Albany, Georgia

Albany Georgia Ontbijten temidden van wilde cheetahs en genieten van de pianoklanken van Ray Charles bij het Ray Charles Plaza. Albany maakt er geen geheim van: de wereldberoemde artiest Ray Charles werd hier in 1930 geboren. Dat ze daar trots op zijn getuige ook het feit dat zijn vertolking van 'Georgia on my mind' het officiële lied van de staat Georgia is. Breng een bezoek aan één van de musea die Albany telt, neem een kijkje bij het theater of het Wetherbee Planetarium. Treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Thronateeska Heritage Center waar vintage treinen staan opgesteld. Voor wie de natuur wil opzoeken zijn er vele parken en wandelpaden in en rond Albany.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Chehaw Wild Animal Park

In Chehaw Park vind je niet alleen een dierentuin, het Chehaw Wild Animal Park, maar buiten de poorten ligt ook een relaxed (familie)park met wandel- en fietspaden. Je kunt er picknicken, hardlopen of bmx'en. In de dierentuin zelf lopen de dieren lopen rond in hun 'natuurlijke' omgeving. Ze zitten niet in kooien, maar je observeert ze vanaf een uitkijkpost. Met wat geluk kun je ze van dichtbij bewonderen. In de weekenden worden de alligators gevoederd. Als bezoeker kun je voor een klein bedrag een bekertje visbrokken kopen die je zelf naar de alligators kunt gooien.

Alligators Georgia

Ray Charles Plaza

Ray Charles werd in 1930 geboren in Albany en daar zijn ze maar wat trots op! Zijn versie 'Georgia on my mind' is het officiële lied van Georgia. Op het Ray Charles Plaza, aan de oever van de rivier, staan twee standbeelden ter ere van de beroemde muzikant. Hij zit achter de piano en wordt omgeven door pianotoetsen die dienst doen als bankjes. Dag en nacht klinkt hier zijn muziek.

Ray Charles

Flint RiverQuarium

In het Flint RiverQuarium vind je meer dan 120 mysterieuze schepsels die allemaal voorkomen in het zuiden van Georgia. Woon één van de duikshows bij of kijk hoe de alligators gevoederd worden. Het aquarium heeft ook een moerasgedeelte waarvan je het onderwaterleven kunt bestuderen. Een andere leuke activiteit voor kinderen is een bezoek aan het All American Fun Park. In dit gedeeltelijk overdekte speelpark is van alles te doen: van lasergamen, karten en bowlen tot midgetgolf en botsauto's.

Aquarium

Thronateeska Heritage Center

Wie meer over de geschiedenis van de regio te weten wil komen, is in Thronateeska Heritage Center op het juiste adres. Het is voornamelijk in een oud treindepot (mét oude treinen!) gevestigd. Op het terrein bevindt zich het historisch museum, science museum en het Wetherbee Planetarium. Van donderdag t/m zaterdag zijn er ook shows te zien in het planetarium. Check voor het programma de site: http://www.heritagecenter.org/planetarium.html

Locomotief

Omgeving

Wild Adventures Theme Park

Op anderhalf uur rijden vanaf Albany ligt het Wild Adventures Theme Park in Valdosta. Op het terrein bevinden zich een pretpark, een dierentuin en een waterpark. Dus voor iedereen is er iets te doen. Waag je in een waanzinnige rit in een van de vele achtbanen of stort jezelf van een spectaculaire waterglijbaan op Splash Island.

Waterpark

Jimmy Carter National Historic Site

De 39e president Jimmy Carter werd in 1924 geboren in het boerendorpje Plains, Georgia. Het ligt op drie kwartier rijden van Albany. Hij groeide er op en kwam ook tijdens zijn presidentschap regelmatig terug in zijn geboortedorp. In 1988 werd de historische site opgericht waar alles herinnert aan de kindertijd van Jimmy Carter. Hij ging hier naar school en begon er zijn politieke carrière. Zo kun je hier het ziekenhuis waar hij werd geboren bezichtigen, net als het tankstation van zijn broer Billy en de Plains High School waar hij naar school ging. The Plains Depot, voorheen Carter's presidentiële campagne hoofdkwartier, dient nu als bezoekerscentrum.

President Jimmy Carter

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan