Gunnison, Colorado

Black Canyon of the Gunnison Vanaf het plaatsje Gunnison is het ruim een uur rijden naar de Black Canyon of the Gunnison. Dit is het op twee na kleinste nationale park van de Verenigde Staten. De Canyon is een van de steilste en donkerste canyons van het land en is uitgesleten door de Gunnison-rivier tussen Montrose en Gunnison. De rivier heeft zich gedurende een periode van twee miljoen jaar een weg gebaand door zeer harde gesteentelagen aan de westelijke zijde van de Rocky Mountains. De wanden van de canyon bestaan uit vulkanisch materiaal, overwegend zwart lavagesteente. De rotsen die (nog) niet aan erosie onderhevig zijn geweest, bestaan uit zeer hard donkerbruin gesteente, waar smalle stroken bijna witte rots doorheen lopen. De canyon is op het smalste punt 350 meter breed en ongeveer 600 meter diep. Door de diepte komt er weinig zonlicht de canyon in en bovendien hebben de rotswanden een donkere kleur. Hierdoor kun je de canyon het beste midden op de dag bezoeken.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!