Virginia & Nevada City, Montana

Virginia City Montana Virginia City en het nabijgelegen Nevada City geven je een zeldzaam beeld van de goudkoorts die rond 1860 heerste in Montana. De mijnstadjes herbergen ruim honderd oude gebouwen. Neem een kijkje in de smederij, de kerk, de saloon en de school. Virginia City en Nevada City liggen zo'n vijf kilometer uit elkaar en worden verbonden door een historisch treintje. Je kunt Virginia City verkennen door een wandeling over de Virginia City Boardwalk langs winkeltjes en horeca om te ontdekken hoe het was om in een mijnstadje te leven.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Trein

Er rijdt een treintje tussen Virginia City en Nevada City. De Virginia City Shortline train vertrekt elk uur en is beschikbaar van Memorial Day (eind mei) tot Labor Day (begin september). De spoorlijn werd in 1964 aangelegd om beide stadjes met elkaar te verbinden. Dat ging niet zonder slag of stoot: hoewel Charlie Bovey twee kolenlocomotieven (Davenport Dinky's) kocht, bleek het spoor na twee jaar niet veilig genoeg om de zware locomotieven te dragen. Het spoor bleef tot 1972 in onbruik, toen stapte men over op een kleinere trein die reed op benzine. Je leert meer over de spoorweggeschiedenis en het omringende landschap tijdens de twintig minuten durende rit. Je kunt een retourticket kopen of een enkeltje.Voor kaartjes kun je terecht in het Virginia City Train Depot of het Nevada City Museum.

Nevada City Montana

Nevada City Museum

Dit openluchtmuseum laat het verleden tot leven komen. Het Nevada City Museum herbergt een van de grootste collecties met spullen uit het Oude Westen. Tot het museum behoren wel honderd gebouwen uit de periode tussen 1863 en begin 1900. Neem een kijkje in de school, de huisjes en de gevangenis. Bij de entree van het museum zie je unieke muziekmachines, waaronder een eeuwenoud orgel. Een bezoek een Nevada City Museum is het leukst in de zomer: dan spelen gekostumeerde gidsen elk weekend het verleden na. Je kunt een rondleiding volgen, zien hoe de sheriff een boef vangt of leren over ouderwetse kinderspelletjes.

Nevada City Montana

River of Gold

In de River of Gold aan Highway 287 tussen Virginia City en Nevada City, kun je op zoek naar goud. Speur vanaf de weg of je de enorme, bruine mijnbouwzuiger ('mining dredge') kunt zien. Je kunt elke dag tussen 10:00 en 18:00 terecht van Memorial Day tot Labor Day. De kosten zijn ongeveer $8 per persoon. Goudklompjes die je vindt, mag je houden.

Virginia City Montana

Brouwerij

In de historische brouwerij van Virginia City verzorgt The Brewery Follies voor liveoptredens. Deze populaire attractie kun je alleen telefonisch reserveren.

Virginia City Montana

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan