Boulder, Colorado

Boulder Colorado In een vallei tussen Denver en het Rocky Mountain National Park (Estes) ligt Boulder. Het stadje ligt in een uitgestrekt natuurgebied, waar de Flatiron Mountains deel van uitmaken. Deze vijf grote rotsformaties worden regelmatig bezocht door wandelaars en klimliefhebbers. Verder pronkt Boulder graag met haar grote aanbod aan wandel- en fietspaden, ruime keuze aan restaurants en de Universiteit van Colorado – die hier zijn thuishaven vindt. Leuke attracties in de buurt van Boulder zijn het Valmont Bike Park en de Peak to Peak Highway. Niet ver van Boulder ligt een dorpje met de verrassende naam 'Nederland'.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Downtown Boulder

Hier in het historische hart van Boulder stammen veel gebouwen nog uit 1880, toen de regio met goudkoorts besmet raakte. In Downtown is de Pearl Street Mall met ruim 100 winkels, restaurants en kunstgalerieën de meest bezochte attractie. Ook Pearl Street's East en West End zijn populair onder bezoekers. In de levendige straatjes zie je regelmatig straatartiesten en evenementen. Voor verse producten kun je terecht op de Farmers' Market.

Boulder Downtown

Anasazi State Park Museum (Boulder)

Een leuke bezienswaardigheid in Boulder is het Anasazi State Park Museum. Hier zie je de overblijfselen van een voormalig inheems dorp: een van de grootste gemeenschappen ooit gebouwd door de Anasazi (of voorouderlijke Pueblo). Het staatspark bestaat uit een museum met historische gebruiksvoorwerpen die in deze regio gevonden zijn en een wandelroute naar de ruïnes en een replica van een grote pueblo. Je leert er op een leuke manier over de oudste bevolking van Amerika. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe de Anasazi maïs en bonen verbouwden en ze omgingen met aandoeningen als tandbederf en artritis.

Anasazi State Park Boulder

Eldorado Canyon State Park

Op slechts twintig minuten rijden van Boulder kun je wandelen tussen torenhoge kliffen. Het park wordt drukbezocht door rotsklimmers, die hier talloze klimroutes vinden. Als het even kan, bezoek dit park dan buiten de weekenden, in verband met de drukte.

Boulder Colorado

Peak to Peak Highway

Deze prachtige toeristische route start op ruim drie kwartier rijden ten noordwesten van Boulder. De Peak to Peak biedt je 88 kilometer lang ongekende uitzichten over de Continental Divide. De populairste attractie die je onderweg tegenkomt, is het Rocky Mountain National Park. Maar ook in Golden Gate Canyon State Park en Apraho & Roosevelt National Forests kun je terecht voor bos, bergtoppen en vele kilometers aan wandelpaden. Wie de verharde hoofdweg verruilt voor een (gravel)zijweg komt bij hooggelegen meren, startpunten van wandelroutes en de spookstadjes Hesse en Apex. De Peak to Peak Highway werd in 1918 opgericht en is daarmee Colorado's oudste toeristische route.

Peak to Peak Byway Rocky Mountains Colorado

Wandelen

Je kunt de prachtige omgeving van Boulder prima te voet verkennen. Vanaf de Flatirons Vista Trail (3 - 5,3 km) kijk je uit over de groene vallei en het bijzondere Flatirons-gebergte. Wie stevige beenspieren en een prima conditie heeft, kan Flagstaff Mountain op wandelen. De relatief steile route start bij Gregory Canyon Trailhead. Je ziet een afwisselend landschap van dennenbomen en de Flatirons voor je de top bereikt. Bezoek voor je aan de terugweg begint zeker Writer's Point, je kijkt er uit over Indian Peaks en het Rocky Mountain National Park. De inspannende Full Mesa Trail (11,5 km) leidt je langs hoge woestijn, oerbos en bijzondere rotsformaties. Tijdens de twee à drie uur durende wandeling heb je bovendien een mooi uitzicht op de prairie (Great Plains). Je kunt de wandelroute starten in het noorden (Chautauqua Trailhead) of bij de South Mesa Trailhead. Heb je geen tijd voor een dagwandeling, kies dan voor het Boulder Creek Path door het hart van Boulder. De paden langs de kabbelende beek en grote bomen zijn goed toegankelijk.

Flatirons bij Boulder Colorado

Colorado University Campus

De campus van de universiteit van Colorado is een bezoek waard vanwege haar mooie architectuur en prachtige plekjes. Je kunt er een wandeling maken en een bezoek brengen aan  het CU Art Museum, het oude schoolgebouw Old Main en het Fiske Planetarium & Science Center, waar je gratis kennis kunt maken met de wonderen van het heelal.
 

Boulder Colorado

Omgeving

Red Rocks, amfitheater

Het wereldberoemde amfitheater Red Rocks ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Boulder in het dorpje Morrison. Het ligt verscholen in de rode rotsen van The Rocky Mountains. Hier vonden legendarische concerten plaats waaronder dat van U2 in 1983. Met het optreden schreef de band geschiedenis en de clip Sunday Bloody Sunday ging de hele wereld over. Eerder stonden The Beatles (1964), maar ook James Taylor, Jimmy Hendrix en Neil Young al op dit podium.

Red Rocks Colorado, credit Red Rocks

Nederland

Dit historische mijnstadje in de bergen staat bekend om een wel heel curieus festival: de Frozen Dead Guy Days. Ieder jaar in het eerste weekend van maart zijn er festiviteiten met muziek, verkleedpartijen, optredens, een Icebucket-Challenge XXL en diverse wedstrijden. Het festival is een ironische verwijzing naar Grandpa Bredo Morstoel, die zich heeft laten invriezen in de hoop dat de wetenschap zich in de toekomst dusdanig ontwikkelt dat zijn hartkwaal (waaraan hij in de jaren negentig overleed) genezen kan worden. 

Nederland in Colorado

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan