Bloomington, Illinois

Bloomington Illinois Bloomington ligt in het hart van de staat Illinois en vormt een tweelingstad met Normal. De stad heeft een oud centrum met veel prachtige, statige woonhuizen. Een groot evenement is het jaarlijks terugkerende Illinois Shakespeare Festival.

Bezienswaardigheden & activiteiten

McLean County Museum of History

De geschiedenis van de regio komt in dit museum aan bod, met tentoonstellingen over de indianen, vroegste pioniers en boeren. Bovendien is er een tentoonstelling over de Route 66. Met een audiotour zie je historische gebouwen in Bloomington en Normal en krijg je een beter beeld van de band die Abraham Lincoln met de steden had.

McLean County Museum of History

Historische huizen

De Ewing Manor, waar in de zomer op het omringende landgoed het Shakespeare Festival plaatsvindt, de David Davis Mansion en de Vrooman Mansion geven een indruk van de welvaart van vervlogen tijden.

Bloomington Illinois

Miller Park Zoo

De Miller Park Zoo, gelegen in het grote Miller Park, huisvest een uitgebreide collectie aan dieren, waaronder tijgers, luipaarden en slangen. Een van de nieuwste attracties van de dierentuin is een nagebouwd tropisch regenwoud.

Miller Park Zoo

Bloomington-Normal Constitution Trail

De Bloomington-Normal Constitution Trail is een 39 kilometer lange route die geschikt is om te wandelen, joggen of fietsen. In het stadscentrum loopt de route door tunnels en over bruggen om het pad zo veel mogelijk gescheiden te houden van het overige verkeer. In de winter kun je de route vaak ook langlaufend afleggen.

Bloomington Normal Constitution Trail

Bloomington Center for the Performing Arts

In dit kunstcentrum, dat plaats biedt aan 1.200 toeschouwers, worden het hele jaar door kleine concerten en voorstellingen op de planken gebracht. Daarnaast is het de thuisbasis van het Illinois Symphony Orchestra. Meer cultuur vind je in het Community Players Theatre, een van de oudste gemeenschapstheaters dat volledig gerund wordt door vrijwilligers.

Bloomington Center for the Performing Arts

Illinois Shakespeare Festival

Sinds 1978 organiseert Bloomington elk jaar het Illinois Shakespeare Festival, waarbij werken van William Shakespeare op verschillende manieren worden opgevoerd. Het festival vindt elke zomer (van juni tot eind augustus) plaats in het theater dat deel uitmaakt van het landgoed van Ewing Manor.

Illinois Shakespeare Festival

Feiten

Staat Illinois
County McLean
Oppervlakte 71 km²
Hoogte 243 meter
Inwoners 77.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan