Lake City, Colorado

Lake City Colorado Lake City wordt omringd door de hoge bergen van de San Juan Mountains. De plaats is vernoemd naar Lake San Christobal, dat iets ten noorden van Lake City ligt. In de bossen en bergen rondom Lake City leven verschillende dieren zoals elanden, herten en beren. De omgeving is prachtig om in te wandelen of fietsen en in de buurt liggen een aantal spectaculaire watervallen. Je kunt een kajak of kano huren om te varen op Lake San Christobal of gaan vissen op forel. In het gebied rondom Lake City liggen veel oude mijnen, waarvan enkele zijn opengesteld voor publiek.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Hinsdale County Museum

Leer alles over de geschiedenis, mijnbouw en veeteelt van Lake City. Het museum is gevestigd aan 130, Silver Street.

Lake City bezienswaardigheden

Wandelen, fietsen en picknicken

Rondom Lake City zijn zowel paden voor wandelaars en fietsers als ruiters. Wil je de stad zelf wat beter leren kennen? Dan kun je verschillende wandeltochten door Lake City maken zoals de Historic Homes Walking Tour, de Cemetery Tour of, voor de stoere mensen onder ons, de Ghost Tour. Voor vogelliefhebbers is het wandelpad rondom Pete’s Lake, een klein meer in het noorden van Lake City, een aanrader. Net voorbij het stadje Sherman ligt de Cataract Gulch Trail, een leuke en korte wandeling van ongeveer drie kilometer naar een vierdelige waterval. Voor een volledig overzicht van alle wandelingen kun je bij het bezoekerscentrum van Lake City vragen naar een plattegrond. Wil je even uitrusten of ergens picknicken? Aan de zuidkant van het Lake San Christobal is de Red Mountain Gulch Day Use Area. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer.

Lake City bezienswaardigheden

Watervallen

De North Clear Creek Falls, een imposante waterval tussen twee rotsen, ligt verborgen langs de Silver Thread Scenic Byway. Vanaf die weg is het nog een kort ritje naar de parkeerplaats waarvandaan de waterval per voet te bereiken is. De Whitmore Falls ligt vlak naast de Engineer Pass Road. Na een korte wandeling bereik je het uitkijkpunt vanwaar je prachtige foto’s kunt maken. Vanaf deze weg kun je ook de kleine Horseshoe falls bereiken. Nellie Creek Falls ligt midden in het bos en komt in twee delen van de rosten af storten. Vanaf Nellie Creek Road is het nog ongeveer 1 kilometer rijden. De weg naar de waterval is ruw en kan alleen bereden worden door auto’s met vierwielaandrijving.

Lake City, North Creek Falls

Mijntours

De Hard Tack Mine ligt op een paar kilometer rijden vanaf de Engineer Pass Road. Hier kun je een rondleiding krijgen door de historische mijnen. Ook liggen langs deze weg overblijfselen van de Ute Ulay Mine en resten van het spookstadje Capitol City. Als je de Cinnamon Pass Road neemt, rijd je langs het vroegere mijnkamp Carson. Tegenwoordig is hier een uitkijkpunt vanwaar je het bloeiende mijnstadje Sherman ziet liggen.

Lake City bezienswaardigheden

Autoritten

Als je met de auto in de omgeving van Lake City gaat rondrijden kom je eigenlijk altijd in de meest prachtige landschappen terecht. Een must do is de korte route rondom Lake San Christobal. Ook de Alpine Loop wordt veel gereden. Wanneer je deze route neemt, kom je veel kleine watervallen tegen die gewoon langs de weg liggen. Je kunt deze weg alleen op als je auto vierwielaandrijving heeft.

Lake San Christobal, Colorado

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan