Wendover, Utah

Wendover Utah Het kleine Wendover ligt in een woestijn in het westen van Utah en grenst aan West Wendover, een stad in Nevada. Het stadje begon in 1907 zijn bestaan als een station voor de Western Pacific Railroad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het Wendover Army Airfield een belangrijke trainingsbasis voor piloten. Wendover ligt aan de voet van de Toano Range en ligt eveneens in de buurt van grote bergketens als de Pilot Range en de Deep Creek Range.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historic Wendover Airfield

Het vliegveld van Wendover diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als een trainingsbasis voor gevechtspiloten. Op het terrein bevindt zich onder andere de Enola Gay Hangar. De Enola Gay was een Boeing B-29 die op 6 augustus 1945 de atoombom 'Little Boy' op Hiroshima dropte. Tegenwoordig wordt er hard gewerkt om het militaire vliegveld terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat. De basis heeft een klein museum, waar je historische voorwerpen en foto's uit de oorlogsjaren kunt bekijken. Ook zijn er rondleidingen mogelijk.

Wendover Utah

Wings and Wheels Air and Car Show

Elk jaar in september staat Wendover in het teken van de Wings and Wheels Air and Car Show, waarbij bijzondere vliegtuigen en auto's de show stelen. De show vindt plaats op het historische vliegveld.

Wendover Utah

Bonneville Salt Flats

De Bonneville Salt Flats een gigantische zoutvlakte die het enige overblijfsel vormt van Lake Bonneville, een meer dat door de eeuwen heen langzaam is opgedroogd. De Salt Flats vormen een ideale locatie voor autoraces. In midden augustus wordt jaarlijks de Speed Week georganiseerd en begin oktober vormt de zoutvlakte het decor voor de World Finals. De zoutvlakte is openlijk toegankelijk en mag het hele jaar door gebruikt worden om te testen hoe hard je het gaspedaal in durft te trappen.

Bonneville Salt Flats

Feiten

Staat Utah
County Tooele
Oppervlakte 17 km²
Hoogte 1.308 meter
Inwoners 1.400
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan