City of Rocks National Reserve, Idaho

City of Rocks, Almo City of Rocks is een National Reserve vlak bij de plaats Almo, gelegen aan de California Trail. Een bijzonder gebied met granieten torenspitsen en kolommen tot wel 180 meter hoog. Naast wandelen, paardrijden, vogels kijken en sterren bewonderen, is het een paradijs voor liefhebbers van klimmen. Je kunt kiezen uit meer dan 600 routes die variëren van 9 tot 183 meter. De rangers in het bezoekerscentrum vertellen je enthousiast over de mogelijkheden en activiteiten in City of Rocks.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Volg de City of Rocks Country Byway

Een van de beste manieren om van City of Rocks te genieten is met de auto. Begin jouw reis in Albion, het beginpunt van de bijna 80 kilometer lange City of Rocks Back Country Byway en rijd naar Circle Creek Overlook. Vanaf dit uitzichtpunt kun je op een heldere dag Bear River Mountains zien, wat ruim 160 kilometer verderop ligt. Stop tussendoor bij Camp Rocks en Register Rocks om de vele handtekeningen van emigranten uit 1843-1882 te bekijken. Tuur langs de City of Rocks Road naar klimmers op de Elephant Rock, Bath Rock en Morning Glory Spire. En ga lekker picknicken op de Emergy Pass Picnic Area.

City of Rocks

Wandelen naar Window Arch of Stripe Rock

Het park is erg geschikt voor een makkelijke of inspannende wandeling. De kortste wandelroute gaat naar het indrukwekkende Window Arch en is nog geen kilometer lang. De langste wandelroute (bijna 11 kilometer) maakt een rondje langs geweldige uitzichten, naaldbomen en rotsformaties, zoals de Stripe Rock. Wandel bij Circle Creek Overlook het Geological Interpretive Trail. Of volg de California National Historic Trail voor een uitzicht op de beroemde Granite Pass.

Spot een Pinyongaai, Virginiazanger of Steenarend

Ben jij een vogelspotter? City of Rocks is een van de beste plekken in de staat Idaho om bijzondere vogels te spotten. Denk aan vogels als de Pinyongaai, Virginiazanger en Alsemfeetiran, maar ook aan een Steenarend en Rosse Ruigpootbuizerd. Kijk uit over het uitgestrekte landschap en spot die bijzondere vogel!

Steenarend

California Trail

City of Rocks is een belangrijke bezienswaardigheid aan de California Trail en kreeg van emigranten verschillende bijnamen, zoals The Silent City, de stille stad. Bezoek Twin Sisters, Emigrant Canyon Spring en Pinnacle Pass, deze Pass is slechts breed genoeg voor een wagen.

City of Rocks

Bewonder de sterrenhemel

In City of Rocks National Reserve is geen elektriciteit aanwezig en dat betekent geen kunstmatig licht. Ideale omstandigheden om de nachtelijke lucht vol sterren en hemellichamen te bewonderen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan