Buena Vista, Colorado

Buena Vista doet haar naam eer aan. In het westen schitteren Mount Princeton (4.327 meter) en de overige bergen van de Collegiate Peaks, in het oosten doorklieft de ruige Arkansas River met grote keien bezaaide velden. Wandelaars, mountainbikers, vissers, rafters en natuurfotografen zullen zich hier niet snel vervelen.Bezienswaardigheden en activiteiten

White water rafting

Buena Vista is een waar mekka voor rafters. De Arkansas River biedt talloze mogelijkheden. Buena Vista ligt aan het ruigste deel van de Arkansas Headwaters Recreation Area, een 230 kilometer lang beschermde waterloop. Voor ervaren rafters zijn er genoeg klasse IV en V-stroomversnellingen. Professionele kajakkers verzamelen zich vaak in Whitewater Park. Dit 'park' is een gezellig stadsdeel, waar alles draait om de rivier. In de rivier zijn voorzieningen aangelegd, zodat zowel ervaren als beginnende kajakkers hier kunnen oefenen. Ook zijn er wandelpaden, winkels en cafeetjes langs de oevers te vinden.
Foto: www.whitewatermag.com

Buena Vista Colorado

Cottonwood Pass

Houd je van mooie bergwegen? Volg dan Highway 306 tot de Cottonwood Pass (3.696 meter). Na de Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park is dit de hoogst gelegen weg van Colorado! Op heldere dagen kijk je vanaf de South Ridge Trail helemaal naar Colorado Springs. Op de kliffen langs de weg zijn vaak berggeiten te zien. De weg is doorgaans geopend van mei tot oktober. Na Cottonwood Pass wordt de weg een dirt road.

Buena Vista Colorado

Mountainbiken

Buena Vista heeft veel mountainbikepaden. Van de familievriendelijke en vlakke Buena Vista River Road tot de wat uitdagendere Colorado Trail en Midland Railroad Grade. De Midland Railroad Grade is een van de populairste routes. Vanaf de rivieroever van de Arkansas River volg je een oude treinroute en klim je naar een uitzichtpunt. De totalte lengte is circa 12 kilometer (one-way!).

Buena Vista Colorado

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan