Bayfield, Wisconsin

Bayfield Apostle Islands De Chicago Tribune benoemde Bayfield tot beste kleine stad in het middenwesten van de Verenigde Staten. Het is een gezellige 'resort town' met heuvelachtige straten, Victoriaanse woningen en appelboomgaarden. Echter, veel toeristen komen er om de ruige Apostle Islands in Lake Superior te ontdekken. In Bayfield bevindt zich het Apostle Islands National Lakeshore Visitors Center.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Apostle Islands National Lakeshore Visitors Center

Wil je de Apostle Islands in Lake Superior bezoeken? Zorg dan dat dit bezoekerscentrum je startpunt is. Je kunt er terecht voor het reserveren van kampeerplekken en info over wandelen en varen. Je kunt zelf een kajak huren en gaan peddelen, maar het is ook mogelijk om mee te gaan met een tour. De beboste eilanden hebben geen faciliteiten. In de winter zijn er aan de oevers van Lake Superior en op de Apostle Islands de mooiste taferelen te zien, waaronder ijsgrotten. De grotten zijn ook in de andere seizoenen een bezoek waard!

Highway 13

Neem Highway 13 voor een mooie tocht rond Lake Superior. Je passeert de Ojibwa-gemeenschap van Red Cliff en een deel van de Apostle Island Lakeshore op het vasteland. Hier ligt een strand. Voor een mooie zonsondergang is Cornucopia een aanrader. De rest van de route doorkuist een tijdloos landschap met veel bossen en boerderijen.

Madeline Island

Een leuke uitstap is een bezoek aan het bijna onbewoonde Madeline Island. Het is slechts twintig minuten per veerboot; je auto of fiets mag ook mee. Rond de aanlegplaats van de boot zijn fietsen te huur. In La Pointe zijn enkele restaurants.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan