Estes Park, Colorado

Estes Park, Colorado In een breed dal op 2.300 meter hoogte ligt de plaats Estes Park. Estes Park is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van Rocky Mountain National Park, waar geen hotels zijn. Estes Park wordt daarom de poort naar het Rocky Mountain National Park genoemd en biedt naast overnachtingsmogelijkheden ritjes per paard, raftings en mountainbiketochten. Winkelen en dineren kun je op Elkhorn Avenue.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rocky Mountain National Park: Rocky Mountain NP, Colorado Het Rocky Mountain NP ligt direct ten westen van Estes Park. De Trail Ridge Road (ook bekend als Beaver Meadow National Scenic Byway) loopt vanaf Estes Park het Rocky Mountain National Park in. Deze 77 kilometer lange weg is de hoogst gelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten en loopt over de Continental Divide, bij Milner Pass (3.279 meter), en bereikt haar maximale hoogte (3.713 meter) in de buurt van Fall River Pass.

Longs Peak: Rocky Mountain NP, Colorado Longs Peak (4.346 meter) is de hoogste bergtop in het gebied. In het park liggen verder weinig autowegen maar er is meer dan 750 kilometer aan wandelpaden. Vanaf Estes Park is het ongeveer zestien kilometer over de Bear Lake Road naar Bear Lake. De weg is smal en bochtig en gaat langs prachtige meren en eindigt bij Bear Lake. Vanaf hier beginnen veel wandelingen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!