Modesto, Californië

Modesto Californië Modesto heeft een gunstige ligging: vlak bij de oceaan, bergen én Yosemite National Park. Modesto ligt in de vruchtbare San Joaquin Valley. Je kunt op de Farmers Market allerlei streekproducten kopen, waaronder wijn, fruit en noten. Bezoek een van de musea of antiekwinkels, speel een potje golf of ga het avontuur aan op een van de rivieren in een raft of op een jetski. Een wijngaard bezoeken met een afsluitende wijnproeverij kan natuurlijk ook! Maar Modesto staat vooral in het teken van George Lucas, de regisseur die groot is geworden vanwege Star Wars.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Downtown Modesto

Wandel in de stad langs het State Theatre uit 1934 en het Southern Pacific Depot. Bezoek ook de beroemde Modesto Arch op de hoek van 9th en I Streets. Vroeger was dit de toegangspoort van de stad. Op de poort staat de slogan van Modesto: 'Water, Wealth, Contentment, Health'.

Star Wars

In Modesto staat veel in het teken van regisseur George Lucas (Star Wars). Het is zijn geboorteplaats en inspiratie voor zijn film American Graffiti, een komische film uit 1973 met in de hoofdrol onder andere Harrison Ford en Richard Dreyfuss. De film volgt vier schoolvrienden uit Modesto, die een laatste nacht samen spenderen voordat ze elk hun eigen weg gaan. In de maand juni zie je in Modesto veel klassieke auto's en zijn er concerten die helemaal in het teken staan van de film.

Modesto Californië

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan