Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan Zandstenen kliffen, stranden, duinen, watervallen, meren en bossen trekken bezoekers naar Pictured Rocks National Lakeshore. De Pictured Rocks liggen aan de zuidoever van Lake Superior en danken hun bijzondere kleuren aan koper, ijzer en mangaanoxide. De National Lakeshore strekt zich ruim zestig kilometer uit tussen de plaatsen Munising (oost) en Grand Marais (west). Het is de ideale plek voor wie houdt van natuur, wandelen, kamperen of varen. In de lente is Pictured Rocks op zijn mooist: dan worden de wandelpaden versierd door een tapijt van wilde bloemen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Boottocht

Vanaf de haven in Munising (Elm Avenue) verzorgt Pictured Rock Cruises boottochten langs de spectaculaire kliffen van de National Lakeshore. Een cruise duurt tweeënhalf à drie uur. Je ziet dan de Pictured Rocks en de beroemde kleuren waar ze om bekend staan. De kliffen zijn zandkleurig, oker of bruin en worden gelardeerd door vlagen groen, blauw en zwart. Een gids vertelt je meer over de omgeving. Tijdens een boottocht kun je enkele watervallen zien die vanaf het vasteland niet bereikbaar zijn. De boottochten zijn beschikbaar van half mei tot half oktober.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Je hebt toegang tot Pictured Rocks National Lakeshore via de verharde H-58. Van oost (Munising) naar west (Grand Marais) kom je langs de volgende bezienswaardigheden. Alle genoemde afslagen liggen aan je linkerzijde

Munising Falls

De eerste plek die je binnen de grenzen van de National Lakeshore tegenkomt, is Munising Falls. Je krijgt meer informatie over bezienswaardigheden in het Munising Falls Interpretive Centre. Pictured Rocks National Lakeshore biedt zo'n 160 kilometer aan wandelpaden. Ze verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad. Loop bijvoorbeeld de Munising Falls Trail (1,3 km one way) door een prachtige zandstenen kloof naar een vijftien meter hoge waterval. Trappen brengen je naar een uitkijkplatform. Neem een jasje of vest mee: het kan op het schaduwrijke pad behoorlijk fris zijn.

Munising Falls

Sand Point

Rijd je vanuit het plaatsje Munising een stukje noordwaarts, dan kom je uit bij Sand Point. Hier begint de Sand Point Marsh Trail (0,8 km) over een vlonder door moerasland. Sand Point Beach is een populaire plek voor een avondwandeling en het bekijken van de zonsondergang in Munising Bay. De baai is ook een ideale plek om te zwemmen; het water is er net wat warmer dan op andere plaatsen in Pictured Rocks National Lakeshore.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Miners Falls

Terug op de parkweg (H58) kom je na zes kilometer bij de Miners Castle Road, wederom in noordelijke richting. Het eerst bereik je de parkeerplaats voor de Miners Falls Trail (1,9 km). Deze goed toegankelijke wandelroute gaat door het bos naar de mooiste waterval van de National Lakeshore. Je kunt de vijftien meter hoge waterval zien vanaf twee platforms. Hiervoor moet je enkele trappen afdalen. Onderweg heb je uitzicht op het Miners Basin.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Miners Castle

Vervolg Miners Castle Road naar het bezoekerscentrum, waar de weg eindigt. Hier kun je Miners Castle Overlook bezoeken. De wandelroute ernaartoe is maximaal 2 kilometer (one way). Miners Castle is een goede plek om de Pictured Rocks te zien, die tot wel zestig meter boven Lake Superior uittorenen. De rotsen verlopen in kleur van oker tot bruin en zijn doorspekt met groene, witte, oranje en zwarte strepen. Vanaf Miners Castle Overlook heb je ook mooie uitzichten op Miners Castle, Lake Superior en Grand Island. Je kunt de wandeling verlengen naar Miners Beach (+ 1,6 km), waarbij je afdaalt langs de Miners-rivier en naar het strand loopt. Vanaf het meest westelijke puntje van Miners Beach kun je de Bridalveil Falls zien, die prijkt op veel ansichtkaarten van de National Lakeshore. De waterval is op zijn mooist in het voorjaar en slinkt gedurende de zomer en herfst tot een dun straaltje.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Chapel

Je rijdt terug via dezelfde weg. Eenmaal terug op H58 kom je na veertien kilometer bij de splitsing met Chapel Road. Aan het eind van deze weg is een parkeerplaats waar meerdere wandelroutes starten. Een aanrader is de trail naar de beroemde Chapel Rock (5 km one way). Je kunt eventueel omdraaien na Chapel Falls, die bereik je al na 2,5 kilometer. Deze achttien meter hoge waterval mondt uit in Chapel Lake. Hiervoor wandel je over enkele heuvels naar een uitkijkplatform.

Chapel Rock

Little Beaver Lake

Terug op de parkweg kom je na vijf kilometer bij de weg naar Little Beaver Lake. Vanaf de parkeerplaats voor de gelijknamige camping starten verschillende wandelroutes, de lengte varieert van vijf tot negen kilometer. Vraag in het bezoekerscentrum om een plattegrondje voor je op pad gaat. Let op: rijd niet per ongeluk de onverharde weg naar Beaver Basin Overlook: deze is rotsachtig en kan schade toebrengen aan je huurauto of -camper.

Little Beaver Lake, Pictured Rocks National Lakeshore

Twelvemile Beach

Weer terug op H58 is het twintig kilometer rijden naar Twelvemile Beach. Dit zandstrand is toegankelijk via de gelijknamige camping. Je kunt hier heerlijk langs de golven wandelen.

Twelvemile Beach, Pictured Rocks National Lakeshore

Hurricane River & Au Sable Light Station

De parkweg voert je vervolgens naar Hurricane River. Vanaf Hurricane River Campground begint de Au Sable Light Station Trail (4,8 km). Deze mooie wandelroute gaat langs de kust naar Lake Superior Lighthouse. Je kunt onderweg scheepswrakken zien. In de zomer zijn er rondleidingen met een gids mogelijk door de vuurtoren.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Sable Falls

De parkweg loopt verder langs de Grand Sable Dunes. De zandduinen zijn soms wel negentig meter hoog! Je ziet de duinen vanaf de Sable Falls Trail. Om de 23 meter hoge waterval te zien, moet je maar liefst 169 traptreden afdalen. Je kunt ook de kortere wandelroute vanaf de parkeerplaats volgen, die vervolgens naar een zandstrand leidt. Je vervolgt de weg via Grand Marais, waar je Pictured Rocks National Seashore weer verlaat.

Pictured Rocks National Lakeshore, Michigan

Vervoer

Pictured Rocks National Lakeshore ligt aan de zuidelijke oever van Lake Superior, tussen de plaatsen Munising (west) en Grand Marais (oost). Je bereikt het park met je auto of camper via M-28 en M-94 (west) of via M-77 (oost). Je verplaatst je door het park via de verharde Alger County Road H-58. Aan de weg zijn verschillende 'turnout lanes' waar je kunt stoppen om onderweg foto's te maken. Parkeren doe je op een van de parkeerplaatsen, waar vaak ook wandelroutes beginnen. De maximumsnelheid ligt er laag: er mogen ook fietsers op de weg dus rijd voorzichtig.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan