, het Louvre en een 50 meter hoge Eiffeltoren. Interessante musea zijn het Neon en The Mob Museum.

Las Vegas Nevada Strip Hotel Paris

Dag 21. Las Vegas wo 25 apr 2018

Je levert 's ochtends de camper in, in Las Vegas.

Je reist terug naar huis.

Hoover Dam, nabij Las Vegas

Dag 22. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Details

Let op! Na een intercontinentale vlucht moet je eerst een nacht doorbrengen in een hotel voordat je de camper ophaalt.

Bewaren & Delen

Opslaan

Sla deze route op in je reisfavorieten in Mijn Tioga.



Printen

Wil je een overzicht van de route afdrukken? Klik dan op onderstaande knop.

Print route

E-mailen

Bewaar deze route door de link op te slaan in Mijn Tioga (klik op het hartje hierboven) of hem naar jezelf of reisgenoot te mailen.

De geadresseerde kan een e-mail terugsturen naar dit e-mailadres

Reisverslag

Je kunt eenvoudig een routekaartje integreren in een forum, blog of andere website met onderstaande HTML-code (iFrame). Voor reisverslagen op onze website moet je ingelogd zijn.

Je kunt deze route niet aan een reisverslag koppelen omdat je niet bent ingelogd.

Iframe (html-code)

Voorbeeld:

Persoonlijke reisgids

Heb je een reis bij ons geboekt? Op je nota en in je Mijn Tioga vind je een vouchercode die je kunt gebruiken voor het bestellen van een persoonlijke reisgids met informatie over de plaatsen op je route. Zie ook deze pagina.


Naar Mijn Tioga

Advies

Ben je nog onzeker over je zelf samengestelde route? We denken graag met je mee. Je kunt ons bellen op (+31)-(0)85-0667500, een vrijblijvende offerte aanvragen of advies vragen. In het offerteformulier kun je ook je route-vragen kwijt. Het voordeel van het offerteformulier is dat we gelijk al je gegevens al hebben om een offerte te maken.

Vraag offerte voor route 420694

Route-advies formulier

Als je al een offerte/boeking hebt
Beste reisadviseur,

Ik heb een route samengesteld met jullie routeplanner. Hierover heb ik nog een paar vragen. Dit zijn de routegegevens:

Link naar route: https://tiogatours.nl/routeplanner/samenvatting/420694/c7aae525/
Aantal nachten: 20
                                                            Reizend met: camper                            
TYP HIER JE VRAGEN/BERICHT

Vraag offerte

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan