Sleeping Bear Dunes National Lakeshore, Michigan

Sleeping Bear Dunes omgeving Sleeping Bear Dunes National Lakeshore is een uniek natuurgebied gelegen langs de kust van Lake Michigan in de staat Michigan. Deze plek biedt een combinatie van adembenemende landschappen, avontuur en natuurlijke schoonheid.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Dune Climb

Een van de meest unieke ervaringen in Sleeping Bear Dunes National Lakeshore is het beklimmen van de duinen waar het natuurgebied zijn naam aan ontleent, een pittige maar lonende tocht naar de top van een van de grootste duinen. Het uitzicht vanaf de top strekt zich uit over de glinsterende wateren van het meer enerzijds en uitgestrekte groene bossen anderzijds.

Empire Bluff lookout

Pyramid Point Trail

Naast de duinen zelf, biedt de omgeving tal van schilderachtige wandelpaden zoals de Pyramid Point Trail, die leidt naar een uitkijkpunt met een indrukwekkend uitzicht over Lake Michigan en de Manitou-eilanden. Deze eilanden zijn toegankelijk per boot en bieden je de mogelijkheid om afgelegen stranden en ruige landschappen te verkennen.

Sleeping Bear Dunes overlook

Glen Haven Village

Een bezoek aan het historische Glen Haven Village biedt een charmante stap terug in de tijd. Dit kleine gerestaureerde dorpje geeft een kijkje in het leven van een vissersdorp uit de negentiende eeuw, compleet met een werkende smid en een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis van het gebied. Glen Haven Village is gelegen aan een breed, langgerekt en fijn zandstrand waar je na afloop nog even heerlijk kunt ontspannen

Glen Haven Village

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan