San José, Californië

San Jose, San Francisco Bay Area San José vormt samen met San Francisco en Oakland de San Francisco Bay Area. Het kleine plaatsje dat begon als het agrarische centrum in de vruchtbare vallei vol abrikozen- en pruimenboomgaarden en een tijdlang de hoofdstad van Californië was, is uitgegroeid tot het hart van de technologie. Veel inwoners zijn werkzaam in de computer- en chipindustrie van Silicon Valley of studeren aan Stanford University.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Silicon Valley: Silicon Valley Apple, Google, Facebook en Hewlett Packard, zomaar een greep uit het aantal technologiebedrijven dat sinds de jaren tachtig is neergestreken in Silicon Valley. Het is ontstaan rond het plaatsje San José aan de zuidkant van de Baai van San Francisco en strekt zich uit van San Mateo tot Palo Alto, Stanford en San José. Het is de plek waar innovatieve start-ups en de computerindustrie zijn gehuisvest en dankt haar naam aan de productie van siliciumchips. Universiteiten spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de computerindustrie. Zo leveren San José University en Stanford University studenten die in Silicon Valley aan de slag gaan.

Mothership Apple: Apple sign in Silicon Valley Het nieuwe Apple hoofdkwartier lijkt op een ruimteschip dat neergestreken is in het plaatsje Cupertino in Silicon Valley. In 2013 werd met de bouw van ‘The Mothership’ gestart dat het onderkomen wordt van zo’n dertienduizend werknemers. Het pand is ontworpen door de Britse architect Normal Foster in samenwerking met Steve Jobs en moet een volledig duurzame werkomgeving worden. Zo worden rondom het pand duizenden bomen en planten geplant en moet het volledig zelfvoorzienend worden.

Tours Silicon Valley: Silicon Valley Er worden diverse tours aangeboden langs de belangrijke plaatsen in Silicon Valley. Zo bezoek je de Palo Alto Garage waar Hewlett-Packard werd geboren, Stanford University, het Computer History Museum en het hoofdkwartier van Facebook. Hoewel van de meeste panden slechts een logo op grijze betonmuren zichtbaar zijn, zijn de campussen van Google en Apple redelijk toegankelijk. Het hoofdgebouw van Google oftewel Googleplex is open voor bezoekers. Ze maken er gebruik van elektrische auto’s en bontgekleurde fietsen.

Municipal Rose Garden: Rose Garden, San Jose In dit rustige park wandel je tussen de geurende rozenstruiken door. Er staan maar liefst meer dan vijfendertighonderd verschillende soorten rozen die worden onderhouden door zevenhondervijftig vrijwilligers. Plof neer op een bankje en geniet van het uitzicht of wandel over een van de wandelpaden die het park telt. Het park is gratis toegankelijk.

Rosicrucian Egyptian Museum: Rosicrucian Egyptian Museum, San Jose Ontdek alles over het oude Egypte in het Rosicrucian Egyptian Museum dat geïnspireerd is op de tempel van Amon in Karnak. Het bevat de grootste collectie voorwerpen uit de Egyptische oudheid in West-Amerika. Zo liggen er echte mummies en kun je een replica van het masker van Toetanchamon bewonderen. Je leert exact hoe het mummificeren in z’n werk gaat. Met het museumkaartje heb je bovendien gratis toegang tot het nabijgelegen planetarium.

Tech Museum of Innovation: Tech Museum of Innovation, San Jose Dit museum is the place to be voor kinderen van ongeveer zes tot twaalf jaar oud die in de toekomst wellicht een succesvolle carrière in Silicon Valley ambiëren. Stap in de voetsporen van een cyber detective, bouw je eigen robot of kruip in de huid van een astronaut in een stoel die lijkt op die van de NASA.

Santana Row: Santana Row, San Jose Op Santana Row kun je shoppen tot je erbij neervalt. Het winkelcentrum is in Spaanse stijl opgezet en behalve winkels barst het hier van de gezellige restaurants, bars en terrasjes die Europees aandoen.

Winchester Mystery House: San Jose, Winchester Mystery House Temidden van alle tech die je in Silicon Valley voornamelijk aantreft, vind je dit bijzondere spookhuis in San Jose. Wapenmagnaat William Winchester werd beroemd dankzij zijn geweren en liet een fortuin achter toen hij stierf. Van dat geld kocht zijn weduwe, Sarah Winchester, in 1884 dit opzienbarende huis met 8 kamers in San Jose. Maar liefst 38 jaar lang verbouwde ze het en breidde het uit. Het resultaat is een huis vol kronkelige (soms doodlopende!) gangen, onmogelijke trappetjes en ramen met uitzicht op blinde muren. Er wordt gefluisterd dat het in dit doolhof aan kamers en gangetjes spookt. Als je het Mystery House bezoekt kun je kiezen uit verschillende tours. Voorjaar 2018 is de film Winchester, over het leven van Sarah Winchester (starring Helen Mirren), gereleased.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!