Ely, Minnesota

Ely, Minnesota Het rustige dorp Ely ligt in de Amerikaanse staat Minnesota. Ely is de toegangspoort tot het Superior National Forest, een water- en bosrijke bestemming voor wandelaars en kanoërs. Ely is tevens de ideale plek om kennis te maken met twee soorten wildlife: beren en wolven! Liefhebbers van kanoën kunnen ook terecht in de Boundary Waters Canoe Area, waarvan een deel in het Superior National Forest ligt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

International Wolf Center

Je kunt in Minnesota regelmatig wolven horen huilen. De kans dat je deze dieren ziet, is een stuk minder groot... Tenzij je het International Wolf Center bezoekt natuurlijk! Van de grijze of rode wolf tot de poolwolf: je leert in dit centrum alles over de leefomgeving en -wijze van deze dieren. Je kunt in het International Wolf Center bovendien de dieren van heel dichtbij bekijken. Tussen 15 mei en 14 oktober kun je dagelijks demonstraties bijwonen. De entreeprijs bedraagt circa $13 (wijzigingen voorbehouden). International Wolf Center ligt aan 1396 Highway 169.

Ely, Minnesota

North American Bear Center

Oude mythes over beren worden in het Bear Center vervangen door feiten. Je kunt van heel dichtbij een enorm berenskelet bewonderen en kijken naar een levensechte (maar opgezette) ijsbeer of zwarte beer. Neem ook een kijkje in de natuurlijke leefomgeving van de zwarte beer, waar ook elanden, kariboes en verschillende reptielen wonen. Natuurlijk kun je ook levende dieren zien: het North American Bear Center vangt beren op die wees of gewond zijn en helpt ze terug de natuur in. Ted, Lucky, Holly en Tasha zijn de permanente bewoners. Je kunt ze vanaf het balkon zien spelen, zwemmen, klimmen en brullen.

Ely, Minnesota

Kawishiwi Falls Trail

Een van de populairste wandelingen in Ely brengt je naar de 21 meter hoge Kawishiwi Falls. De wandeling is in totaal 2,4 kilometer lang. Kawishiwi is inheems voor ‘rivier vol huizen van bevers en muskusratten’. De route start aan Fernberg Road, zo’n acht kilometer vanaf Ely. Je loopt deels over houten vlonders, waardoor de wandelroute relatief vlak en goed toegankelijk is.

Ely, Minnesota

Trezona Trail

Drie blokken ten noorden van Sheridan Street in Ely start deze wandelroute (6,4 km). Je loopt over een vlak tot heuvelachtig terrein en ziet bossen en sporen van het mijnverleden. De Trezona Trail voert rond Miners Lake, dat vroeger een mijnbouwput was voor ijzererts. Je kunt een oude mijnschacht zien onderweg.

Ely, Minnesota

Kanoën

Deel van het Superior National Forest (zie kopje 'Omgeving') is de Boundary Waters Canoe Area. Als je een kanotocht wil maken onder begeleiding, kun je terecht bij Ely Outfitters/River Point Outfitting aan 12007 River Point Road. Zij liggen aan de oevers van Birch Lake en South Kawishiwi River, zo'n 12 minuten rijden vanaf het centrum. Er zijn meerdaagse kanotochten mogelijk, maar ook kortere tripjes voor het hele gezin.

Ely, Minnesota

Omgeving

Bearhead Lake State Park

Dit natuurgebied herbergt kalme meren, die worden omringd door bossen. Tussen de berken, espen, sparren en pijnbomen leven zwarte beren, adelaren, wolven en elanden. Je kunt kanoën over bijvoorbeeld Blueberry Lake of Cub Lake. Voor zwemmen en zonnebaden kun je terecht bij het populaire Bearhead Lake, dat een zandstrand heeft. Bij de meren is vaak ook een wandelroute. Bearhead Lake State Park ligt net ten zuiden van de Boundary Waters Canoe Area.

Bearhead Lake State Park

Superior National Forest

Heldere meren, kabbelende rivieren en uitgestrekte bossen wachten op je in Superior National Forest. In dit ongerepte natuurgebied leven beren, elanden en wolven. Bezoek je Superior National Forest vanuit Ely, dan kom je in het Kawishiwi Ranger District. Begin je bezoek in het bezoekerscentrum aan 1393 Hwy 169 in Ely voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden. Als je zin hebt in een korte wandeling, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Secret/Blackstone Lake Trail (4,8 km), je hebt dan uitzicht op verschillende meren. Een stuk langer is de Bass Lake Trail, die uit verschillende lussen bestaat. De langste lus is 9,6 kilometer. Als je alle lussen met elkaar verbindt, kun je zo vier tot zes uur zoet zijn. De Bass Lake Trail biedt je weidse uitzichten en watervallen. Je moet soms behoorlijk klimmen. Voor een frisse duik ga je naar een van de campgrounds: Fall Lake, Fenske Lake of South Kawishiwi River. Bij Fall Lake Campground zijn kano’s te huur om over het meer te peddelen. De drie campings zijn ook geschikt voor campers. Echte kanoliefhebbers kunnen de Boundary Waters Canoe Area bezoeken, die deels in Superior National Forest ligt.

Ely, Minnesota

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan