Jacksonville, Georgia

Jacksonville Georgia Jacksonville is een klein plaatsje in Telfair County, Georgia. Het inwoneraantal van Jacksonville ligt rond de 140. Jacksonville is een typisch Amerikaans dorpje met een watertoren, een klein wit kerkje, een winkeltje, een tankstation en een café. Dankzij de omringende groene natuur en de meren is het dorpje een ideale verblijfplaats in de zomermaanden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Broxton Rocks: Broxton ligt op een klein halfuurtje van Jacksonville. In Broxton vind je de Broxton Rocks, een gebied dat bestaat uit aardscheuren, rotsen, ondiepe kloven en een waterval. Het hoogste punt van Broxton Rocks ligt op 74 meter. In het gebied komen meer dan vijfhonderd verschillende planten voor, waaronder een aantal bedreigde en bijna uitgestorven soorten. In het voorjaar kleuren talloze bloemen de ravijnen en kwetteren meer dan honderd vogelsoorten er lustig op los. Ook worden er regelmatig gordeldieren, vliegende eekhoorns, gopherschilpadden en zwarte indigoslangen gespot in de Broxton Rocks.

Fitzgerald: De stad Fitzgerald ligt op dertig kilometer van Jacksonville en is een van de grootste steden in de nabije omgeving. Fitzgerald werd gesticht in 1896 en ademt nog altijd geschiedenis. Zo kun je overnachten in het Dorminy-Massee House, een huis dat kapitein Jack Dorminy in 1915 bouwde voor zijn familie. Dorminy was een invloedrijke man in de stad en president van de First National Bank van Fitzgerald. Zijn witte huis bevat veel Griekse elementen en telt zes slaapkamers. In Fitzgerald bevindt zich ook een Grand Theater en het Blue and Gray Museum. In dit museum kom je alles te weten over de eerste pioniers en de koloniale tijden. Ook wordt in het museum aandacht besteed aan de regionale oorlogsveteranen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!