Cathedral Gorge State Park, Nevada

Cathedral Gorge State Park
Het Cathedral Gorge State Park, gelegen in het oosten van Nevada, is een lange smalle vallei van kleiaarde. De bijzondere vormen in de vallei doen denken aan de ornamenten in een kathedraal en daar dankt het park zijn naam aan. Het Cathedral Gorge State Park is een goede plek om in te wandelen, picknicken en kamperen. Het populairste deel van het park is de Caves Area. Hier bevinden zich veel smalle kloven waarin je kunt wandelen. De Caves Area is weer opgedeeld in drie delen: de Moon Caves, de Canyon Caves en de Cathedral Caves.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Bezoekerscentrum

Bij de zuidelijke ingang van het Cathedral Gorge State Park ligt het bezoekerscentrum. Hier kun je meer informatie verkrijgen over het park en over andere staatsparken in het oosten van Nevada. Ook start er een wandelroute naar de Cathedral Caves, een van de populairste plekken in het park. Het bezoekerscentrum is in de zomerperiode dagelijks geopend van 09:00 tot 16:30 uur. In de winter is het centrum gesloten.

Cathedral Gorge State Park, Nevada

Wandelen

Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 6,5 kilometer lopen naar de Cathedral Caves. Hier vind je een picknickplaats, camping en andere voorzieningen. Cathedral Caves heeft iets weg van een kruising tussen Bryce Canyon en de Badlands in Death Valley. Vanaf Cathedral Caves loopt er een wandelroute (1,5 km) naar Miller Point. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je uit over een smal ravijn waarin je kunt afdalen via traptreden in de rotsen. Als je de noordelijke ingang van het park gebruikt kom je direct bij Miller Point uit. Je kunt vanaf de picknickplaats ook de Junior Jupiter Draw (5 km) volgen door het noorden van het park. Voor liefhebbers van een korte wandeling is er de Nature Loop (0,8 km). Tijdens het wandelen heb je kans om konijnen, muizen, grondeekhoorns, hagedissen en slangen te zien. In de avond of heel vroeg in de ochtend kunnen herten, vossen en stinkdieren worden gespot. Ook is de staatsvogel van Nevada in het park te vinden: de Mountain Bluebird.

Cathedral Gorge State Park, Nevada

Picknicken

De picknickplaats bij Cathedral Caves is in 1930 gebouwd door de milieuorganisatie Civilian Consvervation Corps en wordt nog steeds gebruikt. De oude stenen watertoren en rustruimte die bij de picknickplaats liggen, zijn niet meer in gebruik. De picknickplaats bestaat uit meerdere picknicktafels waarvan er een aantal overdekt zijn.

Cathedral Gorge State Park, Nevada

Kamperen

Middenin het park bevindt zich de camping met 22 plaatsen. Elke plaats is voorzien van een eigen tafel, grill en een rieten dakje op palen dat zorgt voor schaduw. De camping heeft een sanitairgebouw met douches en toiletten.

Cathedral Gorge State Park, Nevada

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan