Livingston, Montana

Livingston, Montana Het vriendelijke plaatsje Livingston ligt net ten noorden van Yellowstone National Park. Livingston heeft een klein centrum met enkele lokale winkeltjes, galeries en restaurants. Livingston ligt aan de oever van de Yellowstone-rivier. Het zal je dan ook niet verbazen dat vliegvissen hier een populaire activiteit is. In de zomer kun je er ook voor kiezen om een tocht per kajak, SUP of raft te maken op deze rivier. De omgeving van Livingston wordt gedomineerd door bergketens, van de Crazy Mountains tot de Absaroka Range. Je vindt hier vele wandelpaden. In het centrum zijn ook enkele routes langs de Yellowstone-rivier te vinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Shields Valley: Je kunt vanuit Livingston een dagtrip maken langs de Shields-rivier en door de gelijknamige vallei. Je treedt in de voetsporen van John Shields, een lid van de Lewis and Clark-expeditie. In de vallei liggen de drie plaatsjes Clyde Park, Wilsall en Ringlin. Je vindt hier cafés, tavernes en antiekwinkeltjes met op de achtergrond de fascinerende bergketens Crazy en Bridger. Deze dagtocht maak je met je eigen auto of camper.

Paradise Valley: Livingston, Montana Ten zuiden van Livingston ligt de Paradise-vallei. De vallei wordt omringd door twee bergketens en doorkruist door de Yellowstone-rivier. In de zomer kom je hier vele vissers tegen die vanaf de oevers of hun bootje hun hengel uitwerpen. In de plaatsjes Pray, Pine Creek en Emigrant vind je restaurants, saloons en kleine kunstgalerieën. soms kun je ook livemuziek meepikken. Voor wie toe is aan ontspanning zijn de warmwaterbronnen van Chico Hot Springs Resort & Day Spa een aanrader.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan