Cooper Landing

Cooper Lading in Alaska USA Cooper Landing in Alaska is een waar walhalla voor (sport)vissers. Het dorpje ligt aan de voet van hoge bergen en aan de oevers van de rivier de Kenai en het Kenai meer. Door zijn wereldklasse zalmvisserij is Cooper Landing 's zomers een populaire bestemming onder toeristen. Cooper Landing ligt aan de Sterling Highway en is dus makkelijk te bereiken met de auto of camper. Bezoek het Cooper Landing Museum voor een kijkje in de geschiedenis of maak een avontuurlijke rafttocht door de Kenai Canyon.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Vissen

In de Kenai-rivier en de Russian-rivier kun je tijdens het zalmseizoen (van juni tot en met september) op verschillende soorten zalm vissen. Maar ook de Dolly Varden en de regenboogforel zwemmen in de wateren rondom Cooper Landing. Deze soorten zijn het beste te vangen van eind augustus tot en met oktober. Je kunt natuurlijk zelf met je (gehuurde) hengel op pad gaan, maar er zijn ook veel organisaties in de omgeving van Cooper Landing die vistours organiseren. Het maakt hiervoor niet uit of je een beginner of doorgewinterde visser bent. Enkele organisaties die een vistocht aanbieden zijn: Alaska River Adventures Kenai River, Kenai Riverside Fishing en Alaska Kenai Fishing for Fun.

Cooper Landing Historical Society & Museum

Eén van de oudste gebouwen in de omgeving van Cooper Landing is Jack Lean’s Cabin. Het werd gebouwd aan het eind van de jaren twintig en was bijna veertig jaar in gebruik als postkantoor. Een ander mooi en oud gebouw is The School House. Het gebouw stamt uit 1955 en was tot 2001 in gebruik. Beide gebouwen huisvesten nu het Cooper Landing Historical Society Museum dat is gevestigd op de zuidelijke oever van de Kenai rivier. Het museum laat allerlei historische voorwerpen zien die te maken hebben met Cooper Landing.

Wandelen

Een aanrader is de wandeltocht met gids naar de Russian River Falls. Het wandelpad van ongeveer drie kilometer (one-way) kent lichte hoogteverschillen. Onderweg kom je langs verschillende uitkijkpunten vanwaar je een perfect uitzicht hebt op de springende zalmen in de waterval. De beste tijd om dit te doen is van half juni tot eind juli. Langs de route is het mogelijk om elanden te spotten en als je geluk hebt misschien zelfs wel een beer.

Raften

Houd je niet zo van vissen, maar wil je de omgeving van Cooper Landing wel vanaf de rivier verkennen? Dan is het maken van een avontuurlijke rafttocht op de Kenai River een leuk alternatief. Verschillende organisaties bieden trips aan variërend van tochten op rustig water tot wild stromende stukken in de Kenai Canyon.

Gwin’s Lodge

Gwin’s Lodge is één van de oudste lodges in Alaska die nog steeds in gebruik is. De lodge is volledig gebouwd van hout uit het omliggende Chugach National Forest. De lodge bestaat uit ongeveer 15 hutjes waarin je kunt logeren tijdens je verblijf in Cooper Landing, maar je kunt ook alleen in het restaurant terecht voor een ontbijtje, lunch of diner. Tip: Vraag de eigenaren van Gwin’s Lodge om je te helpen met het boeken van een vistour. Zij kennen de omgeving en organisaties als geen ander. Ook leuk: Als je als gast verblijft in de lodge mag je je eigen gevangen vis invriezen in de daarvoor bestemde vriezer.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan