Kenai, Alaska

Kenai Alaska In het westen van het Kenai-schiereiland ligt de plaats Kenai, hoog boven de Kenai-rivier. Het Kenai-schiereiland, ter grootte van België, wordt in de volksmond ook wel 'de speeltuin van Alaska' genoemd, vanwege de vele activiteiten die er mogelijk zijn, zoals wandelen, vissen, kajakken, ijsklimmen en ('s winters) skiën.

Bezienswaardigheden en attracties

Kenai Visitors & Cultural Center

Voor informatie over Kenai en de omgeving ben je hier aan het juiste adres. Er zijn interessante tentoonstellingen over het Russische erfgoed, olieboringen en wildlife. Ook vind je er Native-kunst uit de hele staat. Op schermen wordt de ietwat vreemde geschiedenis van de plaats getoond.

Bezoekerscentrum Kenai Alaska

Old Town Kenai

Volg vanaf het bezoekerscentrum Overland Ave naar Old Town. Hier staan diverse gebouwen op wonderbaarlijke wijze bovenop de klif. Je kijkt neer op de monding van de Kenai-rivier. Met de Walking Tour-brochure uit het bezoekerscentrum kun je een leuke rondwandeling maken. De wandeling brengt je bijvoorbeeld naar de Cook Inlet, waar een replica staat van Fort Kenay uit 1867, waar honderd soldaten gelegerd waren. Loop verder via Mission Street, naar de Russian Orthodox Church. Een chattig wit kerkje met babyblauwe koepels. Hij stamt uit 1895 en is daarmee de oudste Orthodoxe kerk op het vasteland van Alaska. Ten westen ervan staat de St. Nicholas Chapel, met het graf van Father Igumen Nicolai, Kenai's eerste priester.

Kenai Alaska

Bluff

Aan Mission Street ligt ook de Bluff. Bij de Bluff heb je een prachtig uitzicht op de monding van de Kenai-rivier. In de late lente en vroege zomer zie je er misschien wel beluga’s (witte dolfijnen). Onderaan de Bluff zie je iets wat je niet vaak tegenkomt in Alaska: een zandstrand. Ideaal om even neer te strijken. Je hebt mooi zicht op de vulkanen rond de baai. Eind juli gaan hier honderden vissers het water op om op zalm te vissen.

Beluga

Captain Cook Recreation Area

Volg de Kenai Spur Highway zo’n 55 kilometer in noordelijke richting en je bereikt de uitgestrekte en rustige Captain Cook State Recreation Area. Vanaf Mile 19 rijd je langs Alaska's grootste concentratie van olie-industrie buiten Prudhoe Bay: hier vind je een aantal grote olieplatforms. Ook dat is Alaska. Daarna ontvouwt het recreatiegebied zich met bossen, meren, rivieren en stranden langs de Cook Inlet. Zwemmers, kampeerders en natuurliefhebbers vinden hier rust, ver weg van de zalm-gekte in het zuiden. De Kenai Spur Highway eindigt na Stormy Lake, waar je goed kunt zwemmen.

Captain Cook Recreation Area in Alaska

Soldotna

Soldotna, op een kwartier van Kenai, is beroemd vanwege de Kenai-rivier met ’s werelds grootste zalmen. Men kijkt niet raar op van exemplaren tussen de 30 en 40 kilo. Een leuke bezienswaardigheid is het Soldotna Homestead Museum, waar oude cabins staan en je de lokale geschiedenis in duikt. Er is een replica van de $72 miljoen dollar-cheque die de VS aan Rusland betaalde voor Alaska. Voor informatie over activiteiten ga je naar het Information Center aan Ski Hill Road.Er starten een aantal korte wandelpaden, onder andere naar een platform aan Headquarters Lake. Soldotna wordt ook wel eens gekscherend 'Slowdotna' genoemd, vanwege de voor Alaskaanse begrippen vele stoplichten.

Kenai Alaska

Vervoer

Twee grote en in de zomer erg drukke wegen doorkruisen de regio: de Seward Highway (van Anchorage naar Seward) en de Sterling Highway (een zijtak van de Seward Highway richting Soldotna, Kenai en Homer). Een andere mogelijkheid is om de regio vanaf het water te zien. Naast de Alaska Marine Highway (www.ferryalaska.com) varen er ook kleine, leuke boten langs Homer en Seldovia.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan