Cincinnati, Iowa

Cincinnati Iowa
Cincinnati is een klein dorp in Iowa, dat is opgericht in februari 1875. Er wonen tussen de 300 en 400 inwoners; dit aantal krimpt elk jaar beetje bij beetje. Het dorp is vernoemd naar het gelijknamige Cincinnati in Ohio. Dit komt omdat één van de eerste inwoners van het dorp, J.H.B. Armstrong, hier vandaan kwam. Aan het einde van de negentiende eeuw kwamen de voornaamste inkomsten van het dorp uit de kolenmijn industrie. De mijngemeenschap was niet altijd even gezellig. Er ontstonden vaak opstootjes en er werd regelmatig gestaakt. Het ging zelfs zo ver dat de sheriff van Cincinnati in 1895 om hulp moest vragen aan de Iowa National Gard vanwege bedreigingen en geweld. Gelukkig is de rust intussen wedergekeerd en zijn er in de natuurrijke omgeving van Cincinnati genoeg mooie dingen te zien.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Centerville

Een klein kwartier rijden ten noorden van Cincinnatti ligt Centerville. In dit dorp vind je het grootste historische centrum van de staat Iowa. Er zijn 119 gebouwen die op de nationale lijst met historisch erfgoed staan. Ieder jaar in juni vindt er een wijnfestival plaats, in september is Pancake Day beroemd.

Wijnfestival

Historic Hills Scenic Byway

De Historic Hills Scenic Byway voert je 170 kilometer lang door een prachtig staatsbos en twee staatsparken. Ook reis je langs de Des Moines-rivier, waar je langs kunt wandelen en kunt kanoën en vissen. De Historic Hills Scenic Byway voert door de regio Drakesville en Bloomfield, waar je regelmatig mennonieten en ouderwetse Amish met paard en wagen tegenkomt. Deze zuidoostelijke hoek van Iowa werd voor het eerst bewoond door Europese kolonisten. In deze regio kun je een bezoek brengen aan het oudste gerechtsgebouw van Iowa, de eerste kerk ten westen van de Mississippi-rivier en de enige plaats in Iowa waar de Burgeroorlog werd gevochten. Je bezoekt ook Bentonsport, een historisch dorp met leuke (specialiteiten)winkeltjes. In de omliggende gemeenschappen (zoals Bentonsport, Blakesburg, Bloomfield en Drakesville) zijn routekaarten op te halen. In het zuiden van Iowa loopt ook de Mormon Pioneer Trail. Deze route werd tussen 1846 en 1869 afgelegd door ongeveer 70.000 mormonen, die onderweg waren van Nauvoo (Illinois) naar Salt Lake City (Utah).

Cincinnati Iowa

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan