Poncha Springs, Colorado

Poncha Springs Colorado Poncha Springs is een typisch westerndorpje, genesteld in een vallei die wordt omringd door de Rocky Mountains en het San Isabel National Forest. Poncha Springs draagt de bijnaam ‘Crossroads of the Rockies’. Een toepasselijke naam, want het plaatsje ligt op de kruising van twee transcontinentale snelwegen (Interstate 50 en US 285). Het zal je niet verbazen dat de activiteiten in Poncha Springs voornamelijk met natuur te maken hebben: in de winter is de Monarch Ski Area in trek, in de zomer kun je vissen, wandelen, paardrijden en raften. Vergeet ook niet om er met je auto of camper op uit te trekken om de hoogste bergen van Colorado te bewonderen: Mount Massive en Mount Elbert.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Collegiate Peaks Byway

Deze schitterende weg is 91 kilometer lang en leidt je over de Continental Divide en de voet van de Sawatch Range. Nergens anders in Amerika liggen zulke hoge bergen zo dicht bij elkaar. Deze route brengt je langs schitterende uitzichten, naar historische plaatsjes en in leuke recreatiegebieden. Je rijdt grotendeels langs de Arkansas-rivier, die populair is onder rafters en kajakkers. Omringd door indrukwekkende bergpieken, uitgestrekte weiden en de weelderige rivieroevers, passeer je heetwaterbronnen en mooie bossen. Leuke plaatsen om een korte stop te maken, zijn de mijnstadjes Vicksburg, Winfield en St. Elmo. Ook passeer je het levendige Salida, waar je de grootste historische wijk van Colorado kunt bezoeken. Start je weg in Poncha Springs, rijd dan via Interstate 285 in noordelijke richting. Ter hoogte van Granite draai je om en rijd je dezelfde weg terug, tot je kunt afslaan naar Interstate 291 richting Salida. Via Salida rijd je over US Road 50 terug naar Poncha Springs. Je kunt er ook voor kiezen om bij Granite verder noordelijk te rijden naar de Twin Lakes.

Deze bezienswaardigheden passeer je via de Collegiate Peaks Byway:

Collegiate Peaks Byway

Arkansas Headwaters Recreation Area

Vanaf Poncha Springs rijd je in een klein kwartier naar dit recreatiegebied. Arkansas Headwaters Recreation Area is de ideale bestemming voor als je wilt gaan raften of kajakken op de kolkende Arkansas-rivier. In de lente en zomer varen er dagelijks wel honderden bootjes uit op deze populaire rivier. Ook vissers en mountainbikers zijn hier aan het juiste adres. Het landschap wordt gedomineerd door rivier, oevers, diepe kloven, weide valleien en torenhoge bergpieken.

Arkansas Headwaters Recreation Area

Browns Canyon National Monument

Ongeveer twintig minuten rijden ten noorden van Poncha Springs ligt dit prachtige natuurpark. Dit schitterende gebied vol verlaten kloven, rivieren en ongerepte bossen werd in 2015 door president Obama benoemd tot National Monument. De hoogte varieert in dit gebied van 2.200 tot 3.048 meter. Ook hier is raften op de Arkansas-rivier populair. Wandelen kan er ook uitstekend. Omringd door de granieten kloofwanden vind je een serie natuurlijke rotspilaren.

Browns Canyon National Monument

Omgeving

Leadville & Top of the Rockies Scenic Drive

Vanuit het historische stadje Leadville, waar altijd wel iets te beleven is, kun je de Top of the Rockies volgen met je auto of camper. Deze weg slingert 184 kilometer langs drie bergpassen en vier stroomgebieden. Je kijkt uit op de hoogste bergtoppen van Colorado en ziet de meanderende Arkansas-rivier. Over Highway 91 rijd je in noordelijke richting over de Fremont Pass, waar je afslaat op de Interstate 70 in westelijke richting. Vervolgens rijd je voorbij Vail naar Minturn, waar je een boerenmarkt kunt bezoeken. Via het kleine plaatsje Red Cliff rijd je over de Tennessee Pass en omringd door Mount Massive rijd je terug in zuidelijke richting naar Leadville.

Leadville & Top of the Rockies Scenic Drive

Twin Lakes

Ben je op weg naar het noorden, dan kun je ook het leuke plaatsje Twin Lakes bezoeken. Dit historische mijnstadje heeft wat ruïnes en een mooi meer met prachtig uitzicht op de bergen.

Twin Lakes

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan