Lake Powell, Arizona

Lake Powell Arizona Lake Powell is een immens stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. De dam en het groenblauwe meer liggen in het noordwesten van het Navajo-reservaat. De kustlijn van Lake Powell is 3.050 kilometer: langer dan de hele Amerikaanse westkust! Het meer wordt omsloten door zandstranden en rode rotsen. Lake Powell is het tweede grootste door mensen gemaakte stuwmeer van de VS. Het meer is vernoemd naar John Wesley Powell, een éénarmige veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die de rivier in 1869 verkende in een houten bootje.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Powell Arizona Lake Powell dient als waterreservoir voor het dorre achterland, levert genoeg energie op voor zeven Amerikaanse staten én biedt veel recreatiemogelijkheden. Ga aan boord voor een mooie rondvaart over het meer, of kies uit tal van watersportactiviteiten zoals waterskiën, wakeboarden en paddle boarden. Voor de echte landrotten zijn er wandelroutes langs de kust. De Glen Canyon Dam zelf is ook een bezienswaardigheid. De 457 meter hoge dam ligt nabij Page. Voor informatie, tentoonstellingen en rondleidingen kun je terecht in het Carl Hayden Visitor Center, aan de westkant van de dam bij Highway 89.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!