Petoskey, Michigan

Petoskey Michigan Het pittoreske plaatsje Petoskey ligt aan de oevers van Lake Michigan. Dankzij haar beschutte ligging aan de Little Traverse Bay en de warme wind die vanaf het water waait, heerst er hier een microklimaat. Op de glooiende hellingen rond Petoskey wisselen wijngaarden en paarse lavendelvelden elkaar af. Wie de Bay View Wine Trail volgt kan zelf proeven van de overheerlijke wijnen die hier geproduceerd worden. De belangrijkste bezienswaardigheden in Petoskey zijn het Historic Gaslight District met haar vele winkeltjes en restaurants, terwijl je iets buiten het centrum kunt genieten van rust en het strand in het Petoskey State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Petoskey State Park

Door het ruim opgezette park op slechts 10 minuten van het centrum van Petoskey lopen diverse fiets- en wandelpaden. Langs het mooie strand vind je picknicktafels.

Bezienswaardigheden Petoskey, Michigan

Little Traverse Wheelway

Dit pad voert je helemaal van Harbor Springs, via Petosky naar Charlevoix. Je kunt het parcours te voet, per fiets of in de winter met sneeuwschoenen of langlaufend verkennen. Het pad gaat over glooiend terrein met af en toe wat steilere klimmetjes terwijl je onderweg kunt genieten van mooi vergezichten over de baai.

Bezienswaardigheden Petoskey, Michigan

Historic Gaslight District

In het centrum van Petoskey ligt de schilderachtige Historic Gaslight District. In de straten van deze historische wijk worden eettentjes en goede restaurants afgewisseld met boetiekjes, bars en lokale winkeltjes. Wie graag een sigaar opsteekt moet eens binnenlopen bij Ernesto Cigar Bar in Howard Street.

The Bay View Wine Trail

Wijnliefhebbers mogen de Bay View Wine Trail niet missen! Laat je leiden langs groene wijngaarden en geniet van verrassende vergezichten terwijl je af en toe je lippen aan een glas wijn zet tijdens een proeverij.

Bezienswaardigheden Petoskey, Michigan

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan