Coeur d'Alene, Idaho

Coeur d’Alene Idaho Ingeklemd tussen rivier, woud en water ligt de stad Coeur d’Alene; het educatieve, industriële en recreatieve centrum van noordelijk Idaho. De stad met als bijnaam 'Lake City' wordt omringd door tientallen meren, die in de ijstijd zijn ontstaan. Cultuur- en geschiedenisliefhebbers kunnen terecht in het North Idaho Museum en golfers kunnen een van de beste golfterreinen van het land betreden: Coeur d'Alene Resort Golf Course. De veertiende hole is 's werelds enige verplaatsbare en drijvende hole.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Coeur d'Alene Lake

De populairste bezienswaardigheid van Coeur d'Alene is het gelijknamige meer, dat direct in het zuiden aan de stad grenst. Lake Coeur d'Alene is zo'n veertig kilometer lang en anderhalf tot vijf kilometer breed. Het meer en de rivieren nodigen je uit tot verschillende watersportactiviteiten. Je kunt hier roeien, kanoën, kajakken, raften, jet- en waterskiën, en natuurlijk vissen en zwemmen. In de Wolf Lodge Bay komen toeristen elke zomer de zeearenden gadeslaan die zich voeden met rode zalmen. De North Idaho Centennial Trail loopt langs de noordelijke en noordoostelijke oevers van het meer. Ben je toe aan iets meer sensatie? Bezoek dan het Silverwood Theme Park; dit attractiepark vol achtbanen en waterattracties ligt ongeveer een half uur rijden ten noorden van Coeur d'Alenes stadscentrum.

bezienswaardigheden Coeur d'Alene

Tubbs Hill

Tubbs Hill is een beschermd schiereiland aan het Lake Coeur d'Alene. Er komen veel wandelaars en buitensportfanaten. Er zijn verschillende wandelroutes en uitkijkpunten. Ook is er een hangbrug.

bezienswaardigheden Coeur d'Alene

Museum of North Idaho

Wil je wat meer ontdekken over de geschiedenis van dit gebied, breng dan een bezoekje aan het Museum of North Idaho. Neem ook een kijkje bij de verderop gelegen Fort Sherman Chapel. De oudste kerk, school, bibliotheek en ontmoetingsplaats van de stad. Het gebouw werd al in 1880 gebouwd door het leger van de VS.

bezienswaardigheden Coeur d'Alene

Evenementen

In en rond Coeur d'Alene worden regelmatig evenementen georganiseerd. De Ironman Coeur d’Alene bijvoorbeeld is een triatlon die elk jaar op de vierde zondag in juni wordt gehouden. Eerst wordt er bijna vier kilometer gezwommen, daarna 180 kilometer gefietst en ten slotte 42 kilometer hardgelopen. Ook vindt er ieder jaar in juni een auto-evenement plaats: oude en nieuwe auto's worden tijdens dit evenement trots aan het publiek geshowd.

bezienswaardigheden Coeur d'Alene

Omgeving

Mijnen van Kellogg en Wallace

Rijd je vanuit Coeur d'Alene in oostelijke richting naar Missoula, Helena of (uiteindelijk) Yellowstone National Park, dan kun je een tussenstop maken in de Silver Valley. In deze regio werd in 1882 goud en zilver gevonden. In de plaatsjes Kellogg en Wallace kun je een kijkje nemen in de blinkende geschiedenis. Het leukst zijn het Northern Pacific Depot Railroad Museum of het Wallace District Mining Museum. Beide liggen aan Highway 90 in het kleine plaatsje Wallace, 54 minuten rijden ten oosten van Coeur d'Alene (aan 6th Street en Bank Street). Je kunt ook een kijkje nemen in de oude mijnen door mee te gaan met een tour! De Sierra Silver Mine bezoek je in Wallace; de Crystal Gold Mine in het plaatsje Kellogg (46 minuten ten oosten van Coeur d'Alene).

Wallace Idaho

Hells Canyon National Recreation Area

Ongeveer 45 minuten rijden ten noorden van Coeur d'Alene ligt de Hells Canyon van Idaho, aan de weg naar Sandpoint en de grens met Canada. Hells Canyon is de diepste rivierkloof van Noord-Amerika en werd uitgesleten door de 1600 kilometer lange Snake River. Er slingeren fenomenale autowegen langs de rivier en het ongerepte "wilde" landschap, maar voor het echte outdoor-gevoel ga je mee met een rafttour over de stroomversnellingen. De Hells Canyon strekt zich uit tot in Oregon. Populaire recreatiegebieden aan de Hells Canyon zijn Black Lake, Heavens Gate Lookout, Windy Saddle en Seven Devils.

Hells Canyon National Recreation Area

Vervoer

Citylink Transit verzorgt het busvervoer in Kootenai County. De bussen rijden zeven dagen per week, ook in vakanties. Er zijn een aantal verschillende buslijnen, die zowel binnen de stad zelf, als naar omliggende plaatsen rijden. Zo kun je met de bus naar Hayden in het noorden, Post Falls in het westen en DeSmet in het zuiden.

Feiten

Staat Idaho
County Kootenai
Oppervlakte 35 km²
Hoogte 667 meter
Inwoners 44.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Coeur d’Alene kent een mediterraan landklimaat, dat ’s winters koud en vochtig is en ’s zomers juist erg warm en droog. De gemiddelde temperatuur ligt ’s zomers overdag rond de 28 graden Celsius, terwijl het ’s winters overdag rond het vriespunt ligt, en ’s nachts er meestal onder.

Geschiedenis

Coeur d’Alene is het op een na grootste stedelijke gebied in Idaho, en de stad is de grootste in de Idaho Panhandle, het noordelijke, smalle deel van de staat. De stad ligt aan de noordkust van Lake Coeur d’Alene, een meer dat veertig kilometer lang is en is genoemd naar de Coeur d’Alene-indianen, een volk dat langs de rivieren en meren in deze regio woonde, toen de Frans-Canadese bonthandelaren het gebied in de achttiende eeuw ontdekten. De naam betekent letterlijk 'hart van een priem', genoemd naar de benaming die Europese handelaars aan het volk gaven. Hij waren namelijk taaie en scherpzinnige onderhandelaars.

In de eerste helft van de negentiende eeuw ontstond de zogenaamde Oregon Boundary Dispute, een strijd veroorzaakt door de concurrerende Britse en Americaanse belangen in dit deel van Noord-Amerika, vanwege de toegang tot de Grote Oceaan. De Oregon Treaty bracht dit geschil ten einde. De Britten gaven alle rechten op het land op. Generaal William T. Sherman liet vervolgens, in de jaren ’70 van die eeuw, een fort bouwen bij het meer, dat Fort Coeur d’Alene genoemd werd. Later, toen de stad rondom het fort ook de naam Coeur d’Alene had gekregen, werd de naam van het fort veranderd in Fort Sherman. Op dit moment bevindt zich op deze locatie het North Idaho College.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan