Leadville, Colorado

Leadville Colorado Welkom in 'Cloud City', zoals het op 3.100 meter hoogte gelegen Leadville in de volksmond heet. Het nu zo rustige toeristenoord was ooit het levendige centrum van Colorado's mijnindustrie. Goud, lood, zilver en zink brachten de destijds tweede grootste stad van Colorado een enorme rijkdom, maar zorgden ook voor de opening van vele gokhallen en bordelen. De Wild West-sfeer is nog steeds goed te proeven in Leadville, dat tegenwoordig vooral wordt bevolkt en bezocht door natuurliefhebbers. Je vindt hier de twee hoogste bergpieken van de hele Rocky Mountains: Mount Elbert en Mount Massive, die beide circa 4.400 meter hoog zijn en talloze wandelroutes bieden. Leadville ligt bovendien centraal aan de prachtige Top of the Rockies Scenic Byway en is een geschikte uitvalsbasis voor tripjes naar Aspen, Breckenridge en Fairplay.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Historie

In het National Mining Hall of Fame & Museum vind je alles over Leadvilles mijnverleden. Er zijn diorama's die het mijnwerkersleven uitbeelden, nagebouwde mijnen en een mooie collectie mineralen. Je vindt er ook een tentoonstelling over de Matchless Mine, die je even verderop kunt bezoeken. Volg de tour en duik in de tragische geschiedenis van de Tabor-familie. Voor meer historie neem je deel aan een tour door het Tabor Opera House uit 1879. Houdini, Oscar Wilde en Buffalo Bill stonden hier op de planken.

Historie Leadville

Leadville, Colorado & Southern Railroad (LC&S)

All aboard! Geniet van een 2,5 uur durende treinrit door het hart van de Rocky Mountains. Vergaap je aan de uitzichten, terwijl de trein hoger en hoger klimt. In de zomer staan de bergweiden vol wilde bloemen, in de herfst domineren de gele espenbomen je blikveld. De gids vertelt onderweg alles over Leadville en omgeving. De trein rijdt van eind mei tot begin oktober.

Leadville, Colorado & Southern Railroad

Mineral Belt Trail

Wandel of fiets dit 19 kilometer lange pad rond Leadville, door bossen, weiden en langs prachtige uitzichtpunten. Op borden langs de route wordt de geschiedenis van de regio uit de doeken gedaan. Je komt meer te weten over Baby Doe Tabor, Meyer Guggenheim en de Unsinkable Molly Brown.

Mineral Belt Trail

Top of the Rockies Scenic and Historic Byway

Een deel van de highways rond Leadville is bekroond tot Scenic Byway. Highway 24 van Minturn in het noorden tot Twin Lakes in het zuiden, is er bijvoorbeeld onderdeel van. De naam 'Top of the Rockies' is niet zomaar gegeven; je rijdt vrijwel constant hoger dan 2.700 meter. Als je vanuit Minturn naar Leadville rijdt, passeer je het hoogste punt: de Tennessee Pass (3.055 meter).

Top of the Rockies Scenic and Historic Byway

Twin Lakes

Aan Highway 24, circa een kwartier rijden ten zuiden van Leadville, liggen de grootste gletsjermeren van Colorado. Het vaak ijskoude water weerspiegelt de toppen van de Rocky Mountains. Houd je fotocamera gereed om de indrukwekkende berglandschappen vast te leggen. Wandelaars kunnen hun benen strekken op de 19 kilometer lange Colorado Trail rond de meren. Ervaren hikers nemen (een deel van) de route naar de top van Mt. Elbert, Colorado's hoogte bergpiek. Informatie over wandelingen is verkrijgbaar in het Twin Lakes Visitors Center. Je kunt ter plaatse ook kajaks huren of een boottour boeken. Het oude plaatsje Twin Lakes stond in 1885 al bekend als 'most charming summer mountain resort', en dat is het nog steeds!

Leadville Colorado

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan