Montrose, Colorado

Black Canyon Gunnison Welkom in Montrose, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Black Canyon of the Gunnison National Park en mountainbiketochten op het Uncompahgre Plateau. Als je aan komt rijden oogt Montrose niet erg mooi: veel motelketens en fastfoodrestaurants. Wees niet getreurd, het centrum van Montrose is gezellig en telt - voor Amerikaanse begrippen - oude gebouwen en enkele musea.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gebouwen

Gebouwen uit de beginjaren van Montrose zijn Lott's Hotel (1883), Bryant Building (1890) en Thomas Hotel (1906).

Musea

Het Ute Indian Museum is een van de weinige Amerikaanse musea die gewijd zijn aan één enkel indianenvolk. De Ute-indianen leefden oorspronkelijk in het westen van Colorado. Het museum staat op een plek die ooit eigendom was van de legendarische leider Ouray (open dinsdag-zaterdag). In het Montrose County Historical Museum bekijk je een collectie voorwerpen uit het kolonisten-tijdperk, waaronder landbouwwerktuigen en kinderspeelgoed. Leuk om hier een uurtje rond te kijken! (open vrijdag-zondag). In het Museum of the Mountain West is een westerndorpje uit het eind van de negentiende eeuw nagebouwd. Compleet met saloon, apotheek en arts (maandag-zaterdag).

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan